Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anasayfa Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   SU ARBEDESİ CANINDAN ETTİ (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=18868)

Sivaslilar.Net 27.06.2008 02:36

SU ARBEDESİ CANINDAN ETTİ
 
[IMG]http://www.sivaslilar.net//images/stories/bibergazi.jpg[/IMG]
Sivas'ta su tartışması nedeniyle jandarma ile girilen arbede sonucu hastaneye kaldırılan yaşlı adamın ölüm sebebi araştırılıyor. Savcılık, itirazlara rağmen, 84 yaşındaki Ömer Soyutek'in cesedini, evinden alarak morga kaldırdı.
Sivas'ın Yıldızeli ilçesine bağlı Bayat köyü hudutlarında yer alan bir bölgeden çıkarılacak suyun Kalın Beldesi'ne götürülmesine karşı çıkan köylüler ile jandarma arasında dün arbede yaşanmıştı. Olayları yatıştırmak için köye gelen ilçe kaymakamı Hüseyin Güney de bazı vatandaşların taşlı saldırısına uğramıştı. Arbede sonrası jandarmanın köy meydanında attığı biber gazından zehirlendiği iddia edilen Ömer Soyutek ise bu sabah öldü.


Olayların yaşandığı gün ambulansla hastaneye kaldırılan yaşlı adam, taburcu edildikten sonra bu sabah saat 10.00 sularında evinde hayatını kaybetti. Bunun üzerine savcılık soruşturma başlattı. Babasının otopsi yapılmasına karşı çıkan Ömer Soyutek'in oğlu, köylüler tarafından ikna edilmeye çalışıldı. Tartışmaların ardından Soyutek'in naaşı minibüsle önce Yıldızeli Devlet Hastanesi morguna ve ardından otopsi için Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakultesi ve Uygulama Hastanesi morguna kaldırıldı.

Bugün, biber gazı atıldığı iddia edilen Ömer Soyutek'e ait evin önüne gelen nöbetçi savcı, bilgi alıp tutanak tuttu. Arbede sırasında gözüne aldığı darbe sonucu sol gözü moraran Fadime Şahin (34) gözyaşı dökerek olay anını anlattı. Su çıkarma çalışmasını engellemeye çalıştıklarını belirten Şahin, jandarmanın kadın erkek herkesi joplarla dövdüğünü iddia etti. Şahin, köyün mevcut suyunun bile Bayat ve buradan faydalanan 2 köye daha yetmediğini savundu.

Bu arada, olaylar nedeniyle Gülbeyaz Y. ve Yavuz Y. isimli ana oğul sabah saatlerinde gözaltına alınarak karakola götürüldü. Bayat köyünün yaklaşık 5 kilometre yukarısında başlatılan sondaj vurma çalışmalarına ise ara verildiği öğrenildi. Tedirginliğin devam ettiği köyde, jandarma bulunmuyor.

(Cihan Haber Ajansı)

HaYLaZ 27.06.2008 02:48

--->: SU ARBEDESİ CANINDAN ETTİ
 
[B]Allah Rahmet Eglesin..
İnsanlık Ne Hale Gelmis Bea..Acıyorum..[/B]

FatihCan 27.06.2008 12:43

--->: SU ARBEDESİ CANINDAN ETTİ
 
[B]Allah rahmet eylesin....

Umarım yetkili kurumlar bu konuda üzerine düşer ve bu kişinin zanlısını buleup gereken cezayı verirler.[/B]

yusufsahin58 27.06.2008 20:22

--->: SU ARBEDESİ CANINDAN ETTİ
 
ya kardes bu jandarmanin devletin gucu

anca ic anadolouya yetiyooo..niye herseyi dogru durust yapiyoruz ... ondan vergi verlecek gununde oder sivasli...
yani devletin herseyini adam gibi yerine getiriyo sivasli jandarmada kari kizi jopluyormus..

ben batmanda askerlik yaptim...

oranin halkina bir piske bile vuraqmiyorduk bizz...

yildizelinin halkinida jandarma joplasin hemii...abicim

jandarmanin polisin hic kimseye bir piske vurma yetkisi yok... sikayet edin bu jandarmalari

sen kimsin jandarmaymis...

RaZZcE 27.06.2008 20:46

--->: SU ARBEDESİ CANINDAN ETTİ
 
[B]Allah rahmet eylesin..
Mekani cennet oLsunn
Cok yazik olmus ya :(
Allah ailesine sabir versin [/B]

yusufsahin58 03.07.2008 20:43

--->: SU ARBEDESİ CANINDAN ETTİ
 
allah rahmet etsin

umarim haklarini savunurlar


WEZ Format +2. ?uan Saat: 00:36.

Powered by: vBulletin. Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.


Copyright © - Bütün Haklar Sivaslilar.net'e aittir.