![]() |
CEVİZLİ GÜLLAÇ
[B][COLOR="DarkOrange"]CEVİZLİ GÜLLAÇ (4 kişilik)
4 TANE GÜLLAÇ YAĞRAĞI YARIM LİTRE SÜT 1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER YARIM ÇAY BARDAĞI GÜL SUYU YARIM ÇAY BARDAĞI CEVİZ İÇİ YAPILIŞI Süt ve şeker geniş bir kaba konularak ocağa konur kaynama derecesine gelmeden ateşten alınır gül suyu eklenir .Güllaç yaprakları parçalanarak süte batırılır ve bir kase içine alınır (.1 güllaç yaprağı bir kişi içindir )İçine ceviz konarak bohça şeklinde kapatılır kase ters çevrilerek servis tabağına alınır [/COLOR][/B][IMG]http://img363.imageshack.us/img363/6342/dscn1379rl2.jpg[/IMG] |
--->: CEVİZLİ GÜLLAÇ
[B][I]İyi güzel gözüküyorda ben pek güllaç sevmem, yani öle hafif gül tadı ve kokusu tatlıda pek gitmiyor. Zati bu güllaç yaprağı tam nasıl yapılıyor onuda bilmiyorum. Emeğinize sağlık. [/I][/B]
|
--->: CEVİZLİ GÜLLAÇ
[quote=cahar;304557][B][I]İyi güzel gözüküyorda ben pek güllaç sevmem, yani öle hafif gül tadı ve kokusu tatlıda pek gitmiyor. Zati bu güllaç yaprağı tam nasıl yapılıyor onuda bilmiyorum. Emeğinize sağlık. [/I][/B][/quote]
[B][COLOR="DarkOrange"]güllaç yaprağı yapılmıyor yufka gibi paket halinde satılıyor marketlerde(yufka ekmek gibi sert halde süte batirınca yumuşuyor ) [/COLOR][/B] |
--->: CEVİZLİ GÜLLAÇ
[QUOTE=kronick;304558]güllaç yaprağı yapılmıyor yufka gibi paket halinde satılıyor marketlerde[/QUOTE]
[B][I]Tamam biliyorum işte o nasıl yapılıyor acep, ne tür malzeme kullanıyorlar, hee bide bu irmik konusunu da merak ediyorum. Nasıl üretiliyor bu irmik, irmik bir bitkimi yoksa buğdaydan mı üğretiliyor. Neyse afiyet olsun güllaç sevenlere :D [/I][/B] |
--->: CEVİZLİ GÜLLAÇ
[quote=cahar;304560][B][I]Tamam biliyorum işte o nasıl yapılıyor acep, ne tür malzeme kullanıyorlar, hee bide bu irmik konusunu da merak ediyorum. Nasıl üretiliyor bu irmik, irmik bir bitkimi yoksa buğdaydan mı üğretiliyor. Neyse afiyet olsun güllaç sevenlere :D [/I][/B][/quote]
[B][COLOR="DarkOrange"]güllaç yaprağının ana maddesi nişastadır nişasta ve sudan oluşan hamur çok ince açılır kurutulup paketlenir resmini mi ekleseydim ki ? irmik ise buğdydır evet bulgurun çok çok daha ince öğütülmüş hali [/COLOR][/B] |
--->: CEVİZLİ GÜLLAÇ
[QUOTE=kronick;304561]güllaç yaprağının ana maddesi nişastadır nişasta ve sudan oluşan hamur çok ince açılır kurutulup paketlenir resmini mi ekleseydim ki ?
irmik ise buğdydır evet bulgurun çok çok daha ince öğütülmüş hali[/QUOTE] [B][I]Yani bu güllaç yapraklarının gülle alakası yok mu :confused: İrmik konusuda şöle gelişmişti isim şehir oynarken bi arkadaş İ harfiyle bitki diye İrmik yazmıştıda :D epey bir tartışmadan sonra bitki olmadığını ve ona sıfır bize 15'er puan yazılması gerektiğine ikna etmiştik. Bilgiler için teşekkürler ablası...[/I][/B] |
Cevap: CEVİZLİ GÜLLAÇ
[B]Ramazan sofralarının değişmez tatlısı,
Hafif olmasıda yemek sonrasında tükemin kolay olması için ayrı bir avantaj :D Emeğine sağlık, görüntü süper :D[/B] |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 22:26. |
Powered by: vBulletin. Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © - Bütün Haklar Sivaslilar.net'e aittir.