![]() |
-YAZICIOĞLU'NUN ABDULLAH GÜL'E ERİVAN TAVSİYESİ-
[IMG]http://img372.imageshack.us/img372/4302/bloklider1kx0.jpg[/IMG][/URL]
YAZICIOĞLU'NUN ABDULLAH GÜL'E "ERİVAN" TAVSİYESİ Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı, Ermenistan tarafından isteklerimize yönelik iyi niyet ve adım görürse maça da gidebilir, seyahat etmeye de… Fakat Ermenistan tarafından buna yönelik emare gördüğümüz söylenemez" dedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün olası Ermenistan ziyaretiyle ilgili yazılı bir açıklama yapan Muhsin Yazıcıoğlu, Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'ın Cumhurbaşkanı Gül'e yaptığı daveti, "Ermenistan kendi politikalarından taviz vermeden Türkiye'yle temaslarını geliştirmek istiyor" sözleriyle değerlendirdi. BBP lideri Yazıcıoğlu, Türkiye’nin komşularıyla iyi ilişkiler kurma konusunda atılacak adımları ve sonuçlarını iyi hesaplaması gerektiğini kaydetti. Yazıcıoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanı, Ermenistan tarafından isteklerimize yönelik iyi niyet ve adım görürse maça da gidebilir, seyahat etmeye de… Fakat Ermenistan tarafından buna yönelik emare gördüğümüz söylenemez” dedi. Yazıcıoğlu, geçmişin unutulmaması gerektiğini vurguladığı açıklamasında, Ermenistan’a bağlı silahlı kuvvetlerin Hocalı kentinde işlediği katliamı hatırlatarak, “Bu tarihi soykırıma maruz kalan soydaş Azerbaycan halkının her zaman yanında olmalıyız” dedi. Yazıcıoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ermenistan'a gitmesi durumunda, Türkiye'nin taviz veremeyeceği politik ilkelerini muhataplarına iletmesini istedi. Yazıcıoğlu, şöyle dedi: "Ermenistan, Karabağ'da işgal ettiği topraklardan çekilecek, Türkiye'ye karşı tarihi iftira ve husumetlerinden vazgeçecek, Ermenistan resmen olmasa da Türkiye'nin doğusundaki toprakların Batı Ermenistan olduğu yaklaşımıyla kendisine verilmesini istiyor, bu saçma sapan hayali taleplerinden vazgeçecek, PKK terörüne ve Türkiye üzerinde emelleri olan ermeni terör örgütlerine verdikleri destekten vazgeçecekler." BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun basın açıklamasının tam metni Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Türkiye-Ermenistan maçına gidip gitmemesi hakkında gündemi işgal eden tartışmalara baktığımızda, sorun basit ve hamasi kavramlar etrafında döndürülerek netlikten uzaklaştırılmaktadır. Bizim açımızdan sorun sadece masum bir futbol maçının temaşası değil, Türkiye’ye nelere mal olacağıdır. Bizce Türkiye bu gerçeği tartışmalıdır. Jeopolitik açıdan büyük değer taşıyan ve geniş topraklara sahip ülkemizin Doğu’daki devamı Azerbaycan’dır. Azerbaycan toprakları bölge jeopolitiği açısından önem taşımaktadır. Azerbaycan, Kafkasların ve Orta Asya’da irtibatın tek kara bağlantısı durumunda bulunmaktadır. Stratejik ve jeopolitik düzeyde önemli oluşu, Türkiye jeopolitiğini Kafkaslar ve Orta Asya’ya bağlamaktadır. Daha anlaşılır şekliyle Azerbaycan Türkiye’nin dürbünüdür. Türkiye, komşularıyla iyi ilişkiler kurmak adına politikalar izleyecekse lehinde ve aleyhinde gelişebilecek etkileri gözetip kollamalıdır. Atılacak adımların nelere mal olacağını ya da ne gibi sonuçlar alacağını iyi hesaplamalıdır. Sayın Cumhurbaşkanı, eğer Ermenistan’a gidecekse, Azerbaycan ile ilişkilerimize ve bölgedeki çıkarlarımıza zeval getirecek soru işaretlerine yer bırakmayacak şekilde, Türkiye-Ermenistan arasındaki bu zamana dek taviz vermediğimiz politik ilkelerimizi tekrar ön şart olarak deklare etmeli: Karabağ’da işgal ettikleri topraklardan çekilecek, Türkiye’ye karşı tarihi iftira ve husumetlerinden vazgeçecek, Ermenistan resmen olmasa da Türkiye’nin doğusundaki toprakların Batı Ermenistan olduğu yaklaşımıyla kendisine verilmesini istiyor, bu saçma sapan hayali taleplerinden vazgeçecek, PKK terörüne ve Türkiye üzerinde emelleri olan ermeni terör örgütlerine verdikleri destekten vazgeçecekler. Türkiye’nin abartıldığında kişiye zarar veren Polyannacılık oyununu oynamayı bırakarak, gerek kendi menfaat ve maslahatların, gerekse Azerbaycan’ın menfaat ve maslahatlarını koruyup gözetmesi gerekir. Bundan kesinlikle taviz verilmemelidir. Ermenistan kendi politikalarından taviz vermeden Türkiye’yle temaslarını geliştirmek istiyor. Geçmiş kolay unutulmamalı… 1896’dan bu yana Azerbaycan’a karşı işgal rejimi kurarak, Azerbaycan’dan toprak kopararak kendi topraklarına katmaya çalışmaktadır. Ermenistan’ın “Dağlık Karabağ Dosyası”nın asıl mahiyeti de bundan ibarettir. Gorbaçov’un 1985 yılında SSCB’de iktidara gelmesi ile Ermeni iddiaları tamamen ortaya çıktı. 1988 Ocak ayında, Ermenistan Rusya’nın yakın yardımı ile Azerbaycan’a karşı baskısını artırdı. 6 Mayıs 1989 tarihli Sovyetler Birliği Nazirler Kabinesi’nin kararı ile Dağlık Karabağ, yönetiminde görevli olan bütün Azerbaycanlılar bölgeden çıkarıldı. 30 Kasım 1989-Ermenistan Meclisi SSCB’nin onayı ile Karabağ’ı kendi topraklarına katma kararı aldı. 20 Ocak 1990’da Sovyet yönetimi aldığı kararla ordusunu sürerek Azerbaycan’da vahşice katliamlar gerçekleştirdi. Azerbaycan’ın Karabağ bölgesinde 26 Şubat 1992 gecesi “Hocalı katliamı” olarak bilinen ama aslında Hocalı olarak da adlandırılabilecek insanlık dışı olaylar yaşandı. Aralarında çocuk, kadın ve yaşlıların da bulunduğu yaklaşık 2 bin kişi akla hayale gelmeyecek işkenceler ile öldürülmüş, yaklaşık 5 bin kişi ise yerinden yurdundan sürülmüş, canını zor kurtarmıştır. Bu tarihi soykırıma maruz kalan soydaş Azerbaycan halkının her zaman yanında olmalıyız. Nüfuz alanını genişletme mücadelesi ortasında kalan Türkiye Ne çabuk unutuyoruz! AB’ye giriş sürecindeki ön koşullardan biri de, birliğe girecek olan ülkenin kendi komşularıyla iyi geçiniyor olmasıdır. Böylece, Avrupa Parlamentosu tarafından rutin olarak hazırlanan Türkiye ile ilgili raporlarda mevcut kural hatırlatılarak, Türkiye’nin özellikle Ermenistan’la arasındaki sorunları uzlaşmacı bir tavırla, bir an önce halledip iyi ilişkiler kurması gereği ifade edilmektedir. Daha net bir ifadeyle AB, söz konusu tavrı bir baskı aracı olarak açıkça deklare etmektedir. ABD yönetimi de bu konu itibariyle AB’nin görüşünden farklı bir tutum sergilememektedir. Türkiye-Ermenistan ilişkilerinden daha fazla önem arz eden; komşumuz Azerbaycan ile olan ilişkilerimizdir. Azerbaycan-Ermenistan ilişkileri itibariyle de baskı gören tarafın Azerbaycan olduğu da bir gerçektir. 1991’de Kuveyt’i işgal ettiği gerekçesiyle Irak’a müdahale eden ABD, kendisini her zaman Rusya’ya daha yakın gören Ermenistan’a, kendisini her zaman Batıya, ABD’ye daha yakın gören Azerbaycan’a oranla daha fazla yardım sağlamıştır/sağlamaktadır. Türkiye tarafından gündeme getirilen “Kafkasya İstikrar ve işbirliği Platformu” önerisi hakkında Başkan Bush’a bilgi veren Sayın Gül, bu gerçekleri göz ardı etmemelidir. *^Kaynak:[url]www.bbp.org.tr[/url] |
Cevap: -YAZICIOĞLU'NUN ABDULLAH GÜL'E ERİVAN TAVSİYESİ-
Ermenistan, güneyde Azerbaycan batıda Türkiye ile kavgalı.Kuzeyde Rusya ve Gürcistan ile ilişkilerini yürütmek zorunda.Bu yüzden Ermenistan gelişmek için bu iki komşusundan en az biriyle ilişkilerini geliştirmek zorunda olduğunu da çok iyi biliyor.Özellikle Türkiye ile ilişkilerde bir gelişme demek Ermenistan için herşey demek.
Tabi Muhsin başkanımızın da dediği gibi ülkenin çıkarları söz konusu ise herkesle görüşülebilir.Tabiki taviz vermeden... |
--->: -YAZICIOĞLU'NUN ABDULLAH GÜL'E ERİVAN TAVSİYESİ-
Geçmişi kavga olan bir liderden tavsiye alacak son kişi, Sn.Cumhurbaşanıdır.
|
[QUOTE=AYDIN70;310442]Geçmişi kavga olan bir liderden tavsiye alacak son kişi, Sn.Cumhurbaşanıdır.[/QUOTE]
Sen nerdeydin kardeşim bu zamanakadar ya adın gibi AYDIN sın yokluğunu herzaman hissettim senin gibi biri her zaman her eve lazım. Rahmetli Ecevit gibisin maaşallah hep muhalefet ama seninle iyi arkadaş olmak istiyorum.:):):):) |
Ben arada izliyorum kardeş..Sivas'lıyım, Rahmetliye bu azmi mübarek günü bir fatiha okuyalım ne dersin ?
Kendiniz gibi düşünmeyen herkesi muhalefet görmeniz normal, ama şu da bir gerçek ki farklı fikirler arasından analiz yapmak daha kolay olur..Umarım bunu başarabiliriz. Dark kardeş..sana bir muhalif fikrimi söyleyeyim mi ? O kadar Türklüğü savunup neden Türkçe isim kullanmıyorsunuz ? size yakıştıramadım ! Fikirlere varım. |
[QUOTE=AYDIN70;310457]Ben arada izliyorum kardeş..Sivas'lıyım, Rahmetliye bu azmi mübarek günü bir fatiha okuyalım ne dersin ?
Kendiniz gibi düşünmeyen herkesi muhalefet görmeniz normal, ama şu da bir gerçek ki farklı fikirler arasından analiz yapmak daha kolay olur..Umarım bunu başarabiliriz. Dark kardeş..sana bir muhalif fikrimi söyleyeyim mi ? O kadar Türklüğü savunup neden Türkçe isim kullanmıyorsunuz ? size yakıştıramadım ! Fikirlere varım.[/QUOTE] Adın gibi efe ol ya neden sağa sola saldırıyorsun ki sende bizim bir kardeşimizsin sen demokrasiden falan bahsettin ama buna önce kendin uy ki bizler senin peşinden gelelim.Burda kızmaya gerek yok sadece yaz.((((YAMTAR)))) türkün özü ve gözü Dark ise ingilizin karanlığı.Dünyaya hükmeden bu salgını yamtar gibiler göğüsleyecekler a benim efe kardeşim. |
[QUOTE=AYDIN70;310442]Geçmişi kavga olan bir liderden tavsiye alacak son kişi, Sn.Cumhurbaşanıdır.[/QUOTE]
Geçmişi kavga olacak tabi.Bu ülkede haksızlıklara karşı en büyük kavgayı veren sayın muhsin başkandır.Bunun için de sayın cumhurbaşkanının tam tersine ilk danışacağı siyasi lider de Muhsin Yazıcıoğlu'dur... |
:) Öyle olsun bakalım gençler.
Dark kardeş, benim Aydın iliyle bir bağlantım yok, sadece bir iki kez ziyarete gittim. Esas adım bu, yani AYDIN..Öz be öz Türkçedir..Kardeşim benim. |
[QUOTE=AYDIN70;310530]:) Öyle olsun bakalım gençler.
Dark kardeş, benim Aydın iliyle bir bağlantım yok, sadece bir iki kez ziyarete gittim. Esas adım bu, yani AYDIN..Öz be öz Türkçedir..Kardeşim benim.[/QUOTE] Efe kardeşim ne o gençler falan sanki çocukken bana horozlu şeker almışsın gibi ya.Hemşo belkide ben senden çok çok daha büyüğüm..................:confused::confused::confused::confused: |
Sen benden büyüksen bile, bu bir iltifattır kardeşim.
Horozlu şeker dedinde, eskiden ne yerdik onları be..hiç hijyenik mi ? boyalı mı diye düşünmezdik, çünki eskiden o şekerlerde temizdi, yapanlarda..değil mi ? Ben şimdi kızıma ve oğluma yedirmiyorum. Sen en son ne zaman horozlu şeker yedin dark ? |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 08:34. |