Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anasayfa Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Perde Açılıyor (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=21524)

Sivaslilar.Net 08.10.2008 23:52

Perde Açılıyor
 
[IMG]http://www.sivaslilar.net/images/stories/tiyatr.jpg[/IMG]

Sivas Devlet Tiyatrosu, 2008–2009 tiyatro sezonunu bugün saat 19.30’da ‘Aslan Asker Chveik’ adlı oyunla perdelerini açacak. Oyunun yönetmeni Münir Canar, Sivas Devlet Tiyatrosu Müdürü Emre Başer ve oyunda rol alan oyuncularla birlikte basın toplantısı yaparak ‘Aslan Asker Chveik’ adlı oyun hakkında bilgi verdi.

Oyunun Jaraslov Hasek’in romanından tiyatroya uyarlandığını kaydeden Canar, “Oyun, 1914 yılında Avusturya-Macaristan İmparatorluğunun buyruğu altında ki Çekoslovakya’nın başkenti Prag’da, Rus cephesine hareketlenen Avusturya ordusunda gelişen bir destanı anlatıyor. Aslan asker Chveik, insanlık tarihinin en acımasız savaşlarından birini, 1. dünya savaşını, tüm acımasızlıkları, gülünçlükleriyle yerden yere vuran bir yergi başyapıtıdır. Savaş çığırtkanlığını, militarizmi, devlet buyurganlığını gözünün yaşına bakmadan eleştirdiği bir mizah klasiği. Chveik’sa dünya edebiyatının en unutulmaz klasiklerinden biri. Çok mu zeki, çok mu budala? Ama Chveik zorbalığın karşısında” diye konuştu.

Sivas Devlet Tiyatrosu Müdürü Emre Başer ise bu oyunu savaşa karşı olduklarını göstermek için seçtiklerini ve bakış açılarını bu oyunla yansıtacaklarını söyledi. Sivas Devlet Tiyatrosu, 5 haftadır ‘Aslan Asker Chveik’ adlı oyunu sahnelemek için çalışıyor.

Oyunun Yönetmenliğini, Münir Canar yaparken, dekor tasarımını Sertel Çetiner, kostüm tasarımını Funda Karasaç, Işık tasarımını Mehmet Yaşayan ve müziğini Kemal Günüç yapıyor. Oyunda, Cevat Duman, Ulaş Ersoy, Ümit Dikmen, Fatih Özyiğit, Kerem Yücel, Nesimi Kaygusuz, Fırat Topkorur, Cebrail esen, Mustafa Yıldıran, Filiz Demiralp, Bahar Şenbahar, Esra Ertör ve Elif Taşdemir rol alıyor.

Arif Coşkun 09.10.2008 08:27

Cevap: Perde Açılıyor
 
İnsanın sosyal yaşantısında her zaman tiyatroya yer olmalı. En güzel anlatım birşeyler alma adına bence tiyatrodur. Umarım gerekli ilgi ve önem verilir.

EyüphanAydın 09.10.2008 15:31

--->: Perde Açılıyor
 
[B]Böylesi hoş ve etnik çalışmaları güzel şehirimiz Sivas'ta fazlasıyla görmek istiyoruz.Elbette çocukluğumuz bu tiyatroları izliyerek büyüdük desek yeridir . :D

Aslında daha tam büyümedim ama :D Büyümüşte sayılırım.[/B]

seheresma 09.10.2008 15:38

Cevap: Perde Açılıyor
 
GÜZEL BIR PAYLASIM SU AN SIVASTA OLMAK VE O TIYATROYA GITMEK ISTERDIM:::SIVASTAKI HEMSERILERIM LÜTFEN DESTEK VERIN

LaEdri 09.10.2008 16:08

-->: Perde Açılıyor
 
[B]Tiyatro Sivas'ta organize edilmiş bir etkimlik değildir.Sivas Devlet Tiyatrosu Türkiye'deki birkaç devlet tiyatrosundan birisi ve en çok seyirci çeken sahnelerden bir tanesi.Kurtlar Vadisine değil tiyatroya gidelim.[/B]

seheresma 09.10.2008 23:01

Cevap: -->: Perde Açılıyor
 
[quote=Yiğiter;318039][B]Tiyatro Sivas'ta organize edilmiş bir etkimlik değildir.Sivas Devlet Tiyatrosu Türkiye'deki birkaç devlet tiyatrosundan birisi ve en çok seyirci çeken sahnelerden bir tanesi.Kurtlar Vadisine değil tiyatroya gidelim.[/B][/quote]
[COLOR=darkred]NERDEN BILIYIM CANIM NE KIZIYORSUN HEM BEN HIC BIR ZAMAN KURTLAR VADISINI SINAMADA IZLEMEDIM UYDURMA LÜTFEN ANLAMADIN GALIBA BU TIYATROYA GITMEK ISTEDIGIMI FAKAT YURT DISNDA YASADIGIM ICIN GIDEMIYORUM HAYRET BIRSEY YA :mad:[/COLOR]

yerliturkuaz 11.10.2008 14:56

Cevap: Perde Açılıyor
 
[B]Tiyatroyu yaymek ve gelistirmek adina daha cok seyler yapilmali yalniz sivas`imiz icin degil tum ulke icin gecerli bu...[/B]


WEZ Format +2. ?uan Saat: 14:12.

Powered by: vBulletin. Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.


Copyright © - Bütün Haklar Sivaslilar.net'e aittir.