![]() |
hadi buyrun kısır partisine
[B][COLOR=darkorange]malzemeler:[/COLOR][/B]
[B][COLOR=darkorange]7-8 taze soğan[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]yarım demet maydanoz[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]4 diş sarımsak[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]1 kuru soğan[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]1 yemek kaşığı domates salçası[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]1 yemek kaşığı biber salçası[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]2 su bardağı sıcak su[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]bir tatlı kaşığı tuz[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]2 su bardağı ince bulgur[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]1 yemek kaşığı nane[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]2 yemek kaşığı pul biber[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]1 yemek kaşığı öğütülmüş karabiber[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]1 kahve fincanı limon suyu[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]1 kahve fincanı sıvıyağ[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]bir avuç taze nane yaprakları[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]2 domates[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]yapılışı[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]bulguru aliminyum leğene koyun ve kaynar su ile ıslatın [/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]salçasını ve baharatlarını ekleyip özleşene kadar yoğurun daha sonra ince ince kıyılmış tüm malzemeyi bulgura ekleyin sıvıyağını limon suyunu (nar ekşisi de olur)ekleyip karıştııp servis yapın haşlanmış beyaz lahana -pancar-marul -karadeniz lahanası nı garnitür olarak sunabilirsiniz afiyet olsun[/COLOR][/B] [IMG]http://img43.imageshack.us/img43/7877/dscn1523g.jpg[/IMG] |
Cevap: hadi buyrun kısır partisine
[B][CENTER][COLOR="Blue"]Bende bugün kısır yapayım diyordum :D
Benimki bu kadar süslü olmuyor tabi :)[/COLOR][/CENTER][/B] |
--->: hadi buyrun kısır partisine
çok güzel görünüyor bende yapmayı deneyim :D
|
İlk defa bööle kısır görüyom,
aynen kebap gibi olmuş. Resmen beni ye diye bağırıyor... :) |
[quote=GuNaY;321255][B][CENTER][COLOR=blue]Bende bugün kısır yapayım diyordum :D[/COLOR][/CENTER]
[/B] [CENTER][B][COLOR=blue]Benimki bu kadar süslü olmuyor tabi :)[/COLOR][/B][/CENTER] [/quote] [B][COLOR=darkorange]olur olur kimin öğrencisisin sen? pazar günleri çoğu evde kısır yapılır nedense ?[/COLOR][/B] |
[QUOTE=kronick;321267][B][COLOR=darkorange]olur olur kimin öğrencisisin sen? pazar günleri çoğu evde kısır yapılır nedense ?[/COLOR][/B][/QUOTE]
[B][CENTER][COLOR="Blue"]Bizde pazar kavramı pek yok :) Gece 03:00'da yaptığımıda biliyorum :D Canım çeksin yeterki :D :D[/COLOR][/CENTER][/B] |
[quote=GuNaY;321269][B][CENTER][COLOR=blue]Bizde pazar kavramı pek yok :)[/COLOR][/CENTER]
[/B] [CENTER][B][COLOR=blue]Gece 03:00'da yaptığımıda biliyorum :D Canım çeksin yeterki :D :D[/COLOR][/B][/CENTER] [/quote] [B][COLOR=darkorange]aynen bende gece saat 2 de mercimekli köfte yaptığımı bilirim :D[/COLOR][/B] |
[QUOTE=kronick;321272][B][COLOR=darkorange]aynen bende gece saat 2 de mercimekli köfte yaptığımı bilirim :D[/COLOR][/B][/QUOTE]
[CENTER][COLOR="Blue"][B]Mercimek köftesini birkaç kez yaptım ama gündüzdü :D :D Onunda tarifini eklesende bu gariban faydalansa biraz :D[/B][/COLOR][/CENTER] |
[quote=GuNaY;321274][CENTER][COLOR=blue][B]Mercimek köftesini birkaç kez yaptım ama gündüzdü :D :D[/B][/COLOR][/CENTER]
[CENTER][B][COLOR=blue]Onunda tarifini eklesende bu gariban faydalansa biraz :D[/COLOR][/B][/CENTER] [/quote] [B][COLOR=darkorange]yarın ,bugün ne pişirsem demiyoruz o halde yarın mercimekli köfte yapıyoruz öğle saatlerine doğru tarif geliyor beni izlemeye devam edin :D[/COLOR][/B] |
[CENTER][B][I][COLOR=magenta]eline saglik kronik[/COLOR][/I][/B][/CENTER]
[CENTER][I][B][COLOR=magenta]ne yalan diyim hic tariflere bakmiyorum [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=magenta]tariflerini zaten bildigim icin genelde sadece resimlere bakiyorum[/COLOR][/B][/I][/CENTER] [CENTER][I][B][COLOR=magenta]yeniden eline koluna saglik[/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=magenta]afiyet olsun[/COLOR][/B][/I][/CENTER] |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 05:26. |