Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anasayfa Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Hayatı Karardı (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=22127)

Sivaslilar.Net 04.11.2008 17:26

Hayatı Karardı

[IMG]http://www.sivaslilar.net/images/stories/nufus%20cuzdani.jpg[/IMG]

Sivas΄ın Suşehri ilçesinde yaşayan ve 11 yıl önce İstanbul΄da nüfus cüzdanını kaybedince hakkında bugüne kadar 270 dava açılan Mürsel Satılmış, bu kez de karşılıksız çek davası nedeniyle tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul΄da nüfus cüzdanını kaybedince, başkaları tarafından onun adına işlendiği iddia edilen suçlardan açılan 270 dava bulunan 2 çocuk babası Mürsel Satılmış (43), karşılıksız çek nedeniyle Ankara 12. Sulh Ceza Mahkemesi΄nin kararı gereği Suşehri Başsavcılığı΄nca tutuklandı.
Karşılıksız çek yüzünden 10 gün hapis cezası alan Satılmış, yaptığı açıklamada, söz konusu suçu işleyenin kendisinin olmadığını savundu.
Satılmış, ΄΄Kimliğim dolandırıcı kişilerin eline geçmiş ve benim bilgim olmadan benim adıma şirketler kurulmuş ve çekler keşide edilmiştir. Çiftçilikle uğraşan, dar gelirli bir kişi olarak bankaların bana çek vermesi bile söz konusu olamaz΄΄ diye konuştu.
Çekteki imzaların kendisine ait olmadığını söyleyen Satılmış, ΄΄10 gün hapis cezası aldığım çekteki imzalar, benim imzalarım ile karşılaştığı zaman bana ait olmadığı ortaya çıkacaktır. Bu güne kadar yaklaşık 100 davadan bu şekilde beraat ettim΄΄ dedi.
Mağdur olduğunu söyleyen Mürsel Satılmış, ΄΄Haksız yere hiçbir çek keşide etmediğim halde, sırf kimlik bilgilerimi kullanan şahısların bu eylemi nedeniyle mağdur duruma düşmüş bulunmaktayım. Kimlik bilgilerimi kullanan kişiler hakkında ilgili makamlara suç duyurusunda bulundum. Ama maalesef bir çek yüzünden 10 gün yine hapis cezası aldım ve tutuklandım.΄΄ dedi.
Satılmış, daha sonra jandarma tarafından Şebinkarahisar Cezaevi΄ne gönderildi.
Sivas΄ın Suşehri ilçesinde yaşayan Mürsel Satılmış, 11 yıl önce İstanbul΄da nüfus cüzdanını kaybedince hakkında bugüne kadar 270 dava açılmış, geçtiğimiz günlerde de GSM şirketinden gelen icra takipleri nedeniyle zor günler geçirmişti. Satılmış, daha önce de hakkında açılan benzer davalar nedeniyle tutuklanmıştı.

Sweetgirl 04.11.2008 17:30

Cevap: Hayatı Karardı

[B][I][CENTER][COLOR="Magenta"]ya bu kadarda olmazki ama
nüfus cüzdani kaybolunca neden gazetelere ilan verilipde
nüfus cüzdaninin hükmünü kaybetmisdir yazisini cikarmazlar
sonrada yeni nüfus cüzdani almazlar anlamam
Allah bilir sirf hemen nüfus cüzdani almak icin yandi denilmisdir nüfus dairesinde

simdide ugrassin dursun

[/COLOR][/CENTER][/I][/B]

Arif Coşkun 04.11.2008 17:48

İhmalkarlığın bedeli çok ağır olmuş. Geçmiş olsun,
Adalet bu tip şeyleri biraz daha değişik yönde ele almalı, gerçek veya yalan olduğu zaten belli olur.

yerliturkuaz 04.11.2008 21:47

[B]Hemşerimiz bu konuda mağdur olmuş biraz ihmarkarlık biraz saolsunlar bizim milletimiz ona unutamayacağı bir ders vermiş....[/B]

sandalli 04.11.2008 22:46

-->: Hayatı Karardı

Bende kaybettim, 12 yildir nüfus cüzdanim yok, buradan ilan vereyim bari. 12 yil önce nüfus cüzdanimi kaybettim hükümsüzdür. Bulan lütfen sivaslilar.net e bildirsin.

seva 05.11.2008 18:45

--->: -->: Hayatı Karardı

[QUOTE=sandalli;327758]Bende kaybettim, 12 yildir nüfus cüzdanim yok, buradan ilan vereyim bari. 12 yil önce nüfus cüzdanimi kaybettim hükümsüzdür. Bulan lütfen sivaslilar.net e bildirsin.[/QUOTE]

ayrıntılı bilgi verirsen belki yardımcı oluruz :D

sandalli 05.11.2008 21:30

-->: --->: -->: Hayatı Karardı

[QUOTE=seva;328185]ayrıntılı bilgi verirsen belki yardımcı oluruz :D[/QUOTE]

Yildizeli nüfus müdürlügünden almis oldugum nüfus cüzdanimi kaybettim, hükümsüzdür, 12 yildir yeni bir nüfus cüzdanim olmadigi icin cilt no. hane no. sira no. gibi verileri hatirlamiyorum.

muratsivasli 05.11.2008 21:51

--->: -->: --->: -->: Hayatı Karardı

[QUOTE=sandalli;328227]Yildizeli nüfus müdürlügünden almis oldugum nüfus cüzdanimi kaybettim, hükümsüzdür, 12 yildir yeni bir nüfus cüzdanim olmadigi icin cilt no. hane no. sira no. gibi verileri hatirlamiyorum.[/QUOTE]

sen hapi yuttun hemso :D

seva 05.11.2008 22:57

--->: -->: --->: -->: Hayatı Karardı

[QUOTE=sandalli;328227]Yildizeli nüfus müdürlügünden almis oldugum nüfus cüzdanimi kaybettim, hükümsüzdür, 12 yildir yeni bir nüfus cüzdanim olmadigi icin cilt no. hane no. sira no. gibi verileri hatirlamiyorum.[/QUOTE]

ya nerde kaybettiğini biliyormusun..

ha birde cilt no. hane no. sira no. gerek yokki sen sadece şu siteye gir [url]http://tckimlik.nvi.gov.tr/Web/QueryIdentityNumber.aspx[/url] ve ilini doğduğun yer ilçeyse hangi adını soyadını Resim Doğrulama kodunu yaz baba adını ana adını doğum tarihini ve cinsiyetini yaz zaten Cilt No: Aile Sıra No: Birey Sıra No bumlar otomatik olarak geliyor karşına..

abircan 06.11.2008 10:14

bu hemşerimizin dramı gerçekten önemli , her insanın başına gelebilir, bütün basında yer aldı bun arağmen adam hala kaybetmeye devam ediyor, kabus gibi bişey bu, bunun tersi yaşar ne yaşar ne yaşamaz hikayesi var aziz nesinin bu artık komedi değil gerçek dram

WEZ Format +2. ?uan Saat: 18:28.