![]() |
Üç Haberci Gönderdim!
[COLOR="Green"]
[B][COLOR="Red"]Üç Haberci Gönderdim![/COLOR][/B] Zehril-Riyazda rivayet edildiğine göre, Yakub aleyhisselam ölüm meleği Azrail aleyhisselam ile dosttu. Bir gün hazreti Azrail, Yakub aleyhisselamı ziyarete gider. Hazreti Yakub ona; “Ya Azrail, görüşmeye mi geldin, yoksa canımı almaya mı?” diye sorar. Azrail aleyhisselam; “Gelişim ziyaret içindir” cevabını verir. Yakub aleyhisselam; “Senden bir ricam var” der. Azrail aleyhisselam “nedir” der. Yakub aleyhisselam; “Ölümümün yaklaştığını, canımı almaya hazırlandığını bana önceden bildirmeni istiyorum” der. Azrail aleyhisselam; [B]“Hay hay, sana iki veya üç haberci gönderirim” [/B]karşılığını verir. Yakub aleyhisselamın dünyadaki ömrü dolunca bir gün yine ölüm meleği, karşısına dikilir. Yakub aleyhisselam yine sorar; “Ziyaretçi misin, yoksa canımı almaya mı geldin” Azrail aleyhisselam; “Canını almaya geldim” cevabını verir. Yakub aleyhisselam; “Sen bana daha önce iki veya üç haberci göndereceğini söylemedin mi?” diye sorunca, Azrail aleyhisselam şu cevabı verir: [B]“Söylediğimi yaparak sana üç haberci gönderdim: [/B] [B][COLOR="DarkRed"]Önce, siyah iken sonra ağaran saçın, güçlü iken halsizleşen vücudun ve dimdik iken kamburlaşan belin... [/COLOR][/B] Ey Yakub, işte bunlar benim âdemoğullarına gönderdiğim ön habercilerdir.” [/COLOR] |
Cevap: Üç Haberci Gönderdim!
GÜZEL Bİ PAYLAŞIM EMEGİNE SAGLIK.TŞK.
|
WEZ Format +2. ?uan Saat: 15:55. |