Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Menkıbeler & Dini Hikayeler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=333)
-   -   Namazdan Kurtulmanın Yolları (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=30523)

WåñTêd_øØ7 17.08.2009 18:07

Namazdan Kurtulmanın Yolları

[COLOR=black][FONT=Verdana]Bütün ibadetlerine yerine getirmeye çalışan bir adam varmış.Orucunu tutar,zekatını verir,insanlara yardım elini uzatmaktan hiç geri kalmazmış.Yalnız bu adamın bir kusuru varmış:

Namaz kılmak ona çok ağır gelirmiş,üşenirmiş.Bir gün varmış gitmiş çok büyük bir hocanın yanına.

Demiş ki:

Hocam ne yap et beni şu namazdan kurtar.Namaz kılmamak için ne yapmam gerekse söyle yapayım.Yeter ki şu namazdan kurtulayım demiş.

Hoca:

Ya evlat ben hiçbir yerde ne duydum ne işittim bu namazdan kurtuluş yok,borcun kılacaksın demiş.

Adam yalvarmış bul hocam diye.Hoca müddet istemiş adam gitmiş.

Aradan haftalar geçmiş,adam gelmiş:

Buldun mu hocam demiş,kurtulacak mıyım?

Hoca:Buldum evladım eğer şu 5 şarttan biri sana uyuyorsa NAMAZ dan mesul değilsin:

1:ÖLÜ İSEN

2-DELİ İSEN

3:ÇOCUK İSEN

4:HAYVAN İSEN

5:KAFİR İSEN

tercih senin.............

[/FONT][/COLOR]

Salim58 17.08.2009 18:10

Cevap: Namazdan Kurtulmanın Yolları

[B]son maddeler herşeyi anlatıyor fazla söze gerek yok

paylaşım için teşekkürler[/B]

ömer yalcin 17.08.2009 19:00

[B][I]süpersiniz wanted,salim abi size sonsuz tesekkürlerimi ve sükranlarimi sunarim.Allah sizden razi olsun[/I][/B]

seten65 17.08.2009 19:03

[COLOR="DarkOrchid"][B]...............Mükemmelsin Kardeşim....................[/B][/COLOR]

WåñTêd_øØ7 17.08.2009 20:07

[QUOTE=deliktaşlısalim;450105][B]son maddeler herşeyi anlatıyor fazla söze gerek yok

paylaşım için teşekkürler[/B][/QUOTE]

[QUOTE=ömer yalcin;450114][B][I]süpersiniz wanted,salim abi size sonsuz tesekkürlerimi ve sükranlarimi sunarim.Allah sizden razi olsun[/I][/B][/QUOTE]

[QUOTE=seten65;450116][COLOR=DarkOrchid][B]...............Mükemmelsin Kardeşim....................[/B][/COLOR][/QUOTE]

teşekkürler arkadaşlar o sizlerin Güzelliği ve Mükemmelliği : )

Salim58 18.08.2009 07:54

[B]hoca gereken cevabı vermiş kurtuluş yok para ilede satın alınmıyor borcum borçsa ödemekte bana düşüyor ister öde ister ödeme borcunu hesabı var birgün [/B]

sibelYILMAZ 18.08.2009 08:22

işte bu çok güzel bir ders, tebrik ederim hocayı:) nefse ağır gelen ve en önemli ibadet olan namaz Peygamber Efendimizin(s.a.v) de dediği dinin direği müminin miracı NAMAZ... İyi düünelim ne için neden vazgeçtiğimizi...

MİKAİLOGLU 13.11.2009 23:46

PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM

feraha 14.11.2009 00:02

hesap vermekten dünyada bile kaçamıyorsak er ya da geç önümüze çıkıyorsa borcumuzz elbette kii bi gün karşımıza çıkar!!

WEZ Format +2. ?uan Saat: 06:49.