Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anasayfa Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Uçurtma Öldürüyordu (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=31008)

Sivaslilar.Net 12.09.2009 13:56

Uçurtma Öldürüyordu

[IMG]http://www.sivaslilar.net/images/stories//kaza/1.elekt.jpg[/IMG]

Yüksek gerilim hattındaki elektrik teline takılan uçurtmayı metal korniş yardımıyla almaya çalışan 16 yaşındaki lise öğrencisi, elektrik akımına kapılarak ağır yaralandı. Alınan bilgiye göre, Esenyurt Mahallesi muhtarı Halil İbrahim Polat΄ın 16 yaşındaki oğlu Sefa Polat, evlerinin yakınında yüksek gerilim hattındaki elektrik teline takılı bir uçurtmayı görünce, kuzeni Resul Polat ile birlikte uçurtmayı telden almak istedi.

Evlerinden aldığı 2 metal kornişi birleştirerek teldeki uçurtmaya uzatan Sefa Polat, bir anda elektrik akımına kapıldı. Çarpmanın etkisiyle ağır yaralanan Polat, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırıldı.

Ayağında ve elinde yanıklar oluşan, ayrıca ayak sinirlerinde de tahribat olan Polat, hastanenin plastik cerrahi servisinde tedavi altına alındı.
[B]
ÇEDAŞ΄TAN AİLELERE VE ÇOCUKLARA UYARI[/B]

Bu arada, Çamlıbel Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (ÇEDAŞ) yaptığı yazılı açıklamada, enerji iletkenlerinin olduğu kısımlarda uçurtma uçurulmaması istendi.

İletkenlere takılan uçurtmaların hem vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit ettiğinin, hem de enerji kesintilerine sebep olduğunun hatırlatıldığı açıklamada, kent genelinde son 15 gün içerisinde yaşanan enerji kesintileri nedeniyle il müdürlüğünün 20 bin TL zarara uğradığı kaydedildi.

Bu arada, kent merkezindeki Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi΄nin yanındaki alanda aileleriyle uçurtma uçuran çocuklar ise çok eğlendiklerini belirttiler.

Cley 12.09.2009 14:01

Cevap: Uçurtma Öldürüyordu

[B]Haberdeki resime bakılırsa ağır yaralı gibi durmuyor. Elini objektife gayet güzel göstermiş. Allah şifa versin. Metallerin çok iyi iletken olduğunu da unutturmasın bi daha :)[/B]

LaEdri 12.09.2009 14:15

Bugünlerde uçurtmadan gökyüzü gözükmüyor.O derece yani..Teller,minareler,ağaçlar her yer düşmüş uçurtmalarla dolu..Dikkat etmek lazım..

Salim58 12.09.2009 14:19

[B]geçmiş olsun kardeşimize çocukta sayılmaz yaş 16 bu gibi tehlikeleri bilmesi gerek

ne diyelim yinede çocukluk işte benim hiç uçurtmam olmamıştıki uçurayım [/B]

besyo_cu 12.09.2009 14:26

[B]Bu günlerde Sivas'ta uçurtma çılgınlığı üst seviyede. Nereye baksanız bir uçurtma görme ihtimaliniz çok yüksek. Özellikle Kırmızı - Beyaz ve Ay yıldızlı uçurtmalar oldukça fazla.

Tehlikesi bir yana uçurtma uçurmak Dünya'daki en güzel zevklerden birisi. Ben hala arada bir uçurtmamı alıp uçurturum. Müzik dinlerken uçurtulan uçurtma nın keyfi hiç bir şeyde yok. Ah birde uçurtmamın ipi arada kopmasa...[/B]

Salim58 12.09.2009 14:32

[QUOTE=besyo_cu;461050][B]Bu günlerde Sivas'ta uçurtma çılgınlığı üst seviyede. Nereye baksanız bir uçurtma görme ihtimaliniz çok yüksek. Özellikle Kırmızı - Beyaz ve Ay yıldızlı uçurtmalar oldukça fazla.

Tehlikesi bir yana uçurtma uçurmak Dünya'daki en güzel zevklerden birisi. Ben hala arada bir uçurtmamı alıp uçurturum. Müzik dinlerken uçurtulan uçurtma nın keyfi hiç bir şeyde yok. Ah birde uçurtmamın ipi arada kopmasa...[/B][/QUOTE]

[B]aman dikkatli ol osman kardeşim müzikli uçurtma :)

ipi kopunca o uçurmanın sana ne gibi faydaları oluyorki başını alıp gidiyormu yoksa düştüğü yere kadar koşuyonmu :D[/B]

besyo_cu 12.09.2009 14:35

[B]Salim abi ip kopunca hiç faydası olmuyor ama ne yalan söyliyeyim çok üzülüyorum eğer yakın bir yere düşerse bakıyorum bulmak için. Bulamazsamda zaten Uçurtmanın üstüne telefon numaramı yazıyorum sağlam ise bu numaradan arayın para veririm diye :D 2 kere böyle uçurtmayı buldum :)[/B]

altuntas58 12.09.2009 16:09

[B]Bu işler eğitim meselesi okulda çocuklarımıza bu konuları öğretmek lazım bu gencimiz kavrulup ölebilirdi allah korumuş[/B]

suzii 12.09.2009 16:57

çocukların hatta yetişkinlerin uçurtmadan ne anladıklarını anlamıyorum ama uçururken çok zevk aldıkları belli oluyor.mahalledemizde uçurtmasız ev yok.

kardeşimize de geçmiş olsun:)

ÇİRKİN KIZ58 13.09.2009 21:51

[B]Uçurtmayı çocukluk yıllarımda çok zevk alarak uçurttum..
O uçurtmanın yerinde hep kendimi hayal ederdim.
Hep uzaklarda olmayı isterdim değişik yerler tanımayı ve keşfetmeyi düşünürdüm uçurtmam uçarken!!

''Gözlerim'di benim uçurtmam.
Öyle yerlere giderdimki toz pembe denilen masum hayallerle....
Onun ipi kopyuğu anda bütün hayallerim biranda ümitsizliğe düşerdi!
Ama pes etmezdim ne uçurtmamdan vazgeçerdim nede hayallerimden...

Geçmiş olsun diyorum hemşerimize.....[/B]

WEZ Format +2. ?uan Saat: 20:20.