Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Serbest Kürsü (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=175)
-   -   Bugün (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=31705)

abdulvahid 29.10.2009 07:51

Bugün

Bugün 29 Ekim 2009,
Cumhuriyetin 86.Kuruluş Yıldönümü.
Hep birlikte kutlayalım derken,
Yurdun değişik yerlerinde yine bildik manzaralar.
Gezilere alınmayan başörtülü kızlar,
Otobüslerden atılan çocuklar.
Yine cumhursuz bir cumhuriyet bayramı yaşanacak.
Çoğulculuktan,demokrasiden,özgürlüklerden bahsedilecek,erdem,fazilet edebiyatı yapılacak.
Yine "zenci beyazlar"hatırlanmayacak.
Yine eskisi gibi.
21.yüzyılı yarılamaya,22 sini kucaklamaya aday ülkemde yine bildik manzaralar.
Sen şucusun hayır,
Sen şu renksin hayır,
Sen örtülüsün hayır,
Sen düşünürsün hayır.

Daha özgür bayramlarda buluşmak ümidiyle,
İYİ BAYRAMLAR

Klimasuyu 29.10.2009 08:01

Cevap: Bugün

[B][I]Başörtülü birisi tv ye çıkıp "Atatürk'ü sevmiyorum bilmem kimi seviyorum " demeyecek hemşerim..!

Veya diğer taraftan birileri çıkıp "ben Kemalistim" diyip laiklik adı altında Ulu Önderimizin adını kullanarak din düşmanlığı yapmayacak..!

İşte bunlar sağlandığı zaman daha özgür bayramlar kutlanır...

Atatürk olmasaydı ne Türkiye nede Türk olurdu..![/I][/B]

muhali 29.10.2009 09:58

"[B]Atatürk olmasaydı ne Türkiye nede Türk olurdu..![/B]"

Bu topraklar boş değil, üstteki kabuk hafifçe sıyrılınca altından "[B]TÜRK[/B]" çıkıyor.

Daha bilinçli günlere....

ayten58 29.10.2009 10:47

evet yıldırım doğru söylüyor atatürk olmasaydı ne ırzımız nede milletimiz kalırdı bun günlerde bunu unutmayalım başörtülü bayanlar lutfen düşünürken tek taraflı düşünmeyin unutmayınki o bir türkiyenin kurtuluş kahmanıydı mekanı cennet olsun .

Cley 29.10.2009 11:27

[B]Metin bir tane başörtülü bayanın dediği cümleyi genelliyorsunya helal olsun sana.Kurtuluş mucadelesindeki başörtülü kadınlarımız hiç aklınıza gelmez zaten. Cumhursuz cumhuriyetinizle çok yaşayın. Cumhurlu Cumhuriyeti görürsek biz de kutlarız doya doya.[/B]

ayten58 29.10.2009 11:31

neyse ne geçmişe mazi demişler biz geleceğe bakalım bu günlerimizede ham,ü senalar olsun ve daha nice cumuhuriyetler kutlamayı nasiip etsin rabbim bütün vatan evlatlarına amin.

Klimasuyu 29.10.2009 19:04

[QUOTE=Cley;476373][B]Metin bir tane başörtülü bayanın dediği cümleyi genelliyorsunya helal olsun sana.Kurtuluş mucadelesindeki başörtülü kadınlarımız hiç aklınıza gelmez zaten. Cumhursuz cumhuriyetinizle çok yaşayın. Cumhurlu Cumhuriyeti görürsek biz de kutlarız doya doya.[/B][/QUOTE]

[B][I]Hayır Cley genelleme yapmadım...[QUOTE=YILDIRIM;476345][B][I]Başörtülü birisi tv ye çıkıp "Atatürk'ü sevmiyorum bilmem kimi seviyorum " demeyecek hemşerim..!
[/I][/B][/QUOTE]dedim

öyle karaçarşaflı birisi çıkıp bunu söylerse diğer tarafın tüm başörtülülere bakışı değişiyor işte...

Ve ayrıca ben her iki tarafında yaptıklarıdan dolayı bunların olduğunu dile getirdim..

O cümlelerden birini yazmasaydım o msjın altında onlarca teşekkür vardı şimdi..:rolleyes:

Ama ben ortadan bakıyorum, Cley senin gibi sağdan veya birbaşkası gibi soldan bakmıyorum..:)

TARAF OLMADIM BERTARAF OLMAYI GÖZE ALARAK...:rolleyes:[/I][/B]

sandalli 29.10.2009 19:18

[B][I]Atatürk´le başörtüsünün ne alakası var çözemedim? Atatürk´ün bu millet için yaptıklarını kimse inkar edemez. Her zaman, her yerde böyle ferdi olaylar olabilir. Peygambere, inançlara hakaret edenler hiç dikkate alınmıyor. Hemen hergün Kur´an´a yapılan saygısızlığa bir kişi dikkat çekmiyor. Ben ikisine de karşıyım. Madem demokratsınız, madem demokrasi var o zaman herkes için olmalı. [/I][/B]

Klimasuyu 29.10.2009 19:22

[B][I]Atatürk'le başörtünün ne alakası var bende anlamadım Hasan abi ...

Bugün Cumhuriyet bayramı ama millet "bayramımız kutlu olsun" demiyor diyemiyor..! Neden bu bayramı Atatürk ilan etti diye mi..?(!)[/I][/B]

LaEdri 29.10.2009 19:29

Metin pek çok kanalda da "bayramınız" yazıyordu.Bunu abartacak bir şey olarak görmüyorum.Genelkurmay Başkanlığı Sitesinde de "bayramınız" yazıyor

WEZ Format +2. ?uan Saat: 13:51.