Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anasayfa Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Sivas Valiliği'nden 2010' da beklentileriniz (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=33073)

Sivaslilar.Net 20.01.2010 22:09

Sivas Valiliği'nden 2010' da beklentileriniz

[IMG]http://www.sivaslilar.net/sivas-vali-logo.jpg[/IMG]

[B]Sivas Valilik' ten 2010' da beklentileriniz beklentileriniz ve görüşlerinizi sizde paylaşınız.[/B]

Sivas valisi Ali Kolat hakkında görüşleriniz ?

Sivas Valiligi hakkında görüşleriniz

Sivas Valiliginden beklentileriniz

Sivas Valiligine bağlı kurluşlar hakkında fikirleriniz ve beklentileriniz

s.spor 20.01.2010 23:47

Cevap: Sivas Valiliği'nden 2010' da beklentileriniz

Fuar alanı konusunda çalışmasını bekliyorum. İkincisi tekel binasının yerine güzel bir kültür merkezi yapılabilirse çok güzel olur.

Meraküm 20.01.2010 23:50

Valinini Şehirde Görevi Bellidir Kapasitesi bellidir ama Devleti temsil eder fakat Devletten gereği kadar desteği almazsa Orda oturur başka görevi yoktur temsil makamıdır Yatırımları Direk Gerçekleştirecek kişi değildir yada getirecek bunu karıştırıyorlar

s.spor 21.01.2010 08:35

[QUOTE=Meraküm;514952]Valinini Şehirde Görevi Bellidir Kapasitesi bellidir ama Devleti temsil eder fakat Devletten gereği kadar desteği almazsa Orda oturur başka görevi yoktur temsil makamıdır Yatırımları Direk Gerçekleştirecek kişi değildir yada getirecek bunu karıştırıyorlar[/QUOTE]

Vali olduğu yerde oturadabilir çalışıp merkeze öneriler sunup yatırımlara katkıda sağlayabilir. Ağlamayana meme vermezler valinin her zaman sivasın sorunlarını dile getirmesi lazım.

sade58 21.01.2010 20:29

Öncelikle Valiliğin görevlerini isterseniz bir sıralayalım:
Valiliğin görev ve yetkileri nedir?

İllerin idaresi, “yetki genişliği” esasına göre yürütülür. İl yönetiminin başında vali bulunmaktadır. İl yönetiminin başı olarak vali, Devleti ve hükümeti ilde temsil eder, her bakanın mümessilidir ve bunların idari ve siyasi yürütme vasıtasıdır. Bu bakımdan valinin “idari” ve “siyasi” olmak üzere iki önemli fonksiyonu vardır. Bu sebeple valilik, öteki kamu görevlileri yanında “istisnai memurluk” olarak kabul edilmiştir. Nitelikleri, atanmaları ve özlük hakları, diğer kamu görevlilerinden farklı şekilde düzenlenmiştir.

Vali, İçişleri Bakanlığı’nın önerisi, Bakanlar Kurulu’nun kararı ve Cumhurbaşkanının onayı ile atanmaktadır. Vali, İçişleri Bakanlığına bağlıdır. Valilik kurumunun Başbakanlığa bağlanması yönünde öneriler de bulunmaktadır. Vali olabilmek için, yasalarda özel nitelikler öngörülmemiştir. Valiler genellikle, kaymakamlar, vali yardımcıları, İçişleri Bakanlığı’ndaki üst düzey yöneticileri arasından seçilmektedir. Ancak öteki mesleklerden de vali atanmaktadır. Bu konuda siyasi iktidarlara geniş takdir yetkisi verilmiştir.

Vali, adli ve askeri teşkilat dışında kalan bütün devlet daire, müessese ve işletmeleriyle diğer kamu kurumlarının başıdır ve il’in her yönden genel idare ve genel gidişini düzenlemek ve denetlemekten, hükümete ve bakanlara karşı sorumludur.

a. Vali, kanun, tüzük, yönetmelik ve hükümet kararlarının yayım ve ilanını ve uygulamasını sağlamak ve bakanlıkların talimat ve emirlerini yürütmekle ödevlidir. Bu amaçla vali, düzenleyici işlem niteliğinde “genel emirler” çıkarmaya yetkilidir.

b. Vali, Devlet gelirlerinin tahakkuk, tahsilini ve ödeme işlemlerinin muntazam bir şekilde yapılmasını ve gelir kaynaklarının gelişmesini sağlamak için tedbir alır ve uygular.

c. Vali, il sınırı içinde bulunan genel ve özel bütün kolluk kuvvetlerinin amiridir. Suç işlenmesini önlemek, kamu düzenini, güvenini sağlamak ve korumak için gerekli tedbirleri alır. Bu maksatla Devletin özel kolluk kuvvetlerini kullanır, olağanüstü durumlarda silahlı kuvvetlerden yardım ister.

d. Vali, jandarma, polis, gümrük muhafaza ve diğer özel kolluk kuvvetlerinin bütün ast ve üstlerin il içinde münhasır olmak üzere geçici veya sürekli olarak yerlerini değiştirebilir ve bu durumdan hemen İçişleri ve Maliye Bakanlıklarına bilgi verir.

e. Vali, il sınırı içindeki yerel yönetimler üzerinde vesayet yetkisini kullanır.

f. Devletin temsilcisi sıfatıyla törenlere başkanlık eder, gerektiğinde yabancı ülke temsilcilerini karşılar.

g. Vali, vali muavini ile kaymakamların, il müdürlerinin genel ve özel kolluk amirlerinin birinci derecede; diğer memurların ikinci derecede sicil âmiridir.

h. Valinin, adli ve askeri teşkilat üzerinde bir yetkisi yoktur. Ancak vali, yargı organlarında görülmekte olan işlerin gecikmesi hallerinde, bunun sebeplerini Cumhuriyet savcısından yazılı olarak sorabilir. Ceza ve tutuk evlerinin muhafazasını; Cumhuriyet Savcısı ile birlikte hükümlü ve tutukluların sağlık şartlarını gözetim ve denetim altında bulundurur.

i. Vali savcıdan kamu davası açılmasını isteyebilir.

Cley 21.01.2010 23:06

[B]Vali devletin ildeki temsilcisidir. Valisi bulundugu şehrin eksikliklerini devlete bağlı kurumlara bildirmek takibini yapmak valinin görevidir. Sivası sahipsiz bırakmamasını bekliyoruz valimizden.

Bir de valiliğin yaptıgı gıda,kömür,giysi,eğitim vs. yardımlarını gercek muhataclara vermesini bekliyorum. Mahalle muhtarının beyanına göre değil de kendi elemanları tarafından araştırılarak gercekten yardıma muhtac kişilere bu yardımların ulaştırılmasını bekliyorum.

4 Eylül Sivas Kongresi kutlamaları giderek sönük gecmeye başladı. Bu önemli günün daha fazla ses getirecek şekilde daha görkemli yapılmasını bekliyorum.
[/B]

polis 22.01.2010 17:26

YILDIZ DAĞINA YAPILACAK KAYAK MERKEZİ 2010'da İNŞALLAH GERCEKLEŞİR.YILDIZ BELDESİ VE CEVRE BELDELERİN GELİŞİMİ BU YATIRMA BAGLI,ZATEN DEVLET YATIRIM ADINA BU BÖLGEYE TERK ETMİŞ CAHİL BIRAKMIŞ,

YILDIZ BELDESİNE LİSE YAPILMASINI İSTİYORUZ ARTIK YETER EGİTİM ŞART BU BÖLGEYİ KENDİ HALİNE BIRAKMIŞ,CİFTCİLİK BİTMİŞ,HAYVANCILIK YOK OLMUŞ,KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİ DEGİLDE AN ALT KADEMESİ KONUMUNA DÜŞMÜŞTÜR.

KÖYLÜNÜN HERYADINI DUYUN HERŞEY EKONOMİYİ TAKİPLE OLMAZ.MİLLETE ŞİRİN GÖRÜNMEYLE OLMAZ İNSANLARA İŞ AŞ VERİN,ÇİFTÇİYİ TOPRAGA GÖMMEKLE OLMAZ,İNSANLARI EGİTİMSİZ BIRAKMAKLA OLMAZ.

YILDIZ BELDESİNİN İLÇE ADAYLIGI VAR AMA HEP ERTELENİYOR,YILDIZ VE BÖLGESİ KENDİ HALİNE TERK EDİLİYOR.

YILDIZ BELDESİNE LİSE YAPILSIN ARTIK.

[URL="http://www.yildizbeldesi.com"]http://www.yildizbeldesi.com[/URL]

sandalli 22.01.2010 18:42

Gölge etmesinler baska ihsan istemem, fikrim yok. :)

balix 01.02.2010 14:53

Aslında yazılmış çizilmiş; yukarda kimisi görevi belli otursun,
- zaten fabrika, yatırım bunlar valinin görevi değil,
- valinin yetkisi belli devleti temsil eder,
- Gölge temesinler başka ihsan istemez...

Mevcut duruma bakınca "Halil Rıfat Paşa" dan sonra aynen bu sözü yazayım dedim arkadaşımız yazmış. vali var vali var, devlet var devlet var.
O şehir yöneticilerinin aynasıdır. Vali isterse o şehrin kaderini değiştirebilir,
İstemezse boş ver diyebilir. Memur nasılsa yatmaklada çalışmaklada maaşını alır, hatta çalışmayan memeur en iyi memurdur devlet için çok yerde..
hatırlarsanız en sorunlu Vali rahmetli yazıcıoğluydu; en sorunsuzlarından biride Sivas'ın eski "Lütfü TUNCEL" vardı odasında oturur, klasik hiç kendini yormazdı. ve devlete göre en iyi valiydi. Hatta Sivasa görede... İnsanları bu kadar tembelleşmiş, boş ve koflaştırılmış bir ülkede Vali ne yapabilir, karşısına vicdanını insanlığını şeref ve haysiyetini alırsa çok şeyler yapar...
Benim Sivaslım sormaz, kurumlarda gerek duymaz ve yıllarca yaıtp uyuruz, adalet sistemi Sivas ta asla işlemez, adliyede yargılanan bir suçsuz eğer karşısındaki hem suçlu hem dişliyse vay haline; "o duvardaki en zayıf masumun en güçlü şekilde hakkının alındığı yer" cümlesiyle adeta dalga geçildiği yerdir Sivas ta adliye. Diğer kurumları tabiiki zamanla çalışanlar oldu, çalıştığı içinde kovuldu ben çook yöneticiler gördüm, oturanlar ödüllendirildi çalışanlar cezalandırıldı..
Sonuç olarak hem çalışıp hem cezalandırılacak yönetici var mı ? ödülünü haktan ve vicdanından alacak önemli olan bu. Ya da bizler bunların farkındamıyız...

gCweb 04.02.2010 11:21

herşeyden önce ticaret gelişmeli fabrika ve sanayi sayısı az Bu bölge Türkiye'nin en kıymetli bölgelerindendir gerek doğal kaynakları gerekse yeraltı zenginlikleri bakımından Sivasımız çok yüksek potansiyeldedir. Fabrika ve sanayi açacak değerli iş adamlarımıza teşfik primleri yüksek oranda verilmelidir.

Memlekette huzur, güven, iş sıkıntısı olmadığı sürece kimsenin güzelim memleketimizi terk edip gurbetlerde iş umudu arayacağını zanletmiyorum.

Kültürü bozulmamış, aile değerleri yitirilmemiş, dost canlısı, yalan ve dolandan uzak nadide bölgelerimizden Sivasımızda Üniversite (özellikle hukuk) sayısının da arttırılması ricamızdır.

Öyle ki yapılacak her yeni yatırıma ve her türlü sosyo yardımlaşmaya İstanbul'da ikamet eden birisi olarak seve seve katılacağımı bildiririm.

WEZ Format +2. ?uan Saat: 00:34.