![]() |
Belediye yoksulun arsasını sattı satıyor
[IMG]http://www.sivaslilar.net/images/stories//belediye/divrig-hakan-gok.jpg[/IMG]
[B]Gecekondu önleme bölgesinde yoksullar için ayrılan arsaların birkısmı geçen hafta satıldı.[/B] Divriği Belediyesi mülklerini satmaya devam ediyor. Hakan Gök'ün Belediye Başkanlığını kazanmasından sonra Belediye mülklerini satmak için aldığı yetki adım adım uygulanıyor. Divriği Belediye Başkanı Hakan Gök Belediye Benzinligi'ni, Belediye Oteli'ni ve Belediye Kavaklığını satışa çıkarmış büyük tepkiler arşısında geri adım atmış satıştan vazgeçmişti. PLAN BAŞKA UYGULAMA BAŞKA Divriği Sanayi Sitesi'nin üst taraflarında (Turabi Ali Mahallesi)oluşturulan Gecekondu Önleme Bölgesi olarak planlanan arsaların satışına başlandı. Divriği Belediyesi Encümen Salonu'nda açık artırma ile satılan arsalar fahiş fiyatlarla sahiplerini buldu. Açık artırmalara büyük talibin olduğu gözlendi. 1995 yılından sonra Divriği Belediyesi'nin ucuz arsa üreterek, yoksullan ve dargelirlileri ev sahibi yapmak için planlanan bölgedeki arsaları yoksullar değil parası olanlar ve zenginler açık artırmalarla yarışarak aldılar. 11 Ocak tarihinde Divriği Belediyesi Encümen Salonu'nda yapılan arsa satışlarında 800 bin (800 milyar) lira gelir elde edildi. Turabi Ali Mahallesi'nde 102 arsa bulunuyor. Bu arsaların 30'a yakını satılmış oldu. KİME NİYET KİME KISMET Türabı Ali Mahallesi'nde bulunan arsalar 1990'ların başlarından sonra Divriğî Belediyesi'nce kamulaşiırılarak altyapı çalışmalarına başlandı. Elektrik ve kanalizasyon çalışmaları tamamlandı. Gecekondu önleme Bölgesinin oluşturulmasının esas amacı çarpık yapılaşmayı önlemek için. parası olmayanlara ve yoksullara Divriği Belediyesince arsa üreterek ev sahibi olmaları düşünüldü. Arsa talebi yoksullar ön plana alınacak şekilde düşünüldü. Uzun yıllar atıl olarak kalan bu arsalara talep olmadı. Kısa bir süre önce Sadık Özgür Hastanesinin bu bölgeye yapılması arsaların da değerini yükseltti. Bu arsalara talep yoğunlaştı. Divriği Belediyesi bu arsaları satmak için gazetelere ilanlar verdi. Kısa bir süre sonra da bu arsaları satışa çıkardı. Yapılan açık artırmalı satışlarda izdiham yaşandı. Kıran kırana yaşanan açık artırmada en yüksek fiyatı verenler arsaların sahibi oldular. Yoksullar için üretilen arsaları parası olanlar aldı, yoksullar ise açıkta kaldı. İkinci satış ise Uluzar tarafından çarşıya girişteki (Mercantepe Mahallesi, deki Pazarın üst tarafı) iki parsel arsanın satışı yapıldı. Naci Demirağ Caddesi ile Atatürk Caddesi arasındaki 400 metrekare arsa 250 bin (250 milyar) liraya satıldı. Önümüzdeki günlerde Divriği Belediyesi'nin arsaları ve mülklerinin satışları devam edecek. Ancak düşük gelirliler için planlanan bu arsaların soyal demokrat söylemlerle iktadara gelen belediyecilik anlayışına uymadığı gibi amacına uygun kullanılması ve bu amaçla üretilen arsanın yerine yeni arsaların üretilmesi konusunda herhangi bir çalışmanın olmaması umutlarını suya düşürdü. Sivaspostası |
Cevap: Belediye yoksulun arsasını sattı satıyor
ne denirki böylelerine vijdansızlardan başka ne beklenirki nasılsa kendilerin ihtiyacı yok fakiri fukarayı kim düşünürki allah gözlerini doyursun görüp görecekleri bu olsun inşallah.
|
Her zaman olan garibana olur zaten. Umarım vazgeçerler.
|
[B]Ne denilse bilemiyorum,Bir yanda gecekondudaki kişiler,bir yanda arsa sahipleri[/B]
|
Yerel seçimler yaklaştıkça CHP Divriği Belediye Başkan Adayı Hakan Gök projelerini halka anlatmak için mahalle toplantılarına hız verdi. Hakan Gök’e Divriği için taahüt ettiği 20 projenin içinde bulunmayan "Divriği’de başı boş dolaşan köpeklere aynı uygulamayı mı yapacaksınız?" sorumuza şu yanıtı verdi: "Ben bir veterinerim. Yıllardır bu konuyu dile getirdim fakat bir çözüm getirmediler. Belediye başkanı olduğum günden itibaren ilk yapacağım çözümlerden biri Divriği’de başı boş dolaşan köpeklere bir barınak temin edip kısırlaştırılmasını sağlayacağım. Bu pek masraflı olmadığı için ilk yapacağım işler arasında olacak dedi.
Ayrıca mahalle mahalle gezip halkla kucaklaşan Hakan Gök 10 yıldır belediye başkanlığı yapan ve bugün yine AKP Divriği Belediye Başkan Adayı olan Mehmet Güresinli’nin 10 yıldır Divriği’de hizmet adına gözle görülür ve kalkınmaya yönelik tek bir şey yapmadığını detaylarıyla anlattı. CHP yönetimi zamanında açılan ve eski parayla yıllık 1 Trilyon Lira kâr eden Belediye Petrol’ün kapatıldığını belirten Hakan Gök ayrıca: Mandranın kapatılmasından evlerdeki çeşme sularının depolarınının da 10 yıldır temizlenmemesine, bazı mahallere çifte standart uygulamasına ve hizmet götürmemesine kadar bir çok konuda Divriği Belediye Başkanı Mehmet Güresinli’ye yüklendi. Hakan Gök: "Ben yönetime geldiğimde bunlar gibi partinin ve sadece kendine oy verenlerin değil bütün Divriğililerin Başkanı olacağım." dedi. kaynak:divriğim.com adam seçimlerde aday olurken neler demiş seçildikten sonra neler yapmış maşaallah gözle görülür hizmetler yapıo yahu araziler bir bir gidiooo |
Bu Sivas Postası mıdır nedir, adamlar laf olsun diye haber yapıyor, hiç derinlik yok! Biraz araştırsalar veya kafayı çevirip gecekondu önleme bölgelerine baksalar değişik şehir veya ilçelerdeki, oraların nasıl gecekondulaştığına ve çirkin bir silüete sahip olduklarını görecekler. Divriği belediyesini almış oldukları karardan ötürü tebrik ederim En doğrusunu yapmışlar!
|
[QUOTE=BOUN;515705]Bu Sivas Postası mıdır nedir, adamlar laf olsun diye haber yapıyor, hiç derinlik yok! Biraz araştırsalar veya kafayı çevirip gecekondu önleme bölgelerine baksalar değişik şehir veya ilçelerdeki, oraların nasıl gecekondulaştığına ve çirkin bir silüete sahip olduklarını görecekler. Divriği belediyesini almış oldukları karardan ötürü tebrik ederim En doğrusunu yapmışlar![/QUOTE]
Haklısın. Bir Haber Vardı Doğan Ürgüple ilgili o zaman siz yazın diye bu gazete kime hizmet ediyor anlamış değilim Sami aydın döneminde bile yerden yere vuruyordu belediyeyi en çokda özbelsan konusunda o yüzden bu gazeteyi sevmiyorum kime hizmet ettiği belli değil |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 09:12. |