Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=203)
-   -   Eğriçimen Yaylasında kış güzelliği (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=33227)

Sivaslilar.Net 27.01.2010 07:39

Eğriçimen Yaylasında kış güzelliği
 
[url=http://resimzade.com/Show.html?i=16507&token=3615][img]http://resimzade.com/Show.html?i=16507&token=3615[/img][/url]


[B]Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Eğriçimen Yaylası'ndaki kış manzarası görenleri büyülüyor. [/B]

İlçe merkezine 17 kilometre uzaklıktaki Eğriçimen Yaylası, ilkbahar, yaz ve sonbahar mevsiminde olduğu gibi kışın da eşsiz manzarasıyla vatandaşların ilgisini çekiyor.
Kar kalınlığının yer yer 30 santimetreye ulaştığı yaylanın yolu da zaman zaman ulaşıma kapanıyor. Yayla yolunu ulaşıma açık tutmak için gayret gösteren Koyulhisar Belediyesi, dün akşam saatlerinde kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan yayla yolunu iş makinesi yardımıyla ulaşıma açtı.
Koyulhisar Belediye Başkanı İlhan Eren, yaylaya doğa tutkunlarının sürekli geldiğini belirterek, ''Kış aylarında yaylamızı görmek isteyenler oluyor, bu yüzden yayla yolunun ulaşıma açık kalması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz'' dedi. Almanya'da yaşayan Koyulhisarlı gurbetçi Hayrettin Dündar ise yaylanın eşsiz bir manzarası olduğunu ifade ederek, ''Yaz aylarında sürekli yayladaki evimdeyim, kışın da fırsat buldukça ilçeye gelerek günlerimi yaylada geçiriyorum'' dedi.
Bu arada, yaylada üzerindeki karın ağırlığına dayanamayan çam ağaçları devrildi. İlçe sakinlerinden Emre Dündar, bu yıl yaylada onlarca çam ağacının kar nedeniyle devrildiğini söyledi. Bu arada, göletlerin yüzeyi soğuk hava sebebiyle dondu.

Hürdoğan

Salim58 27.01.2010 08:39

Cevap: Eğriçimen Yaylasında kış güzelliği
 
[B]yazın serin yayla havası kışında güzel kar manzarası,işte memleketimden güzel doğa harikaları..[/B]


WEZ Format +2. ?uan Saat: 08:29.

Powered by: vBulletin. Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.


Copyright © - Bütün Haklar Sivaslilar.net'e aittir.