![]() |
Hafikliler buluştu
[B]Sivas Valisi Ali Kolat, Sivas Hafik Dernekler Federasyonu tarafından İstanbul'da düzenlenen ''Hafikliler Gecesine'' katıldı.[/B]
Sivas Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bağcılar Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen geceye Vali Ali Kolat'ın yanı sıra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahattin Çimen, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Köse, Hafik Belediye Başkanı Dr. Zeki Aydın ile çok sayıda Hafikli katıldı. Vali Ali Kolat, programda yaptığı konuşmada, sivil toplum örgütlerinin bu tür organizasyonlarla hemşehrilerin bir araya gelmesini sağladığını belirtti. Hafik'in güzel bir ilçe olduğunu, ancak göç verdiğini ifade eden Vali Kolat, problemlerin çözümünde birlikte hareket ettiklerini kaydetti. Kırsala önemli yatırımlar yapıldığını belirten Kolat, ''İlçelerimizi ihmal etmeyeceğiz. Önümüzdeki yıllarda bu göçün tersine döneceğine inanıyoruz. Her geçen gün ilimize ilginin arttığını görüyoruz'' ifadelerini kullandı. İldeki devlet yatırımlarını da değerlendiren Kolat, Devlet Planlama Teşkilatı'nın Sivas'ı yatırım yapma açısından 12. sıraya koyduğunu belirtti. Dışarıdaki iş adamlarından Sivas'a yatırım yapıp Sivas'ta para kazanmalarını isteyen Kolat, İstanbul'daki ve Sivas dışındaki Sivaslıların ilimiz için önemli olduğuna inanıyoruz. Ben sizlerin hemşehrinizim. Ben de kendimi Sivaslı görüyorum. Sivaslıları çok seviyorum. Sizlerin birlikteliği ve bizi motive etmeniz çok önemli'' dedi. Hafik'e yüksek okul kazandırılması konusunda da her türlü desteği vereceklerini belirten Kolat, ''Sivas birlik ve beraberliğin en güzel sembolü. Bu birliktelik ülkemize de örnek oluyor. Şimdi bu birlikteliği kalkınmamızda da yansıtacağımıza inanıyorum'' ifadelerini kullandı. Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise Sivas'ın Türkiye açısından önemli bir şehir olduğunu belirtti. Birlik ve beraberliği her şeyin önünde tutmak gerektiğini ifade eden Ürgüp, Hafik'in Sivas'a yakın bir ilçe olduğunu ve çalışmalarında destek olmak istediklerini söyledi. Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş da Hafik'in gelişmesinin Sivas'tan bağımsız düşünülemeyeceğini ifade etti. Birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Dökmetaş, Hafik'e yüksek okul kurulması konusunun takipçisi olacağını kaydetti. Hafik Belediye Başkanı Dr. Zeki Aydın ise belediyenin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Hafik'e semt pazarı kurulması yönünde yaptıkları çalışmaların Vali Ali Kolat'ın katkılarıyla gerçekleşeceğini belirten Aydın, ilçeye arıtma tesisi de kurulacağını söyledi. Sivas Hürdoğan. |
Cevap: Hafikliler buluştu
Birlik ve beraberlik adına bu gibi toplantılar herzaman güzel ve faydalı olur.
Hem katılanları hemde emeği geçenleri ayrı ayrı kutlarım. |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 11:40. |