Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anasayfa Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Velilermi suçlu okullarmı? (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=35106)

Sivaslilar.Net 13.05.2010 13:51

Velilermi suçlu okullarmı?

[IMG]http://www.sivaslilar.net/images/stories//egitim/ogrenciler.sivas.jpg[/IMG]

[B]Öğrencilerin Kendi Semtindeki Okula Kayıt Yaptırma Kuralı Uygulanamıyor[/B]

Milli Eğitimde yapılan yeniliğe Sivas’ın ayak uyduramadığı ve bu tür yeniliklerin uygulanmasında sıkıntıların yaşandığı illerin başında Sivas’ın geldiği ifade ediliyor.2009 yılında uygulamaya başlanılan, öğrencilerin kendi oturdukları okullara kayıt yaptırmaları zorunluluğu, malesef Sivas’ta uygulanmıyor.
Çok harika bir sistem olarak uygulanması icab eden ve okullardaki kayıt parası ve bir takım usulsüzlükleri engelleyeceği kesin olan bu sistemin, Sivas’ta uygulanmaması herkesi şaşırtıyor.
Velilerin başka yollarla, daha iyi zannettikleri okullara çocuklarını kayıt ettirmek için çeşitli yollara başvurdukları ve okula yardım maksatlı büyük paralar verdikleri ifade ediliyor.
Eğer okul kayıt bölge sistemi uygulanırsa bu tür usulsüzlükler ve yolsuzlukların önüne geçileceği ve Sivas’ın eğitimdeki çıtası birkaç basamak yükseleceği ifade ediliyor.
Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu sistemi uygulamasının zorunlu olduğunu ifade eden eğitimciler, bu sistem sayesinde hem okullardaki öğrenci sayısının normal hale düşeceğini, hem de birtakım okullardaki yoğunluğun azalacağını ifade ediyorlar. Her öğrencinin kendi mahallesindeki okula kaydolması sonucunda hem eğitimdeki kalitenin artacağı hem de velilerden çıkan masrafların azalacağı ifade ediliyor.

Sivaspostası.

ömer yalcin 13.05.2010 13:55

Cevap: Velilermi suçlu okullarmı?

[B][I][COLOR=red]ya anlamadigim bir sey var ne kayit parasi bu ,ne sacmalik olamaz böyle bir sey..[/COLOR][/I][/B]

Salim58 13.05.2010 14:19

Sivasta bu kurala neden uyulmuyor anlayamadım. sana en yakın okul hangisi ise oraya yollamalısın.herkes aynı okula yollamak isterse diğer okullar sinek avlar.en güzeli bulunduğun bölgedeki okulu tercih edeceksin...

Tercih edilen okula biraz fazla kayıt parası gösterin kimsede yollamaz zaten .en kısa çözüm yoluda bu olsa gerek..

doğan bulut58 13.05.2010 14:48

kende semtindeki okula getmesilazım ama orayı biraaz daha eytimini iyi görüyorlar ondan kaynaklanıyo kayıt parasınada gelince eğer okulun ihtiyacı varsa ki mutlaka vardır bunuda hepdevlette beklememek lazım biraazda velilerin elini cebine atması kadar doğal bişey yoktur tabiğ durumu iyi olmuyanlar hariç opnlardanda alınmasın.

rüzgar79 13.05.2010 14:51

insallah dedikleri gibi olur ya elinde olmayan vatandas ne yapacak oda ayri bir konu tabiki

doğan bulut58 13.05.2010 14:56

ya okularda istedikler ya 50 tl dir 100 tl dir bunuda herkes rahatlıkla vere bilir olmuyandada almasınlar

WåñTêd_øØ7 13.05.2010 15:27

Bulunduğu okulun kalitesizkliğinden hep belli okullara yığılma oluyor o okullarda Bağış filan diye İnsanımızı soyuyor : ) Bence veliler haklı Sivastaki çoğu okulun kalitesi ve çevre şartları uygun değil...

h.a.y. 13.05.2010 16:12

sadece Sivas'ta değil benim çalıştığım ilde de durum farklı değil?

veli de suçlu okul idareleri de milli eğitim müdürlükleri de..

okula kayıt yaptırmak için türlü cambazlık yap , yaptır neymiş; çocuğum iyi eğitilsin.bizim doktora ihitiyacaımız olduğu kadar dürüst doktora ihtiyacımız var dürüst kapıcıya ihticamız ,dürüst memura ihtiyacımız var. Eğitim yuvalarında bu usülszlükler yaşanırken ve yaşanmasına göz yumulurken bu anlayışla mı yavrularımızı eğiteceğiz?

LaEdri 13.05.2010 16:57

Adrese dayalı kayıt sistemi var ama bazı okulların önü servisten minibüsünden geçilmiyor.

Bu sözüm yeter de artar bile!

WåñTêd_øØ7 13.05.2010 17:29

[QUOTE=h.a.y.;553191]sadece Sivas'ta değil benim çalıştığım ilde de durum farklı değil?

veli de suçlu okul idareleri de milli eğitim müdürlükleri de..

okula kayıt yaptırmak için türlü cambazlık yap , yaptır neymiş; çocuğum iyi eğitilsin.bizim doktora ihitiyacaımız olduğu kadar dürüst doktora ihtiyacımız var dürüst kapıcıya ihticamız ,dürüst memura ihtiyacımız var. Eğitim yuvalarında bu usülszlükler yaşanırken ve yaşanmasına göz yumulurken bu anlayışla mı yavrularımızı eğiteceğiz?[/QUOTE]

Zamanla inş Türkiye normale dönecek cumhuriyet kurulduğundan beri kimse Atatürk gibi millete hizmet etmemiş ceplerini kendi adlarıyla davalarını savunmuslar Millete hizmet etmek isteyenleride ya idam etmişler yada öldürmüşler Allah Bu milletin yardımcısı olsun

WEZ Format +2. ?uan Saat: 05:28.