Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anasayfa Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Sivaslı Hadise hadise yarattı (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=35290)

Sivaslilar.Net 26.05.2010 15:41

Sivaslı Hadise hadise yarattı

[IMG]http://www.sivaslilar.net/images/stories//Sanatci/sivasli.hadise.jpg[/IMG]

[B]ABD’de milli maç öncesi Türk Mlii Marşı’nı okuduğu için eleştirilen Sivaslı Hadise, Reha Muhtar ve Ahmet Çakar’ın canlı yayında kapışmasına neden oldu. [/B]

Çakar, “Kıyafet iyi ama biraz tabi fizik çok iyi değil. Kalça malça geniş ama o daha narin yapılı bir hanım istenebilir ama şivesi zaman zaman farklı yerlere çalsa da Amerikanın özelliğidir. Mesela NBA maçları öncesinde Amerikan ulusal marşı o bölgenin yerel bir sanatçısı tarafından bu şekilde okunur. Bir gelenektir Amerikada. Güzel bir gelenektir. Hadise'nin belli oranda tipi bozuk olmasına rağmen... Hadise güzel kadın değil. Kalçası geniş kurba gözlü bir kızımızın, orada okumasına, ben fiziki görünüş olarak bakmıyorum. Genelde başarılı buldum” diye konuştu. Reha Muhtar ise Hadise'nin İstiklal Marşı yorumunu değerlendirirken şöyle dedi:
"Öyle bir İstiklal demiş ki sanki Eurovision şarkı yarışmasının final soundu veriyor. Böyle İstiklal Marşı okunmaz. İstiklal Marşının yorumlanması diye bir şey olmaz. Bir sanatçının, yorumcunun kendi şarkısını ya da başkasının şarkısını yorumlama hakkı vardır. Sonuna kadar vardır. Ama İstiklal Marşını yorumlama hakkı yoktur. İstiklal Marşı, 70 milyonluk bir milletin marşı, sanatçıdan sanatçıya, duruma ve ahvale göre değişik şekillerde yorumlanmaz. Ben bunun sonunu İstiklaaaaaal diye bitirdim, ötekisi İstiiiklal diye bitirdi... Bu şekilde olmaz. neden olmaz? Bu marşı orada statdaki binlerce Türk aynı anda söyleyecekler. O marşın prototip şeklini söyleyecekler... Böyle şey olmaz. Ben sevgili Ahmet Çakar'ın Hadise'nin güzelliği ile ilgili ya da görüntüsü ile ilgili etmiş olduğu sözleri şiddetle kınıyorum. Böyle kurbağa bakışlı... Bilmem ne gibi sözlerini. Ben çok güzel olduğunu düşünüyorum Hadise'nin."

Sivaspostası

LaEdri 26.05.2010 16:10

Cevap: Sivaslı Hadise hadise yarattı

Bizim İstiklal Marşımız,sıradan marşlardan farklıdır.Bundan bahsetmeye gerek yok.Hadise bu yaptığı için Türk halkından özür dilemeledir.Kendini sanatçıdan sayıp,kendine has bir üslubu yorumu varmış gibi reklam yapmasına gerek yok,hele hele bunu MArşımız üzerinden yapmasına hakkı hiç yok!

ela58 26.05.2010 16:13

çok ilgnç geldi bu haber bana sanki istiklal marşı ğlde konser veriyomuş gibi bir görüntü sergilemiş hadise üzücü bir durum

Salim58 26.05.2010 16:34

[B]Mehmet Akif Ersoy'un kemiklerini sızlatan bir hadisedir....[/B]

_DuMaN_58 26.05.2010 17:47

[B]İstiklal Marşının yazılma sebebiyle, ruhuyla Hadiseyi yan yana koyamıyorum. Bencede uygun olmamış.[/B]

burak5866 26.05.2010 18:51

bu konuda yorum yapmayacam en iyi yorum bu çünkü ne desem olmaz.

sevgim 58 26.05.2010 22:45

YAZIK ...............................

goramaz 26.05.2010 23:43

İstiklal marşımız üzerinden kimsenin reklam yokma lüksü yoktur olamaz da. hangi dangalak ne akla hizmetle çıkarmışsa . Satdyumda yüzlerce Türk kalmamış hadiseye düşmüş marşımızı okumak.daha doğrusu rezil etmek

Sivaslisandy-58 26.05.2010 23:52

[COLOR="Purple"][FONT="Franklin Gothic Medium"][B]ben en büyük hadiseyi onu oraya cikaranda buluyorum:mad:
hangi akla hizmet icinse artik zaten oldu bitti yanlis söyleniyordu bu sekilde dahada hadiseli oldu...........[/B][/FONT][/COLOR]

Sabiha Serin 27.05.2010 09:46

Hayretler içinde kaldım. Hadise kimki İstiklal Marşımızı okutmak onamı kalmış.
Ülkemizde eğitim görmüş Müzik öğretmenlerimiz, eğitimcilerimiz varken İstiklal Marşımızı okuması için Hadise'yi oraya çıkartanlarındır hata.
İstiklal Marşımızı kuralına göre okumak gerekir. Hadise gidip şarkısını söylesin onamı kaldı yahu allah allah kızdım ha...
Hiçbir şeye saygı kalmadı Allah aşkına İstiklal Marşımıza saygı olsun ne olur...
Hadisenin fiziğinden bize ne zaten fiziği ile meşhur olmadı mı.Yeter ya...Ülkemiz ne hallere geldi. Sözümona sanatçıyım diye geçinenlşer sanatı ile değil fiziğiile ön plana çıkıyıorlar. Onların suçu yokki bizim milletin gözü kör olmuşsa ne diyeyim.

WEZ Format +2. ?uan Saat: 05:34.