![]() |
Baraj indirilmelimi?
[IMG]http://resimzade.com/Show.html?i=21623&token=21899[/IMG]
Arkadaşlar bir genel seçim daha yaklaşıyor. Bildiğiniz gibi seçim barajı "80'li yıllardan sonra yüzde 10 lara çıkarıldı, amaç koalisyon oluşumunu engellemekti. Ancak bu barajın çok yüksek olduğu ve her kesimin temsil edilmediği ve büyük haksızlık olduğu söylenip durdu. Bence çok yüksek %5 lere çekilmeli ya sizce ? |
Cevap: Baraj indirilmelimi?
[B]Arif abime katılıyorum % 5 lere çekilmeli[/B]
[B]şuan ki baraj çok yüksek bazı kesimlerin oyları çöpe gidiyo hem diğer partilere haksız yere milletvekili çıkarmasına neden oluyor. [/B] |
Tam temsil için,tam demokrasi için düşürlmeli.Ancak Türkiye'nin henüz atlatamadığı kritik süreçler var ve tek parti iktidarı lazım.Bu yüzden [B]şimdilik[/B] yüzde 10'da kalmalı!
|
Bildiğim kadarıyla Dünyada en yüksek baraj bizde. Gerçek anlamda halkın temsil edilebilmesi için koalisyon olsada baraj indirilmeli. Hem koalisyondan korkmyada gerek yok bazı kararlar alınırken toplumun tüm temsilcilerinin kararıyla alınmış olmuyormu.
|
4 partiyle Meclis birbirini yiyip bitiriyorsa baraj %5 e indinmi gelecek partilerle Meclisi düşünemıyorum.
|
[B]%5e indirilmesi Türkiye için yararlı olmaz bence. İstikrarda aksamalar yaşanabilir. [/B]
|
Bence baraj çözüm degil iki aşamalı seçim en dogrusu.Böylece koalisyonun önüne geçiliyor
hemde halk kimi seçtigini biliyor.olmazsada baraj aynı kalmalı bence |
Murat bey sizin dediğinizde olumlu elbetteki.
Fakat ben şöyle düşünüyorum; 100 Oyumuz var, Baraj 30 olsun bu oyu alan meclise giriyor. A-Partisi 35 oy aldı. B-Partisi 30 oy aldı C-Partisi 29 oy aldı D-Partsi 6 oy aldı diyelim. 15 oylada bir vekil çıkıyor varsayalım. Burada C-Partsi neredeyse iki vekille mecliste kendi siyasi çizgisiyle seçmenini temsil edecekken bunlar otomatikman diğer A-B partisine geçince işte haksızlık burada ve katakulle oyunu devreye giriyor. Yani seçmene büyük haksızlık bu demek istediğim buydu. |
Tamamen katılıyorum size sizin söylediginiz normalde olması gereken
Bizim insanlarımız grup oluyor muhalefet oluyor.çete oluyor hortumcu bile olabiliyor. sadece birlik olamıyor.Demokrasi sadece nutuklarda seçim söylemlerinde var .Hayata geçirilemiyor Bugün baktıgımızda mecliste dört parti var bırakın toplanıp ortak karar almayı birbirleriyle görüşmesi bile olay birinin ak dedigine digeri kara diyor birde mecliste on parti olsa ne olurdu tahmin bile edemiyorum milletvekilleri seçim kampanyası için milyonlar harcıyor.en fazla beş sene milletvekilligi yapabilir tekrar seçilmezse beş senelik aldıgı maaşı topladıgın zaman harcadıgı paranın çeyregi bile degil sizce bu insan hizmet içinmi geliyor. Bence işin püf noktası burda parası olan daha çok kazanmak için geliyor |
[QUOTE=murat tugrul;563873]Tamamen katılıyorum size sizin söylediginiz normalde olması gereken
Bizim insanlarımız grup oluyor muhalefet oluyor.çete oluyor hortumcu bile olabiliyor. sadece birlik olamıyor.Demokrasi sadece nutuklarda seçim söylemlerinde var .Hayata geçirilemiyor Bugün baktıgımızda mecliste dört parti var bırakın toplanıp ortak karar almayı birbirleriyle görüşmesi bile olay birinin ak dedigine digeri kara diyor birde mecliste on parti olsa ne olurdu tahmin bile edemiyorum milletvekilleri seçim kampanyası için milyonlar harcıyor.en fazla beş sene milletvekilligi yapabilir tekrar seçilmezse beş senelik aldıgı maaşı topladıgın zaman harcadıgı paranın çeyregi bile degil sizce bu insan hizmet içinmi geliyor. Bence işin püf noktası burda parası olan daha çok kazanmak için geliyor[/QUOTE] Bir vekil seçimi olacağı zaman ne yapılıyor? O yerin zengin varlıklı kişileri aday listesine alınıyor. Sonuçta da onlar aday listesine giriyor. Seçim kampanyaları için haliyle bir para harcıyor. Söz yerindeyse "Kaz gelecek yerden tavuğu esirgemiyor" hal böyle oluncada "önce can sonra canan" gibi kim düşünür asgari ücreti vatandaş sıkıntıdaymış kim anlar bunu. Ve sonuç "İlgililer bilgisiz, bilgililer ilgisiz" oluyor. Bizimde böyle gelmiş böyle gider demekten başka birşey gelmiyor elimizden. |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 23:35. |