![]() |
Sivas'ın Doktor Balıklarını şimdide Kuşadası'na götürdüler
[IMG]http://www.sivaslilar.net/images/stories//saglik/doktor-baliklar-kusadasi.sivas.jpg[/IMG]
[B]SİVAS kaplıcalarının ünlü doktor balıkları Kuşadası Adaland Aquapark'ta göreve başladı.[/B] Adaland Aquapark'ta oluşturulan dört ayrı akvaryumda yerli ve yabancı tatilcilere hizmet veren doktor balıklar büyük ilgi görüyor. 20'şer dakikalık seanslarla akvaryuma elini veya ayağını sokan yerli ve yabancı tatilcilere doktor balıklar anında müdahalede bulunuyor. Özellikle sedef hastalığını iyileştiren, ciltteki yara, sivilce, egzama gibi deri hastalıklarına iyi gelen doktor balıkların tedavi sistemini özellikle turistler hayranlıkla izliyor. Adaland Aquapark'ın doktor balıklardan sorumlu personeli Murat Odabaşı, Sivas balıklı kaplıcalarından özel olarak getirilen ve halk arasında doktor balık olarak anılan balıkların en büyüğünün on santim boyunda olduğunu söyledi. Odabaşı, ''İnsanlar, akvaryuma girer girmez balıklar hemen işe başlıyor. Başlarda hafif gıdıklanma hissi yaratan balıklara kısa sürede alışıyorsunuz. Sedef hastalıkları veya diğer cilt problemleri olan yerlere hemen müdahale ediyorlar. Günde 20 dakikalık müdahale ile hastalıkları iyileştirdikleri gibi, insanların en fazla şikayet ettiği stres konusunda büyük başarı sağlıyorlar. İnsanlar burada rahatlamış ve stresini atmış vaziyette çıkıyorlar' dedi. İlk etapta özel olarak yaptırdıkları dört akvaryum ile aynı anda sekiz kişiye tadavi olma imkanı sunduklarını kaydeden Odabaşı, tatilcilerden gördükleri ilgi üzerine akvaryum sayısını artırmaya karar verdiklerini söyledi. (Doğan Haber Ajansı) <iframe src="http://www.haberler.com/video-haber/iframe/video.asp?id=2154271" frameborder=0 framespacing=0 scrolling=no width=440 height=330></iframe> |
Cevap: Sivas'ın Doktor Balıkları Kuşadası'nda görev yapıyor
Bizim yapamadığımızı başkaları yapıyor.Zaten biz bu kafayla hiç bişey yapamayız.Bizim Balıklı kaplıcayı işletenler maalesef bu işi anlamıyorlar ve anlamakta istemiyorlar.
Maalesef önemli değerimiz olan Balıklı Kaplıca birilerine peşgeş çekilmiştir.Burayı işletenler ise buranın gerçek değerini anlamıyor ve anlayacaklarınıda sanmıyorum.Allah yardımcımız olsun.Böylece Sivasta bulunan dünyanın en büyük tekten bir kaplıcayı hem yurtdışına hemde şehir dışına taşınmasını sağlayarak değerlerimizi kaybediyoruz. Bizde burayı işletenlerin kafasında insanlar olduğu sürece biz daha çok değerlerimizi kaybederiz. |
Cevap: Sivas'ın Doktor Balıklarını şimdide Kuşadası'na götürdüler
[I][B]Bu balıkların tanıtımını yapmak için Çok güzel bir uygulama, Bu şekilde tanıtacaksın gelmek isteyenlere zaten kaynağı belirtilmiş.Sivas'ın Kangal ilçesi deniyor.Yerinde görmek isteyen yerli ve yabancı tatilcileri bu kaplıcaya yönlendirmek gerek.[/B][/I]
|
kesin sivastakinden daha meşhur olur.demedi demeyin?
|
Bir an için yorum yapıp yapmamakta çok kararsız kaldım.Balıklı kaplıca işletmecilerinin gayet iyi niyetle reklam yapabilmek adına balıkları oraya gönderdiğini düşündüm ama videoyu izledikten sonra bu işin ticari boyuttan başka hiçbir amaçla yapılmadığı kanısına vardım.Çünkü dikkat ettiyseniz hizmetin verildiği mekanda balıkların orjini neredir,bu balıklar ne işe yarar,tıbben tavsiye ediliyor mu namına hiçbir tabela,afiş vb. açıklayıcı bilgi yok.Türkçe konuşmaktan aciz bir personel hariç!
Yetkili mercilerin (Sivas Valiliği,Kangal Kaymakamlığı,kaplıca işletmecileri veya artık kimse)bu işe el atıp hiç değilse bu balıkların bize ait olduğuna dair bir ibarenin oraya koydurulması gerekir diye düşünüyorum. |
valla mesele tanıtım filan değil tamamen ticari bence.işin berbat tarafı,hem burayı hemde kangaldaki işletmeyi gören insanlar,artık sivası tercih etmez.kalite heryerde aranır.oda bizim kafalarda malesef yok
|
Bu balıkların oraya transferine kim izin vermiş, paraylamı satılmış, ve o balıkları oraya götüren kişi babasının hayırınamı müşteriye hizmet ediyor anlayamadım.
Bencede yerinde kalmalı o zaman herkes gelir balıkları alır götürür kendi ülkesine, bizim orasıda döner bir balıkçı işletmesine. Bence yanlış buna izin verilmemeliydi. |
yemeyenin malını yerler.
|
Almanlarda fax makınasını buldu ama japonlar kaymagını yiyor sivaslılarda işletmecilik ruhu denen birşey yok sivaslılarda tek bir ruh ve düşünce var Yurtdısından Gelen Bizleri kazıklamaktanbaşka hiçbir şeye kafaları basmıyor örnek şuandaki belediye baskanın organizeye boya satma yeri açması gibi saygılar
|
WEZ Format +2. ?uan Saat: 14:58. |