![]() |
Hızlı tren sırasında Sivas - Kars var
[IMG]http://www.sivaslilar.net/images/stories/sehir/hizli-tren-sivas.jpg [/IMG]
[B]TCDD genel müdürlüğü Sivas Erzincan - Erzurum Kars arasında hızlı tren çalışması planlıyor.[/B] Türk demiryolu tarihi Cum huriyet'in 87. yıldönümünde, yurdun dört bir yanını birbirine bağlayan hızlı tren projeleriyle yeni altın çağına ilerliyor. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ve genç Cumhuriyetin demiryollarına verdiği önemin "Demir ağlarla ör dük ana yurdu dört baştan" dizeleriyle dile getirildiği dönem, Türk demiryolları tarihinde "Altın Çağ" olarak yerini aldı. TCDD Genel Müdürlüğü, Ankara-Sivas, İstanbul-Sivas, Ankara-Afyonkarahisar, Ankara-İzmir, Ankara-Bursa ve Sivas-Erzincan-Erzurum-Kars ile Halkalı-Bulgaristan arasında da hızlı tren hattı kurulması için çalışmalara devam ediyor. Öte yandan kısa süre önce iki ülke arasında başbakanlar düzeyinde imzalanan anlaşmayla Çin'in, Edirne'den Kars 'a hızlı tren ağlarından oluşan Demir İpek Yolu hattının inşa edilmesi için kredi vermeyi taahhüt etmesiyle, TCDD Genel Müdürlüğü proje çalışmalarına başladı. Kaynak: Sivaspostası |
Cevap: Hızlı tren sırasında Sivas - Kars var
Müthiş icraatlar bunlar. Hükumete içten teşekkürler. Laf değil iş yapmak işte böyle bir şeydir.
Hükumete tavsiyem; bırakın, muhalefet meydanlarda ellerinde cumhuriyet balonlarıyla oynayıp kutlama yapsın. Siz de işte böyle her cumhuriyet yıl dönümünde memleketi demir yolu, kara yolu... ağlarıyla örmeye devam ederek kutlamlarınızı yapın. Güzel Memeleketim buna hasret aziz milletim buna hasret boş laflara değil... Hani güzel bir söz vardır ya: [B]Lafa gelince açılır çeneler avaz avaz, İşe gelince meydanlarda kimseler kalmaz.[/B] ... Paylaşımınız için teşekkürler haberci kardeşim. |
[B] Atatürk'ün imkansızlıklar içinde teknolojinin olmadığı insan gücüyle yapılan bir dönemde yurdumuzu demir yolu ağlarıyla döşemesi ve demir yollarına verdiği önemi bu hükümette önemseyip aynen devam ettirmelidir İpek Yolu hattının ve diğer hızlı tren hatlarının ülkemize ait olan bölümleri bir an evvel bitirilip ülkemizin hizmetine sunulmalıdır [/B]
|
hepsi güzel projeler tamam ama gerçekleşecekmi önemli olan o.hatta sivastan bir kolda malatya elazığ üzerinden diyarbakıra olacak deniyor.bende söylerim söylemek zor dğeil bende derim sivastan samsuna oalcak diye önemli olan yapılması söylenmesi değil.daha sivas ankarayı yapamadılar erteledikçe erteliyorlar.bunlarda yapılsa bile 2050 ye yapılır anca.
|
[B]Burak kardes Yozgatta okuyorsun sen. çalışmalar Yerköy-Yıldızeli arasında aralıksız sürüyor. Müsait bir zamanında gidip hem kendin bilgilenip hem de bizi bilgilendirebilirsin[/B]
|
[I][B]Çalışmalar bu şekilde devam ederse yakında ortadoğuya bile seferler başlar.[/B][/I]
|
[B]Ne işimiz var abi ortadoğuda :) bizi Sivasa bıraksın sonra nereye gidiyorsa gitsin[/B]
|
[QUOTE=Cley;586970][B]Burak kardes Yozgatta okuyorsun sen. çalışmalar Yerköy-Yıldızeli arasında aralıksız sürüyor. Müsait bir zamanında gidip hem kendin bilgilenip hem de bizi bilgilendirebilirsin[/B][/QUOTE]
evet cley yozgatta okuyorum.inşallah gitme fırsatım olur diyeceğim ama zor çünkü merkeze baya uzak yerden geçiyor tren yolu bizde öğrenci adamız maalesef arabamızda yok gitmek isteirm aslında ama...neyse konuya geçeyim senin demek istediğini anlıyorum iyi çalışmalar yapıyorlar menfezler tüneller köprüler yapılıyor ama söylendiği tarihte yapılmıyor ben onu diyorum.2012 dediler sonra 2016 dediler geçenlerde de 2020 de bitecek diyorlar sivas-ankara için.gelelim kars-sivasa eğer oda o hızda yapılırsa anca 15-20 sene sürer çünkü burası diğerinin 2 katı.demek istediğim şu ki yapılmaz değil yapılır ama ne zmaana önemli olan o?anlatabildim mi demek istediğimi? bu arada sivas bakü veya sivas pekin düşününsene ne süpe bişey olur.ya da sivas roma sivas paris gibi.inş o günleride görürüz. |
müthiş projeler. lafta kalmıyor uygulanıyor.
|
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 21:49. |