Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anasayfa Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Öğretmenler gününüz kutlu olsun (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=37024)

Sivaslilar.Net 24.11.2010 11:58

Öğretmenler gününüz kutlu olsun
 
[IMG]http://www.sivaslilar.net/images/stories//ozelgunler/ogretmenler.gunu.kutlamak.sivas.jpg [/IMG]

Eğitim ve öğretim, insana nitelik, kişilik, kültür, yargılama ve gerçeğe ulaşabilme becerisi kazandıran bir etkinlikler bütünüdür. Bu niteliklere ulaşabilen insan, hem kendi vicdanı hem de toplumsal değer açısından yücelmiş, kendini bulmuştur.

Günümüz insanı, eğitim yoluyla bazı becerilerini geliştirme, üretken olma niteliğine ulaşmak zorundadır. Eğitim de okuma ve yazma, teorik bilgiler öğretmenin ötesinde insana nitelik kazandırma amacına yönelmiştir.

Kişiyi yaşadığı çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatma, toplumun değer verdiği alışkanlıkları kazandırma Millî Eğitimimizin en önde gelen amaçlarındandır. İnsana, topluma ve devlete sevgi, saygı gibi yüce duyguları benimsetebilmek de eğitimin en önemli amaçlarındandır.

Teknolojideki hızlı gelişmeler öğrenme ortamlarında hızlı bir değişime ve çeşitliliğe yol açmıştır. Artık eğitim ve öğrenme ortamları sadece okul binaları ve sınıflarla sınırlı değildir. Bilgisayar teknolojisine bağlı çoklu ortamlar ve iletişim teknolojisindeki gelişmelere bağlı bilgi ağları, birer elektronik öğrenme ortamı oluşturmaktadır.

Günümüzde, toplumun ihtiyaçları ve çağın gerekleri doğrultusunda öğrenciyi merkez alan eğitim metotları ön plâna çıkmıştır. Bu eğitim modeli içinde öğretmenler, öğreten değil, rehberlik edendir. Öğretmen, öğrencilerine araştırma, en kısa yoldan bilgiye ulaşabilme ve ulaştığı bilgiyi kullanma, kısaca öğrenmeyi öğrenme konusunda rehberlik edendir.

Öğrencinin ihtiyacı, öğrenme düzeyinin tespiti ve öğrenciye sunulacak bilgi konusunda eğitim teknolojisinin çok önemli bir rolü vardır. Bilginin öğrenciye en kolay, en hızlı biçimde ve eksiksiz olarak aktarılması, istenilen öğretim hedeflerinin bütün öğrencilere kazandırılabilmesi için öğretmenlerimize en önemli rehberliği eğitim teknolojisi yapmaktadır.

Kişiyi kademe kademe değişik öğretim kurumlarında hayata hazırlayan öğretmenler, elbette toplumların mimarlarıdırlar. Yine öğretmenler, toplumların alın yazısına damgasını vuran kişilerdir. Toplumumuzu çağdaş uygarlık düzeyine ulaştıracak da öğretmenlerdir.

[B]Bilgi ve sevgileriyle geleceğe ışık tutan öğretmenlerimizin “Öğretmenler Günü” kutlu olsun! [/B]

Salim58 24.11.2010 12:09

Cevap: Öğretmenler gününüz kutlu olsun
 
[B][I]Dünyanın her yanında öğretmenler, insan topluluğunun en fedakâr ve en değerli varlığıdır.

Sitemizdeki öğretmenlerimizin ve tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlar, Tüm öğretmenlerimize Saygılar sunarım....[/I][/B]

sivaslı fd 24.11.2010 12:21

Cevap: Öğretmenler gününüz kutlu olsun
 
Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum...

Arif Coşkun 24.11.2010 12:26

Cevap: Öğretmenler gününüz kutlu olsun
 
Toplumun temel eğitimini üstlenen, büyük emeği olan öğretmenlerimize ne yazıkki maddi manevi gerekli ilgi ve değer gösterilmiyor. Ek iş yapmak zorunda bırakılıyor. Ülke olarak dünya sıralamasının çok çok gerilerindeyiz.
Sistem bir milletvekiline 10 bin lirayı uygun görürken, bir öğretmene 1500 tl gibi açlık sınırınında altında bir ücret ödeyerek ondan toplumu eğitmesini bekliyor. Büyük çelişki, Devletin en yüksek makamına gelmiş kim olursa olsun unutmasınki onuda bir öğretmen yetiştirmiştir.
Umuyorumki öğretmenlerimiz bir gün gerçek haklarına kavuşacaklardır, tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlar sevgi ve saygılar sunarım.
<!-- / message --><!-- sig -->

_DuMaN_58 24.11.2010 13:56

Cevap: Öğretmenler gününüz kutlu olsun
 
[B]Başbakanımızdan alıntı: "Eli öpülecek insanlar vardır. Anne, Baba ve Öğretmen.[/B]"

[B]Tüm Öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü Kutlu olsun..[/B]

LaEdri 24.11.2010 16:00

Cevap: Öğretmenler gününüz kutlu olsun
 
Sorunların sıkıntıların olduğu kesin.Ancak yine çok güzel bir gündü.Hayatın anlamı onlar,küçük yürekler..

Ertugrul 24.11.2010 16:43

Cevap: Öğretmenler gününüz kutlu olsun
 
[B][I][COLOR="Blue"]Site üyelerimiz arasındaki Öğretmenlerimizin 24 Kasım Gününü tebrik eder, eğitim hayatlarında başarılar dilerim. [/COLOR][/I][/B]

65serdal58 24.11.2010 21:02

Cevap: Öğretmenler gününüz kutlu olsun
 
[URL=http://www.ressim.net][IMG]http://www.ressim.net/upload/425d98051.JPG[/IMG][/URL]

bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarız

Kibrisli 24.11.2010 22:03

Cevap: Öğretmenler gününüz kutlu olsun
 
Dünya da sadece Türkiye'ye ait olan günler vardır... Bunlardan biriside Öğretmenler Günüdür... O bakımdan Türkiye için, bu günü onlara özel kılanlar için öğretmenlerin önemi ap ayrıdır...
Tüm öğretmenlerin benden küçük büyük hepsinin ellerinden öperim... Ve unutmayalım öğretmen bir ülkenin yükselişini de yok oluşunu da sağlayacak insanlardır... Aynı şekilde bu öğretmenler öğrencilerini yetiştirirken bu sözü de unutmadan yetiştirsinler...

Sivaslilar.Net 25.11.2010 08:10

Cevap: Öğretmenler gününüz kutlu olsun
 
[B] Eli Öpülesi Öğretmen [/B]

Sivas'ta Kılıçarslan İlköğretim Okulu'nda görev yapan sınıf öğretmeni 34 yaşındaki Hakan Eraslan, okuttuğu bedensel engelli öğrencisini 4 yıldır her gün kucağında sınıfına taşıyor.

Babası serbest meslekle uğraşan ve doğum esnasında yapılan yanlış müdahale sonucu yürüyemeyen 11 yaşındaki 4'üncü sınıf öğrencisi Emre Dirici, eğitim gördüğü Kılıçarslan İlköğretim Okulu'nun merdivenlerinde rampa olmadığı için içeri girmekte zorlanıyordu. Öğrencisi ile yakından ilgilenen 10 yıllık öğretmen Hakan Eraslan, 4 yıldan bu yana öğrencisini her gün kucağında derslere götürmeye başladı. Tuvaletinden beslenmesine kadar öğrencinsin her şeyi ile yakından ilgilenen Eraslan, öğle arasında kapanan okulu da Emre Dirici için açık tutuyor. 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle okulda düzenlenen törende öğrencisini kucağında alana getiren Eraslan, "Emre'nin diğer arkadaşları gibi sosyal etkinliklere katılması konusunda elimizden geleni yapıyoruz. Kendisi ile çok farklı bir bağ kurduk. Tüm öğrencilerimi seviyorum ama onun yeri ayrı." dedi. Okul Müdürü Ahmet Turan Arslanbüken de Emre'nin eğitimini alabilmesi için ellerinde geleni yaptıklarını, ihtiyaçları için kucakta taşındığını belirterek, "Öğle aralarında okulumuz kapalı olması gerekirken Emre eve gidip gelmekte zorlandığı için açık tutuyoruz. Hakan hocamız da kendisi ile yakından ilgileniyor." dedi. dedi. Öğretmenine ilgisi ve desteği için teşekkür eden Emre Dirici ise "Öğretmenimi çok seviyorum. Büyüdüğümde onu yemeğe götüreceğim. Beni her gün kucağında sınıfıma götürüyor. Onu çok seviyorum. Okulumuza bir rampa yapılsa benim için daha iyi olur. Tüm öğretmenlerin günü kutlu olsun." dedi.

(Doğan Haber Ajansı)

<iframe src="http://www.haberler.com/video-haber/iframe/video.asp?id=2379752" frameborder=0 framespacing=0 scrolling=no width=440 height=330></iframe>


WEZ Format +2. ?uan Saat: 09:16.

Powered by: vBulletin. Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.


Copyright © - Bütün Haklar Sivaslilar.net'e aittir.