Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anasayfa Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   TSO gerekeni yaptı! (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=37088)

Sivaslilar.Net 02.12.2010 23:11

TSO gerekeni yaptı!
 
[IMG]http://www.sivaslilar.net/images/stories//tso/tso.binasi.sivas.JPG [/IMG]

[B]Dış cephenin yenilenmesine yönelik bir çalışma başlatılan Ticaret ve Sanayi Odası'nın bu işi Sivas'taki firmalar dururken Kayserili bir firmaya yaptırması tepki toplamaya devam ederken, oda yönetimi bu konudaki sessizliğini koruyor.[/B]

TSO tepkilerin ardından yalnızca binanın dış cephesindeki söz konusu işi yapan firmaya ait reklâmı kaldırabildi.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nın dış cephe giydirme işini Sivas'ta bu işi yapacak çok sayıda firma varken Kayserili bir firmaya yaptırmasına olan tepkiler sürerken, TSO bu konudaki sessizliğini koruyor.
Sivas esnaf ve sanayicisinin birleşme adresi olan TSO, tepkilerin ardından binanın dış cephesindeki Kayserili firmanın reklâmını kaldırmakla yetindi.
Gazetemizin ‘TSO'dan büyük ayıp' manşeti ile gündeme taşıdığı konu ile ilgili olarak Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım, görüşme talebine olumsuz yanıt verirken, başkan Yıldırım'ın konuyla ilgili 10 Aralık'ta yapılması beklenen meclis toplantısında bir açıklama yapacağı bildirildi.
Ticaret ve Sanayi Odası gibi esnaf ve sanayicinin temsilcisi konumundaki bir kurumun Kayseri'de bir firmaya dış cepe dizaynı (dış cephe giydirmesi) işini vermesi, kentte bu alanda faaliyet gösteren firmaların tepkisine neden olmuştu.
Ticaret ve Sanayi Odası'nın bu konuda çok büyük bir hata yaptığını dile getiren firma sahipleri, TSO'nun yaptığı bu hatadan biran önce geri dönmesi gerektiğini dile getirmişti.
Konuya olan tepkilerini gazetemiz aracılığıyla dile getiren firma sahipleri, TSO'dan bu konuda bir açıklama beklediklerini dile getirirken, TSO açıklamadan kaçınıp, söz konusu işi yapan firmanın reklâmını kaldırmakla yetindi.
[B]HALK DA TEPKİLİ[/B]
TSO'nun söz konusu işi Sivas'taki firmalar dururken başka bir şehirdeki firmaya vermesinin hiçbir bahanesinin olamayacağını dile getiren çok sayıda vatandaş da odanın bu tutumunu eleştirdi.
Gazetemize ulaşarak konuyla ilgili görüşlerini paylaşan vatandaşlar, "TSO çok büyük bir hata yaptı" yorumunda bulundu.
Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nın Sivaslı işletmelerin yanında olması gerekirken bu tutumu ile hangi noktada olduğunu ortaya koyduğunu savunan vatandaşlar, "Bu Sivas esnafına, sanayicisine yapılmış bir yanlış, bir ayıptır. TSO yönetiminin bu konuda kentin sanayicisinden, esnafından, halkından özür dilemesi gerekir.
Yok eğer bunun gerçekten de haklı bir nedeni var ise çıkıp açıklasınlar. Bizim bildiğimiz kadarıyla bu konuda hiçbir firmadan teklif alınmamış. Bunun nasıl bir bahanesi olabilir ki" şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

Kaynak: Sivasın Sesi

edebiyatisyen 03.12.2010 11:38

Cevap: TSO gerekeni yaptı!
 
STSO Başkanı değişmediği sürece Sivas yerinde saymaya devam eder.

LaEdri 03.12.2010 12:28

Cevap: TSO gerekeni yaptı!
 
Hem de Kayserili'ye ha!Bu yapılır mı be!:)
81 il içinde bula bula Kayseri'yi mi buldunuz?

Sivaslilar.Net 03.12.2010 12:33

Cevap: TSO gerekeni yaptı!
 
[IMG]http://www.sivaslilar.net/images/stories//tso/tso.binasi.sivas.JPG[/IMG]

[B]İLLA BİRİ Mİ ÖLSÜN[/B]

[B]Çatı onarımı yapılan tarihi Taşhan'dan düşen taş bir vatandaşın başına isabet etmiş, vatandaşın başından yaralanması tadilatta olan binalarda güvenlik önlemi alınması gerektiğini bir kez daha ispatlamıştı. Ancak STSO'da devam eden ısı yalıtım çalışmaları esnasında da herhangi bir güvenlik önlemi alınmamış olması bu konuda yeterince duyarlı olunmadığını bir kez daha gösterdi.[/B]

Geçtiğimiz günlerde Atatürk Caddesinden geçmekte olan bir vatandaşın başına çatı onarımı yapılan Taşhan’dan düşen taş, artık bina tadilat ve inşaatlarında güvenlik önlemi alınması konusunda iyi bir ders olmuştu. Ancak yaşanan bu üzücü olay tadilatlarda alınması gereken önlemlere yeterince hassasiyet gösterilmesi konusunda pek bir şey değiştirmedi. Belediye, önlemler alınması için gerekli çalışmayı yapacaklarını duyurdu, tadilatta olan binaların sahiplerine de duyarlı olmaları konusunda çağrıda bulundu. O günden bu yana değişmeyen bir şey olmadığı ısı yalıtımı yapılan Ticaret ve Sanayi odası binasından da anlaşıldı. Sivas’ın en önemli STK’larından olan STSO’da devam eden ısı yalıtım çalışmaları esnasında da herhangi bir güvenlik önlemi alınmamış olması dikkat çekti. Topluma örnek olması gereken STK’lardan olan STSO’nun güvenlik önlemi almaması yadırgandı. Bina yüzeyinde koruyucu branda bulunmuyor. Halbuki iskeleler üzerindeki tahtalar ya da kovalar aşağı düşebilir. “bir şey olmaz” deyip geçiştirmek, illa da bir can kaybı yaşandıktan sonra bir önlem almak işe yaramayacağından için başta STSO olmak üzere tadilatta olan her bina sahibine bir kez daha uyarıda bulunuyoruz.

Kaynak: Sivaspostası

goramaz 03.12.2010 20:57

Cevap: TSO gerekeni yaptı!
 
[QUOTE=edebiyatisyen;589060]STSO Başkanı değişmediği sürece Sivas yerinde saymaya devam eder.[/QUOTE]

Aynı fikirdeyim korkum bu adam akp den ilk sıradan aday olursa hiç şaşırmam

mahmut_86 05.12.2010 16:41

Cevap: TSO gerekeni yaptı!
 
sözde sivasa sivaslıya şirketlerımıze sahip çıkıyoruz artık bu düşünce nerede kalıyo sormak lazım birilerine

Salim58 05.12.2010 19:28

Cevap: TSO gerekeni yaptı!
 
[B]Sivasta bunun aynısını yapabilecek firmalar varken, Kayseriye nasıl verdiler anlamak mümkün değil..Bi bildikleri vardır desek bilmedikleri ne acaba...[/B]

alptekin58 07.12.2010 12:55

Cevap: TSO gerekeni yaptı!
 
[QUOTE=LaEdri;589063]Hem de Kayserili'ye ha!Bu yapılır mı be!:)
81 il içinde bula bula Kayseri'yi mi buldunuz?[/QUOTE]

Arkadaşın bu görüşüne şiddetle karşı çıkıyorum.Ben de bu tadilatın burada herkes gibi Sivaslı bir firmanın yapmasından yanayım.Fakat Sivaslı bir firma yapmayacaksa veya yaptırılmayacaksa 81 il içerinden yapmasını isteyeceğim tek şehir komşumuz Kayseridir.Geçmişte yaşanan hadiseleri bütün topluma mal etmek en büyük yanlıştır.Bu konuda tüm Sivaslı hemşehrilerimin duyarlı olmasını istiyorum.

LaEdri 07.12.2010 22:57

Cevap: TSO gerekeni yaptı!
 
[QUOTE=alptekin58;589241]Arkadaşın bu görüşüne şiddetle karşı çıkıyorum.Ben de bu tadilatın burada herkes gibi Sivaslı bir firmanın yapmasından yanayım.Fakat Sivaslı bir firma yapmayacaksa veya yaptırılmayacaksa 81 il içerinden yapmasını isteyeceğim tek şehir komşumuz Kayseridir.Geçmişte yaşanan hadiseleri bütün topluma mal etmek en büyük yanlıştır.Bu konuda tüm Sivaslı hemşehrilerimin duyarlı olmasını istiyorum.[/QUOTE]

Ben de senin görüşünüe karşı çıkıyorum..:)
Geçmişte yaşanan hadiselerden yola çıkarak genelleme yaptığıma nasıl emin oldun?

sade58 08.12.2010 19:20

Cevap: TSO gerekeni yaptı!
 
Tabiiki rekabet ortamında farklı şirketlerden fiyatlarda alınmalıdır.
Eminim Sivas' taki şirketler çok yüksek fiyatlar vermişlerdir. Eğer Sivaslı şirketlerden hiç bir fiyat almadan bu işi Kayserideki bir şirkete verilmişse o zaman bu TSO nun sorumluları derhal görevlerini bırakmalıdırlar....


WEZ Format +2. ?uan Saat: 10:54.

Powered by: vBulletin. Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.


Copyright © - Bütün Haklar Sivaslilar.net'e aittir.