Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Serbest Kürsü (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=175)
-   -   sivasla ilgili geçmişten anılar (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=37400)

NECMEDDİN ÖZBEK 17.01.2011 11:27

sivasla ilgili geçmişten anılar

geçenlerde bir ermeni hemşerimizin istanbulda vefat ettiğini öğrendim toprağı bol olsun kirkor elmas dağlı büyük postahaneden aşagı kepçeliye doğru inerken akça pasacı vardır orda merdivenlerin solunda kirkor elmasdağlının şen çalar plak evi vardı kırk yaşın üstünde olanlar hemen anımsarlar iyi bir udi idi günün hemen her saatınde müzisyen arkadaşlarıyla meşk etmeye bayılırlardı o anlatmıştı safiye aylanın en meşhur olduğu dönemlerde sivasa konser için davet edilir ama safiye ayla her nedense bu davete bir türlü itibar etmez araya giren hatırlı insanlar zorda olsa safiye hanımı razı ederler ve sivasa gelir gerisini kirkor elmasdağlıdan dinleyelim " kirkor akşamı iple çektim büyük bir heyecanla eve gittim çok şık bir biçimde konserin yapıldığı yalçın sinemasına koştum kendi kendime bu gecenin en şık izleycisi ben olmalıyım diyordum birde gördümkü kos koca sinemada benden paspalı yok konseri büyük bir zevk ve heycanla izledikten sonra dışarı çıkarken safiye aylaya sordular safiye hanım sivası nasıl buldun diye safiye hanım ben sivasa gelene dek 17 vilayet gezdim ne sivastaki gibi böyle nezih bir topluluk nede müzikten bu kadar iyi anlayan insanlar gördüm şimdi bu güzel vilayete daha önce neden defalarca gelmedim diye hayıflanıyorum ve çok üzülüyorum" dediğni anlatır sonundada ben bu sivası çok özlüyorum her ne kadar istanbulda ikamet etsemde sivas burnumda tütüyor derdi. işte sivas aşkı böyle bir aşktır nerede olursan ol o torağın kokusu bir biçimde seni kendisine doğru çeker.

Salim58 17.01.2011 15:24

Cevap: sivasla ilgili geçmişten anılar

[B]O toprağın kokusu bizede geliyorda.Sivasa gitmek için, hem zamanımız yok hemde yolumuz uzun.[/B]

AĞAOĞULLARI 17.01.2011 22:24

Sayın özbek ben 72 yaşındayım .Belediye lokantasının altında ki akça yasajını ve akçaları çok iyi tanırım. Akça paasajına merdivenlerden inerken sol tarafta
kirkor elmasdağlının" Şençalar plak evini "çok iyi bilirim. Meşklerine katılmadım ama kirkor bey müziğe aşık bir insandı. Sanatı sanatçıyı seven hoş sohbetli biri idi. Ben ondan plak alırdım pasaj dışında bir hoperlor kordu caddeyi şenlendirirdi.
O plak sesleri kulaklarımda çınlamaktadır. Caddeden geçerken beni görünce hemen içeri alır yeni çıkan plaklardan bir tane satardı. Bende kensini kırmazdım.

Sivas a bir gelen pişman birde gelmeyen pişman olurdu. Bu günkü ptt karşısında bulunan Vakıflar bankasının olduğu yerde ticaret yapıyoruz. İstanbul dan Cum Üni Tıp fak sine öğrenci gelir İstanbul da Sivas ı tanımazlar günlerce ağlarlar toprak evleri, yakacak tezekleri, odunları ,kış şartlarını düşünürler. Hatta gitmemeyi dahi düşünürler. Sonradan Sivas a gelip okulu görme akıllarına gelir ki Sivas istanbulda düşündükleri gibi olmadığını anlarlar. Kayıtlarını yaptırırlar sivasta kalırlar. Mevlana caddesindeki evimi onlara kiraya verdim ve kendileride benim müşterim oldular. Sivas ta çok mutlu oldular mezun olup giderken ağladılar hayatımız da böyle cana yakın sıcak kanlı misafirperver insanlar görmedik derlerdi. İstanbulda yaşayan bir aile Sivas a gelince saygıyı, sevgiyi ,hoşgörüyü ,dostluğu görüyor. Taşradan Sivas a gelenler ağlayarak giderlerdi. Ne umdular ne gördüler,Sivastan ağlayarak ayrıldılar Höşça kalın .
Ağaoğulları

NECMEDDİN ÖZBEK 17.01.2011 23:00

sayın agaoğlu allah uzun ömürler versin [QUOTE=AĞAOĞULLARI;592305]Sayın özbek ben 72 yaşındayım .Belediye lokantasının altında ki akça yasajını ve akçaları çok iyi tanırım. Akça paasajına merdivenlerden inerken sol tarafta
kirkor elmasdağlının" Şençalar plak evini "çok iyi bilirim. Meşklerine katılmadım ama kirkor bey müziğe aşık bir insandı. Sanatı sanatçıyı seven hoş sohbetli biri idi. Ben ondan plak alırdım pasaj dışında bir hoperlor kordu caddeyi şenlendirirdi.
O plak sesleri kulaklarımda çınlamaktadır. Caddeden geçerken beni görünce hemen içeri alır yeni çıkan plaklardan bir tane satardı. Bende kensini kırmazdım.

Sivas a bir gelen pişman birde gelmeyen pişman olurdu. Bu günkü ptt karşısında bulunan Vakıflar bankasının olduğu yerde ticaret yapıyoruz. İstanbul dan Cum Üni Tıp fak sine öğrenci gelir İstanbul da Sivas ı tanımazlar günlerce ağlarlar toprak evleri, yakacak tezekleri, odunları ,kış şartlarını düşünürler. Hatta gitmemeyi dahi düşünürler. Sonradan Sivas a gelip okulu görme akıllarına gelir ki Sivas istanbulda düşündükleri gibi olmadığını anlarlar. Kayıtlarını yaptırırlar sivasta kalırlar. Mevlana caddesindeki evimi onlara kiraya verdim ve kendileride benim müşterim oldular. Sivas ta çok mutlu oldular mezun olup giderken ağladılar hayatımız da böyle cana yakın sıcak kanlı misafirperver insanlar görmedik derlerdi. İstanbulda yaşayan bir aile Sivas a gelince saygıyı, sevgiyi ,hoşgörüyü ,dostluğu görüyor. Taşradan Sivas a gelenler ağlayarak giderlerdi. Ne umdular ne gördüler,Sivastan ağlayarak ayrıldılar Höşça kalın .
Ağaoğulları[/QUOTE]

sayın ağaoğulları allah uzun ömürler versin elbette tanırsın nusret akçayla turan akçayı tarif ettiğiniz yerde tecerler vardı selçuk oteli kamil kitabevi ama sizin ne üzerine ticaret yaptığınızı hatırlayamadım oysa temel kitapçının yanına çok gelirdik uzun uzun muhabbetlerimiz olurdu ama uzun yıllar geçtiği için bazı yerlerihatırlamak zor oluyor o kadar yakın dükkan komşusu olduğunuz büyük üstad udi kirkorun müzisyen arkadaşlarıyla yaptığı o güzelim sohbetleri kaçırmak bir kayıp olmuş sizde hoşça kalın

bilgin_58 04.03.2011 09:06

Vay be şençalar plakevini hatırlıyorum ama o yıllarda yaşça küçük olduğumuzdan dikkatimizi çekmemiş

AĞAOĞULLARI 04.03.2011 13:42

saygı değer Necmettin Özbek :Atatürk caddesinde büyük ptt karşısında yani Kamil kitabevinin bitişiğinde Tecerler ticarethanesinde beyaz eşya satıyorduk.
Buzdolabi , Çamaşır mak,Fırın gibi beyaz eşya ve televizyon.

Kamil Kitabevinin son varisi Kemal bey vardı ve onunda oğulları Temel kitapçı ve Oğuz kitapçı var Avukat tır. Onlar bizim dükkan komşumuz du çok hoş asil ve asaletli insanlardı.Sivas ın çok ekmeğini yedik suyunu içtik Allah Sivaslıya sağlıklı uzun ömür versin . Sivas ın her caddesinde ,her sokağında hatıralarım var ,tozlu yollarında göz yaşlarım var.

Akca pasajın sahipleri Rahmi akca ve onunda oğulları Turhan ve Nusret akca dır.O aileyi de çok eski tanırız çok iyi insanlardı. Onlarlada komşuluklarımız oldu,
sohbetlerimiz oldu.Sivas ın ve Sivaslının benim kalbimde ayri bir yeri vardır.
Bizi hatırladığınıza müteşekkürüm. Sivasla ilgili çok hatıralarım var irtibatımı da
kesmiş değilim. Sağliklı mutlu günler sizin olsun sevgilerimle .

NECMEDDİN ÖZBEK 04.03.2011 14:00

[QUOTE=AĞAOĞULLARI;595956]saygı değer Necmettin Özbek :Atatürk caddesinde büyük ptt karşısında yani Kamil kitabevinin bitişiğinde Tecerler ticarethanesinde beyaz eşya satıyorduk.
Buzdolabi , Çamaşır mak,Fırın gibi beyaz eşya ve televizyon.

Kamil Kitabevinin son varisi Kemal bey vardı ve onunda oğulları Temel kitapçı ve Oğuz kitapçı var Avukat tır. Onlar bizim dükkan komşumuz du çok hoş asil ve asaletli insanlardı.Sivas ın çok ekmeğini yedik suyunu içtik Allah Sivaslıya sağlıklı uzun ömür versin . Sivas ın her caddesinde ,her sokağında hatıralarım var ,tozlu yollarında göz yaşlarım var.

Akca pasajın sahipleri Rahmi akca ve onunda oğulları Turhan ve Nusret akca dır.O aileyi de çok eski tanırız çok iyi insanlardı. Onlarlada komşuluklarımız oldu,
sohbetlerimiz oldu.Sivas ın ve Sivaslının benim kalbimde ayri bir yeri vardır.
Bizi hatırladığınıza müteşekkürüm. Sivasla ilgili çok hatıralarım var irtibatımı da
kesmiş değilim. Sağliklı mutlu günler sizin olsun sevgilerimle .[/QUOTE]

sevgili abim ben tecerler ticaretten çok alış veriş yaptım halen cıncınatı marka tecerlerden alınma duvar satim var ve çalışır durumda tecerlerde iki kardeş vardı selamet ve samet selamet bey beden terbiyesinde çalışıyor samette ticaret hanede duruyordu çokta samimi görüştüğüm iki kardeşti ama uzun yıllar oldu o kadar müştenini içinde nerden hatırlayacaklar demir sporda top oynadığım için selamet beyide beden terbiyesinden tanıyorum çok uzun boylu bir arkadaştı beyefendinin beyefendisi idi geçmişi yadetme fırsatı verdiniz teşekkür ederim

AĞAOĞULLARI 04.03.2011 20:27

değerli kardeşim Necmettin bey .Bizi çok iyi tanıdınız biz üç kardeşiz Mehmet,Selamat ve en küçük kardeşimiz Rafet Ağaoğulları . Selamet beden terbiye bölge Müdürlüğünde idi Ben Mehmet Ağaoğulları Tecerler tic yönetim kurulu başkanı olarak idari yönetimde idim. Arı sitesindeki Büyük mağazada bulunuyordum. Rafet ise Bankalar caddesindeki Şato Magazasında buluyordu.

Şimdilerde ise her üçümüz de İstanbulda bulunuyoruz. Ticari hayatımızı burada devam ettiriyoruz.Ayrı ayrı iş kollarımız var. Bu Müesseselerin temelini atan bendim . Her yıl Sivas ın havasını teneffüs ederim Ekmeğini yer suyunu içerim.
Bizi hatırladığınız için size çok teşekkür ederim. Sivasta yaşıyorsanız buluşmak ve görüşmek ümidiyle hoşca kalın sevgilerimle Allaha emanet olun.

NECMEDDİN ÖZBEK 04.03.2011 20:57

memet abi sizi hatırlayamadım ama aklımda samet diye kalmış rafet ve selamet beyle 1970 yıların sonuna yani sivastan gidene dek uzun bir süre alış verişimiz olmuştur sivasta karşıyakada oturuyorum beklerim başım gözüm üstüne

AĞAOĞULLARI 04.03.2011 22:49

Sayın Özbek demirsporda Mehmet demir, Ali demir ve Rıza keser vardı.Güreşcilerdi tuttuğunu koparan Sivas ın medarı iftiharları idi. Futbolculardan Uçan kaleci Avni Sakarya vardı. İsmini hatırlayamadığım demirsporlu bir çok tanıdıklar vardı hepsi unutuldu birer birer. Tren garının karşısında bir tarafı mezarlık bir tarafı stadyumdu o stadta çok maç izledik . Sivas sporun ve Demir sporun. Ayrıca Mahalle takımları vardı o stadın resimlerini kare kare çektim arşivimde saklarım.

O günleri geri getirebilsekte doyasıya yaşasak.Kayak evi günlerini, Sıcak çermik günlerini ,Soğuk çermik günlerini, Paşafabrikası mesire günlerini, çağlayandan akan şelaleleri yad ediyorum. Eski günler ,eski dostlar hepsi yok oldu birer birer.Anılarda hatıralarda kaldılar. Kimi gitmiş göç yollarında kimi kalmış aile ocaklarında . Gurbet yollarında yuvasız kuşlar gibi hasretle sivas ı özler ." Derlerki ölüm ile ayrılığı tartmışlar Elli dirhem ağır gelmiş ayrılık"
Kucak dolusu sevgiler Sivaslıya selamlar.

WEZ Format +2. ?uan Saat: 15:19.