Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anasayfa Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Sivas için şanstı ama olmadı (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=37705)

Sivaslilar.Net 11.03.2011 08:17

Sivas için şanstı ama olmadı

[url=http://resimzade.com/Show.html?i=27329&token=14237][img]http://resimzade.com/Show.html?i=27329&token=14237[/img][/url]

[B]Ticaret ve Sanayi Odası meclis üyeleri, iş adamları ve kamuoyu tarafından milletvekili aday adayı olması yönünde desteklenen Osman Yıldırım, tüm ısrarlara rağmen istifa etmedi. Yıldırım'ın CHP'den birinci sıra vekil adayı olması durumunda, kazanabileceği ve Sivas'ın ekonomik yönden gelişimine büyük katkıda bulunabileceği tahmin ediliyordu.[/B]

2 dönemdir Ticaret ve Sanayi odası Başkanlığı görevini yürüten, Sivas’ın başarılı iş adamlarından Osman Yıldırım’ın 12 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde CHP’den aday olup olmayacağı konusu merak ediliyordu. Adaylık konusunda TSO meclis üyeleri, iş adamları ve Sivas kamuoyu tarafından desteklenen Yıldırım’ın milletvekili aday adayı olması bekleniyordu. Meclis toplantılarında aday olması konusunda meclis üyeleri telkinlerde bulunuyordu. Yıldırım ise adaylık konusunda bir düşüncesinin olmadığını belirtiyordu ancak yine de aday olabileceği yönünde bir ümit vardı. Yıldırım, tüm ısrarlara rağmen istifa etmedi. Aday adayı olması Sivas açısından önemli görülen Yıldırım’ın Sivas’ta yaşıyor, Sivas’ın sorunlarını biliyor olması ve çözüm noktasında çaba sarf ediyor olması Sivas için büyük avantajdı. Ancak Yıldırım, bu alternatifi değerlendirmeyerek istifa etmedi. Yıldırım’ın CHP’den birinci sıra vekil adayı olması durumunda, kazanabileceği ve Sivas’ın ekonomik yönden gelişimine büyük katkıda bulunabileceği tahmin ediliyordu.

Sivaspostası

Kibrisli 11.03.2011 15:53

Cevap: Sivas İçin Şanstı Ama Olmadı.

Üzüldüm hakikaten, ancak yapacak bir şey yok... Aslında başta biraz kendi çabası da oldu ama 1. sırayı alamayacağını anladıysa vazgeçmiş olabilir... Zaten vekillikten çok Belediye Başkanlığı için doğru aday doğru isim O'dur...

BOUN 11.03.2011 23:34

Cevap: Sivas için şanstı ama olmadı

Sayın Osman Yıldırım belediye başkanlığı için adaylığını açıklarsa muhtemelen CHP için Sivas'ta son 30 yılda alınacak en yüksek oy oranını yakalar. Kazanabilir mi, orasını bilemem!

Kibrisli 11.03.2011 23:55

[QUOTE=BOUN;596246]Sayın Osman Yıldırım belediye başkanlığı için adaylığını açıklarsa muhtemelen CHP için Sivas'ta son 30 yılda alınacak en yüksek oy oranını yakalar. Kazanabilir mi, orasını bilemem![/QUOTE]

Aslında Sivas'ta o vizyona sahip az insan ve o az insanın arkasında duracak potansiyel var... BBP'nin bu dönemdeki kötü yönetimi önümüzdeki seçimlerde tüm partilerin çıkaracağı iyi isimler ile her parti alabilir belediyeyi... Buna CHP'de dahil... Yeterki iyi vizyonu, düzgün projeleri olan, Sivas'ı seven ve Sivas için çalışacak en önemlisi Sivas'ın sadece kendisinde olan o Kültürü, Vizyonu, Turizm Potansiyelini ortaya çıkaracak aday gelsin halk arkasında durur... O bakımdan sana katılıyorum... Osman Yıldırım aday olursa %30'dan aşağıya oy almaz diye düşünüyorum... Ve zaten Belediye Başkanı da ortalama %30 bandında seçimi kazanacaktır...

edebiyatisyen 12.03.2011 07:47

Şimdiye kadar ne yaptı ki bundan sonra ne yapacak. Ya rezil olacağını düşündüğü için ya da milletvekili maaşını az buldugu için aday olmamıştır.

Cley 12.03.2011 12:08

[B]Ticaretle uğraşan kişilerin milletvekili olmalarına karşıyım. Milletvekili olduktan sonra memleket için değil kendileri için çalışıyorlar. Bürokrat kişilerin milletvekili olmaları daha faydamıza olacaktır. CHP den Malik Ejder Özdemir'in devam etmesini isterim.

Belediye başkanlığına aday olursa da kazanabileceğini pek sanmıyorum. Ama CHP son zamanların en yüksek oyunu alabilir Sivasta. Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatı ve Doğan Ürgüp'ün başarılı sayılamayacak performansı ile BBP de Sivasta büyük güç kaybetti. Yerel seçimlerde Sivas Belediyesini kazanacak kişi En az % 40 oy alır. Bunda da en büyük aday Ak Parti ve Sami Aydın'dır. Mhp güçlü bir ismi çıkarmaz da Osman Yıldırım CHP den aday olursa çekişmeli bir seçim olabilir.[/B]

Kibrisli 12.03.2011 13:54

[QUOTE=Cley;596271][B]Ticaretle uğraşan kişilerin milletvekili olmalarına karşıyım. Milletvekili olduktan sonra memleket için değil kendileri için çalışıyorlar. Bürokrat kişilerin milletvekili olmaları daha faydamıza olacaktır. CHP den Malik Ejder Özdemir'in devam etmesini isterim.

Belediye başkanlığına aday olursa da kazanabileceğini pek sanmıyorum. Ama CHP son zamanların en yüksek oyunu alabilir Sivasta. Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatı ve Doğan Ürgüp'ün başarılı sayılamayacak performansı ile BBP de Sivasta büyük güç kaybetti. Yerel seçimlerde Sivas Belediyesini kazanacak kişi En az % 40 oy alır. Bunda da en büyük aday Ak Parti ve Sami Aydın'dır. Mhp güçlü bir ismi çıkarmaz da Osman Yıldırım CHP den aday olursa çekişmeli bir seçim olabilir.[/B][/QUOTE]

Çok doğru tespitler yapmışsın Cley...%100 katılıyorum... Osman Yıldırım'ın milletvekilliğinden çok belediye başkanlığında iyi işler yapacağını düşünüyorum, Vekillik ticaret adamına göre değil ama TSO başkanlığı yapmış birisi özellikle Sami Aydın döneminde kazandığı deneyim ile Belediye Başkanlığında en iyi isimdir diye düşünüyorum... Ancak katılmadığım bir konu var, en azından %100 katılmadığım... Sivas'ın kendine has bazı özellikleri var o bakımdan ben %30 bandını örnek verdim... Çünkü hala yüksek oylar almayı başarabilen bir SP var, daha sonra HAS Parti çıktı ve en önemlisi Türkiye Partisi var...BBP'nin kaybedeceği %20 emanet oy direk AKP'ye gitmez diye düşünüyorum... Büyük yoğunluğu sağ partiler olmak üzere CHP'de alır emanet oylarını... Daha sonra da adaylar ve partilerin isimleri, çalışmaları devreye girecek partiler arasında oylar kayacaktır... Yani bölünme çok olacağından BBP, AKP, CHP, TP, HAS ve SP arasında blok olarak oy alacak bir parti olmayacağından AKP, CHP ve TP arasında çok ama çok çekişmeli bir seçim geçer...

_DuMaN_58 12.03.2011 16:17

[B]Ben de çekişmeli geçeceğini tahmin ediyorum, Muhsin Başkanımın izleri hala duruyor aklımızda, AKP, CHP, BBP arasında olabilir diye düşünüyorum. TP,SP daha az oy olacak gibi geliyor.[/B]

murat_coşkun 12.03.2011 16:45

bence sivası biraz daha sömürmesi lazım ondan sonra olacakdır kaçak delik bulamayan milletvekili oluyor dikkat edin o kadar şirketi var adamın işi ne vekillikde

Kibrisli 12.03.2011 16:55

Sivas'ın hangi zengini bu şehire bu kadar yatırım yaptı... Nankörlük etmeyin, şirketleri aracılığı ile Sivas'ta binlerce adam iş sahibi... Ayrıca eski TSO başkanları döneminde STSO Sivas için ne yaptı? STSO adam gibi kurumsal Ticaret Odası yapan bu adam, kimse elini taşın altına sokmuyordu şimdi Ticaret Odası büyüyünce herkes sahiplendi, ele geçirmeye çalışıyor...

WEZ Format +2. ?uan Saat: 02:36.