Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anasayfa Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   İçeriden bakmakla dışarıdan bakmak farklıymış (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=37887)

Sivaslilar.Net 17.04.2011 07:18

İçeriden bakmakla dışarıdan bakmak farklıymış
 
[IMG]http://www.sivaslilar.net/images/stories//belediye/meclis.urgup.sivas.jpg[/IMG]

[B]Sivas Belediye Meclisinin Nisan ayı ikinci toplantısına Başkan Ürgüp'ün itirafları damgasını vurdu. Faaliyet raporu hakkında AK Parti grubu adına söz alan Abdurrahim Ceyhan'ın imar uygulamalarına yönelik soruya verdiği cevapta Ürgüp; " Ben o zaman belediyeyi tanımıyordum. Konulara içeriden bakmakla dışarıdan bakmak farklıymış" dedi.[/B]


2010 yılı faaliyet raporunun görüşüldüğü Nisan ayı Belediye Meclisinin ikinci oturumunda Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, sorulara verdiği cevaplarda itiraf gibi açıklamalar yaptı. Meclis toplantısında Belediyenin 2010 yılı faaliyet raporu üyelere dağıtıldı. Raporun Başkan Ürgüp tarafından özetlenmesinin ardından BBP grubu adına kimse söz almazken AK Parti grubu adına Abdurrahim Ceyhan, şahsı adına ise Ahmet Turan Çepgen söz aldı. Kürsüye gelen Çepgen, BBP grubundan kimsenin söz almamasını eleştirerek, “Burası meclis, meclis susulan bir yer olamaz. Keşke BBP grubundan arkadaşlarımızda söz alıp konuşsalar. Biz konuşmayacaksak kim konuşacak” dedi. Grubu adına söz alan Abdurrahim Ceyhan ise Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’e soru üzerine soru sordu. Ceyhan; “ Sayın başkan siz Sivas’ın nüfusunun 325 bine çıktığını söylüyorsunuz. Ancak 2008 yılında yapılan halk otobüsleri seferleri ve taşıdıkları yolcusu sayısı ile 2010 verilerini kıyasladım hiçbir artış yok. Nüfus arttı ise seferlere neden yansımadı. Siz seçimden önce bizim yaptığımız imar uygulamalarını eleştirerek, tadilatlar yönetime yakın isimlere yapılıyor. Birine verilen kat yüksekliği diğerine de verilmeli diyordunuz. Ben yine 2008 imar tadilatlarını ile 2010 yılı tadilatlarını karşılaştırdım. 2008 yılında 89 tadilat meclisten geçerken siz 2010 yılında 92 tadilat geçirmişsiniz. Şimdi siz bu tadilatları kendinize yakın kişilerimi yaptınız? Karşıyaka köprüsünün sol tarafına da yol yapılacak mı? Özbelsan’a atik ekmek fırının üretimi yılda 6 milyon iken neden 4 milyona düştü?” dedi.

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Ceyhan’ın sorduğu sorulara cevap verirken; “Sayın Ceyhan’ın üslubuna teşekkür ediyorum. Tabiî ki anlaşılmayan yerler sorulacak bizde her ortamda her soruya cevap vereceğiz. Nüfusumuz, doğrudur arttı. Hatta şu anda 330 bin ancak TÜİK rakamlarına henüz yansımadı. Otobüs seferlerine yansımaması ise her geçen gün artan özel araç sayısı ile ilgilidir diye düşünüyorum. İmar uygulamalarına gelince; Evet ben seçim öncesinde 18. madde mağdurları ile ilgili yaptığım eleştirilerde böyle şeyler söyledim. Ancak ben o zaman Belediyeyi tanımıyordum. Konulara dışarıdan bakmakla içeriden bakmak farklıymış. Hatta siz o anlamda her aboneye 10 ton bedava su vereceğimi de söyleyebilirsiniz. Ama şimdi onun mümkün olmadığını biliyorum” diye itiraf da bulundu. Ürgüp, Özbelsan Ekmek Fırınının ekmek üretiminin düşmesi ile ilgili soruya cevap verirken ise fırıncıların rekabetini eleştirerek, “Yapılan rekabet bizim üretimimizi olumsuz etkiledi. Şimdi ise normale döndü” diye konuştu.

Gazete Izci

vicente58 17.04.2011 10:19

Cevap: İçeriden bakmakla dışarıdan bakmak farklıymış
 
bakalım zaman geçtikçe başkan daha ne itiraflarda bulunacak, merakla bekliyorum.

Salim58 17.04.2011 10:24

Cevap: İçeriden bakmakla dışarıdan bakmak farklıymış
 
[B][I]Başkanım demekki her şey dışardan görüldüğü gibi değilmiş.[/I][/B]

burak5866 17.04.2011 10:36

Cevap: İçeriden bakmakla dışarıdan bakmak farklıymış
 
helal olsun başkana en azından itiraf etmiş :D onu yapmayanlarda var.

blacksky 17.04.2011 16:03

Cevap: İçeriden bakmakla dışarıdan bakmak farklıymış
 
Asiri duygusal davranildi.. Sn. Urgup once tecrube kazancak, isi gorenecek sonra mevcut hukumet kendisine izin verecekte anca oyle icraat yapacak.

Eski baskan'in partisini ve zihniyetini benimsemesem bile belki de meslegi ile ilgili olarak kentin gorunumune dair guzel isler yapti.. tabi hukumetin arkasinda olmasi da bunda bir etkendi.. her neyse.. hakkimizda hayirlisi bakalim.

Deliilyasliyiz 17.04.2011 16:08

Cevap: İçeriden bakmakla dışarıdan bakmak farklıymış
 
seçim gelsin o koltugu bıraksın bakalım daha ne itiraflar yapacak.

hiko58 18.04.2011 07:19

Cevap: İçeriden bakmakla dışarıdan bakmak farklıymış
 
zaten belediyeciliği beceremediler. herşeyi yüzlerine bulaştırdılar. yağmur yağdığı zaman kepçeliyi bir görün ana caddede nasıl su toplanıyor. yahu su giderlerini neden iptal ettiniz hadi iptal ettinizde neden akıntı vermediniz daha anlatılacak o kadar çok şey varki. beceremediler. hayırlısı ile zamanları dolsada gitseler.

sade58 20.04.2011 22:45

Cevap: İçeriden bakmakla dışarıdan bakmak farklıymış
 
Buda bir erdemliktir. En azından doğruyu söylemiş, başkanımızı kutlamak gerek...
Bundan sonrasını göreceğiz bakalım...


WEZ Format +2. ?uan Saat: 02:11.

Powered by: vBulletin. Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.


Copyright © - Bütün Haklar Sivaslilar.net'e aittir.