![]() |
Milletvekili adaylari Sivas'ı tanıyormu?
[IMG]http://www.sivaslilar.net/images/stories//sehir/sivas.harita.jpg [/IMG]
[B]Türkiye seçimlere kilitlenmişken, Sivas'ın vekâletine talip olanların şehrin geleceği ile ilgili ciddi projeleri dillendirememeleri, kamuoyu tarafından yadırganıyor. [/B] İlçelerde ve merkezde genel başkanlar bağlamında açıklama yapan Sivas Milletvekili adayları, Sivas'ı 2023 vizyonuna dâhil edecek dişe dokunur bir şey söyleyemiyorlar. Özellikle Vali Hasan Canpolat dönemi ile 2023 vizyonu ilimizde çıkış yakalamış bir çok proje geliştirilmişti. Yazıkki Canpolat’ın ilimizden ayrılışı ile bu başlanılan projeler beklemeye alınmış, henüz adım atılmamış olanlar ise be-nimsenmemişti. Özellikle Kültür, Tarih, Yeşil Sivas, ve Sanayileşen Sivas kapsamındaki çalışmalar işlemeyen büroksasinin kurbanı olmuştu. Türkiye seçimlere kilitlenmişken, Sivas’ın vekâletine ta lip olanların şehrin geleceği ile ilgili ciddi projeleri dillendi-rememeleri, kamuoyu tarafından yadırganıyor. İlçelerde ve merkezde genel başkanlar bağlamında açıklama yapan Sivas Milletvekili adayları, Sivas’ı 2023 vizyonuna dâhil ede-cek dişe dokunur bir şey söyleyemiyorlar. Eğitim, kültür, turizm, sanayi konusunda civar illerden geri olan şehrin, yeni dönemdeki milletvekili adaylarının Si-vas bağlamlı bir şey söyleyememeleri, Sivaslılar tarafından yadırganıyor ve şehrin sorunlarını bilmiyorlar anlamını doğuruyor. Her gittikleri yerde eski yapılanlardan bahsetmeye gayret eden vekil adayları, yıllardır Sivas’ın yaşadığı geri kalmışlık sorunlarını irdeleyemiyorlar. Şehrin devamlı göç vermesi ve bunun ardında yatan sorunları analiz etme yerine, her karşılaştıkları seçmene genel başkanlarını öven vekil adayları, somut projeler konusunda ise pek fikir sahibi değiller. Özellikle Kızılırmak’ın değerlendirilmesi fikri gazete-miz tarafından sıklıkla gündeme getirildiği halde, burada neler yapılması gerektiği konusunda hiçbir görüş belirtmeyen adaylar, Belediye’nin gündeme aldığı Kale Projesi hak-kında da pek bilgi sahibi oldukları sanılmıyor. Tarihi eserle-rin restorasyonu ile de pek ilgilenmeyen vekil adayları, yılan hikâyesine dönen ve yanlış restore edildiği basına yansıyan nice tarihi eserin, turizme kazandırılması bağlamında bir görüş bildiremiyorlar. Tarihi tescil alanları konusunda ise neler yapılması gerektiği hususuna ise hemen hemen hiç girmeyen vekil aday ları, bol bol yağ ve un olduğunu ve helva yapılması gerek-tiğini anlatıyorlar. Bundan önceki seçimlerde de, eski milletvekillerinin aynı şeyi söylediğini belirten Sivaslılar, seçimden sonra Mil letvekili olup Ankara’ya gideceklerle görüşebilmek için danışman kalelerinin aşılıp, kendileriyle görüşülüp görüşül-meyeceğini merak ediyorlar. Sivas Postası |
Cevap: Milletvekili adaylari Sivas'ı tanıyormu?
[B]Birşey yapmayacaklarsa ne söylesinler devam..[/B]
|
İthal Milletvekili adayları Sivas'ımızı ne kadar tanır?
Allah aşkına bir düşünün; Sivas'ımız için hangisi daha iyi adaylardan? |
Seçim bitene kadar tanırlar. Kendimize çok yakın hissederiz onları. Sanki içimizden biri gibi olurlar ancak; seçim biter bir daha ne biz onları nede onlar bizi tanır, görür.Ta ki bir dahaki seçimlere kadar.
|
[B]Seçimden sonra görecez hangi adayın Sivas için daha çok çalışıp çalışmayacağını..[/B]
|
ismet yılmaz güzel duble yol reklamı yapıyor yeni yatırımımız paşafabrikası karaçayır arası bölünmüş yol diyor
başkada önümüzdeki yıllara ait yatırım söylemedi sivasdan birinci sıra adayı bakan olacak denen kişinin vizyonu buysa vayy halimize nursena memecana gelince onun işi gücü siyaset, sivasa hizmet değil, o başka alemlerin kadını geçen dönem biz biliyoruz istanbuldan milletvekili olunca lüks villasında sabaha kadar içkili parti verip kutlama yaptığını şunuda biliyoruz 550 milletvekili arasında meclise en az katılan vekil artık burhanettin kuru amerikaya bir ofis açar nursena memecanla sivasın işlerini ordan takip eder ali turana soruyorlar milletvekili seçilirsen ilk icratın ne ilk icratım ankarada bir ev almak ankaraya işi olupda gelenler sağda solda rezil olmasın orda yatsın kalksın karnını doyursun diyor bende ona ALLAH senin belanı versin vizyonun bumu diyorum sivasa hizmet işi ilçe delegelerine para verip temayülde iyi not almak değil birde sayın ali turan bey siyasette sizi kutsal ittifak refah.mhp.millet partisi.döneminden beri tanırım artık şu konuşma metninizi bir değiştirseniz ezberledik kelimesi kelimisine söze artın üç tarafı denizlerle dört tarafı düşmanla çevrili bir türkiye diye başlamayın siz hala artık soğuk savaş döneminde kaldınız dünyaya barış geldi ali turan bey hilmi bilginin sivasa milletvekili olmasının değerlendirilecek bir tarafı yok bence 2.osman kılıç vakası olacak şimdi hilmi bilginin yerine sivasın sorunlarını bilen sami aydının olmasını isterdim sami aydında,turan topgülde büyük reis burhanettin kuru tarafından kadro dışı bırakıldı sivasa yazık oldu ak parti 5. sıra adayı adem beyde kadroyu tamamlamak için yapılan aday çok özenilmeden yapılan liste ben merkezde oturan biri olarak sivasın sorunlarını bilen biri olarak bu adaylara oy vermem vede bu akp adaylarının hiçbiri apdüllatif şenerin tırnağı olamaz bence sivası basit ,oy deposu,hiçbirşeyden anlamayan cahil insanlar şehri olarak gören tayyip efendiye verilecek en iyi ders apdüllatif şeneri sivasdan vekil seçip göndermek |
[QUOTE=kuzu_58;599314]ismet yılmaz güzel duble yol reklamı yapıyor yeni yatırımımız paşafabrikası karaçayır arası bölünmüş yol diyor
başkada önümüzdeki yıllara ait yatırım söylemedi sivasdan birinci sıra adayı bakan olacak denen kişinin vizyonu buysa vayy halimize nursena memecana gelince onun işi gücü siyaset, sivasa hizmet değil, o başka alemlerin kadını geçen dönem biz biliyoruz istanbuldan milletvekili olunca lüks villasında sabaha kadar içkili parti verip kutlama yaptığını şunuda biliyoruz 550 milletvekili arasında meclise en az katılan vekil artık burhanettin kuru amerikaya bir ofis açar nursena memecanla sivasın işlerini ordan takip eder ali turana soruyorlar milletvekili seçilirsen ilk icratın ne ilk icratım ankarada bir ev almak ankaraya işi olupda gelenler sağda solda rezil olmasın orda yatsın kalksın karnını doyursun diyor bende ona ALLAH senin belanı versin vizyonun bumu diyorum sivasa hizmet işi ilçe delegelerine para verip temayülde iyi not almak değil birde sayın ali turan bey siyasette sizi kutsal ittifak refah.mhp.millet partisi.döneminden beri tanırım artık şu konuşma metninizi bir değiştirseniz ezberledik kelimesi kelimisine söze artın üç tarafı denizlerle dört tarafı düşmanla çevrili bir türkiye diye başlamayın siz hala artık soğuk savaş döneminde kaldınız dünyaya barış geldi ali turan bey hilmi bilginin sivasa milletvekili olmasının değerlendirilecek bir tarafı yok bence 2.osman kılıç vakası olacak şimdi hilmi bilginin yerine sivasın sorunlarını bilen sami aydının olmasını isterdim sami aydında,turan topgülde büyük reis burhanettin kuru tarafından kadro dışı bırakıldı sivasa yazık oldu ak parti 5. sıra adayı adem beyde kadroyu tamamlamak için yapılan aday çok özenilmeden yapılan liste ben merkezde oturan biri olarak sivasın sorunlarını bilen biri olarak bu adaylara oy vermem vede bu akp adaylarının hiçbiri apdüllatif şenerin tırnağı olamaz bence sivası basit ,oy deposu,hiçbirşeyden anlamayan cahil insanlar şehri olarak gören tayyip efendiye verilecek en iyi ders apdüllatif şeneri sivasdan vekil seçip göndermek[/QUOTE] Söyleyeceklerim için zerre kadar particilik yapıyorsam Allah belamı versin. Ben sadece Sivas'ın menfaatini ve gelişimini baz alarak yorum yapıyorum ve diyorum ki Ak partinin bu seçimde çıkartması gereken vekil sayısı sadece birdir. Evet sadece bir. Utanmadan çıkıp 5-0 yapacağız demeleri yok mu? Ayıp! Bu şehre ne yaptınız da 5-0 vekil çıkartacaksınız? Koskoca 9 yılda Sivas sadece ulaşım hizmetlerinden faydalanabildi. Sivas Ak partinin kalesi oldu da eline ne geçti? Neden göç durmadı? Neden yeni sanayi yatırımları gelmedi? Nerede adliye sarayı, bölge hastanesi, yeni sanayi yatırımları, yeni stadyum, bitirilemeyen tarihi eser restorasyonları? Ak partiye oy vermediği için ödüllendirilen, yüzlerce trilyonluk yatırımlara boğulan Diyarbakır, Mersin, Antalya gibi bir şehirler bir yanda; Akp'nin kalesi olduğu için ve hemşeri kıyağından fazlasıyla yararlanan Kayseri, Trabzon gibi şehirler öte yanda. Sivas Akp'nin kalesi oldu da ne oldu? Varsın bir dönem de başka partilerin kalesi olsun! Hiç önemli değil ne de olsa! Eğer Akp Sivas'ta bu seçimde birden fazla vekil çıkartırsa, Sivas bir dahaki dönemde artık tamamen parçalara bölünse, herbir parçası başka bir şehire dahil edilip, kendisi de Kayseri'ye bağlansa yeridir, haketmiştir derim. |
[QUOTE=BOUN;599336]
Eğer Akp Sivas'ta bu seçimde birden fazla vekil çıkartırsa, Sivas bir dahaki dönemde artık tamamen parçalara bölünse, herbir parçası başka bir şehire dahil edilip, kendisi de Kayseri'ye bağlansa yeridir, haketmiştir derim.[/QUOTE] [B]En az 2-3 çıkarır kesin.[/B] |
[QUOTE=_DuMaN_58;599338][B]En az 2-3 çıkarır kesin.[/B][/QUOTE]
[B]Akp-2 Chp-1 Mhp-1 Bağımsız-1 +_____________ 5[/B] |
[B]Bence MHP biraz zor Sivastan. [/B]
|
WEZ Format +2. ?uan Saat: 13:15. |