Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anasayfa Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Sivas'ta Bakan Sevinci (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=38120)

Sivaslilar.Net 06.07.2011 13:41

Sivas'ta Bakan Sevinci
 
[IMG]http://www.sivaspostasi.com.tr/resim/ultra/c64a79d72dcbe8034940429f99f1d68e.jpg[/IMG]

[B]61. Hükümet'te Sivaslı bir bakanın yer alması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup gönderen Sivas'taki sivil toplum örgütleri, Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz'ın Milli Savunma Bakanı olarak kabinede yer almasını memnuniyetle karşıladı. [/B]

Başbakan Erdoğan'ın yeni kabineyi açıklamasının ardından Sivas'ta, İsmet Yılmaz'ın Milli Savunma Bakanı olarak kabinede yer almasının sevinci yaşandı. AK Parti Sivas İl Başkanı Burhanettin Kuru, 61. Hükümet'te Sivaslı bir bakanın olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, "Kabinede Sivaslı birinin bulunuyor oluşu Sivas'a gelecek hizmetler noktasında, Sivas'ın temsili noktasında çok faydalı olacak" dedi.

Makamında tebrikleri kabul eden Kuru, seçim çalışmaları sırasında sürekli İsmet Yılmaz'ın bakan olacağından bahsettiklerini, beklentilerinin o yönde olduğunu, kamuoyuna da o yönde açıklamalar yaptıklarını anlattı. Kuru, "Yeni dönemin Sivas'ın altın çağı olacağını belirtmiştik, sürekli bunu söylemiştik. İnşallah bu bakanlıkla birlikte bu söylemimiz daha da güçlenecek ve yeni dönem gerçekten Sivas'ın altın çağı olacak diyoruz" dedi.

[B]-Tso BAŞKANI YILDIRIM- [/B]

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım da Sivas'ın etkisiyle, nüfusuyla hükümette daha iyi bir şekilde temsil edilmeyi hak ettiğini belirtti.

İsmet Yılmaz'ın Milli Savunma Bakanı olmasının kendilerini mutlu ettiğini anlatan Yıldırım, "En önemli bakanlıklardan birinin verilmesi bizleri memnun etti. Yılmaz'a yeni görevinde başarılar diliyoruz. Sivas'ta 37 sivil toplum örgütü olarak Sivaslı bakan istediğimizi belirten mektup yazmıştık, onun cevabını aldık. Teşekkür ediyoruz" ifadesini kullandı.

Salim58 06.07.2011 13:45

Cevap: İsmet Yılmaz, Milli Savunma Bakanı
 
[B]AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kurulan 61. Hükümet'te, 6 yeni isim yer alırken, bazı bakanların da görev alanları değiştirildi. [/B]

Bursa Milletvekili Bülent Arınç ile Ankara Milletvekili Ali Babacan, Başbakan Yardımcılığı görevlerini korurken, AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, ile 60. Hükümet'te İçişleri Bakanı olarak görev alan Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay da başbakan yardımcılığı görevine getirildi.

İçişleri Bakanlığı'na getirilen AK Parti Genel Sekreteri İdris Naim Şahin , Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı görevine getirilen AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Şahin, [B]Milli Savunma Bakanlığı görevine atanan Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz[/B], Gençlik ve Spor Bakanlığı'na atanan Samsun Milletvekili Suat Kılıç ilk kez kabinede görev aldılar.

Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, İstanbul Milletvekili Egemen Bağış Avrupa Birliği Bakanı, Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı oldu.

Yeni kurulan bakanlıklardan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına önceki hükümette yer alan Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün, AB Bakanlığı'na Başmüzakereci görevini yürüten İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na Trabzon Milletvekili Erdoğan Bayraktar, Ekonomi Bakanlığı'na Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, Kalkınma Bakanlığı'na Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu getirildi.

Yeni kabinede TBMM Başkanlığı'na seçilmesinden dolayı Ankara Milletvekili Cemil Çiçek ile milletvekili adayı gösterilmeyen Devlet Bakanları Selma Aliye Kavaf ile Mehmet Aydın Aydın da yer almazken, Antalya Milletvekili Vecdi Gönül, Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak, İstanbul milletvekili Nimet Çubukçu, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir kabine dışında kalan isimler oldu.

Bu arada, geçen dönem de Bakanlar Kurulunda yer alan, Bursa Milletvekili Bülent Arınç, Ankara Milletvekili Ali Babacan, Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay, Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün, Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik, İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, Hatay milletvekili Sadullah Ergin, Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan, Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker, Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, Batman Milletvekili Mehmet Şimşek, İstanbul milletvekili Ömer Dinçer, Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, Erzurum Milletvekili Recep Akdağ, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, yeni Bakanlar Kurulu'nda görev aldı.

BOUN 06.07.2011 13:46

Cevap: İsmet Yılmaz, Milli Savunma Bakanı
 
Haydi bakan bakan dediniz, Tayyip reis duydu sesinizi. :) Sivasımıza hayırlı uğurlu olsun!

İnşallah Sivas'ın eksiği olan 'lider', 'abi' boşluğunu İsmet Yılmaz başarı ile dolduracaktır. Başarılar İsmet Bey!

vicente58 06.07.2011 14:53

Cevap: İsmet Yılmaz Türkiye'nin 56. Milli Savunma Bakanı
 
Sayın vekilimize ve Sivasımıza hayırlı uğurlu olsun. İnşallah Sivas içinde ülkemiz içinde faydalı olur. Savunma sanayii müsteşarı da Sivaslı bir hemşerimiz bildiğim kadarı ile.Artık İsmet Yılmazdan Sivas için abilik görevi dışında askeri yatırım falanda çekmesini bekliyorum. Aslında şehircilik bakanlığı gibi bakanlık olsaydı Sivas için ne iyi olurdu ama sağlık olsun.

stbmurat 06.07.2011 15:42

Cevap: İsmet Yılmaz Türkiye'nin 56. Milli Savunma Bakanı
 
nihayet sonunda oldu.bellıydı olacagı ama genede gecen donmekı gıbı bır sıkıntı vardı.allaha sukurler olsun bıze bır bakan var artık...hayırlı ugurlu olsun butun sivaslılara

OSMAN ECE 06.07.2011 15:45

Cevap: İsmet Yılmaz Türkiye'nin 56. Milli Savunma Bakanı
 
güzel yurduma hayırlı uğurlu olsun artarak devamını dilerim

besyo_cu 06.07.2011 16:44

Cevap: Sivas'ta Bakan Sevinci
 
[B]Çok güzel bir gelişme, Sivasıma hayırlı olsun. İnşallah en az sayın ŞENER kadar Sivas'a faydalı olur...[/B]

burak5866 06.07.2011 16:50

Cevap: Sivas'ta Bakan Sevinci
 
sayın başbakan beni yanılttığın için binlerce kez teşekkürler.

LaEdri 06.07.2011 17:05

Cevap: Sivas'ta Bakan Sevinci
 
[B]Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz:[/B]

''1961 yılında Sivas'ın Gürün ilçesinde doğdu. Gürün Cumhuriyet İlkokulu ve Gürün Ortaokulu'nda öğrenim gördükten sonra İstanbul Haydarpaşa Lisesi'ni bitirdi. İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik Yüksek Okulu Makine Bölümü'nden 1982 yılında; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'den 1987 yılında mezun oldu. İsveç Dünya Denizcilik Üniversitesi;nde Gemi İşletmeleri Teknik Yönetimi alanında ve Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Ana Bilim Dalında iki ayrı Yüksek Lisans yaptı. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk alanında Doktorasını tamamladı. Kamuda ve özel sektörde yaklaşık 20 yıl mühendis ve müşavir avukat olarak hizmet verdikten sonra 2002 yılında Denizcilik Müsteşarı olarak atandı. Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 114. maddesi uyarınca bağımsız olarak 2007 tarihinde Ulaştırma Bakanı oldu. 2007 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı görevine atandı. Evli ve üç çocuk babası olan İsmet Yılmaz, iyi derecede İngilizce bilmektedir. Dr. İsmet Yılmaz; 12 Haziran 2011 Genel Seçimler;inde Sivas'tan, AK Parti Milletvekili olarak seçildi.''

_DuMaN_58 06.07.2011 17:11

Cevap: Sivas'ta Bakan Sevinci
 
Milli Savunma Bakanı olan İsmet Yılmaz'a görevinde başarılar dilerim. Hayırlı olsun tekrardan.


WEZ Format +2. ?uan Saat: 01:22.

Powered by: vBulletin. Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.


Copyright © - Bütün Haklar Sivaslilar.net'e aittir.