![]() |
Midye Tatlısı / Midye Baklavası
[CENTER][B][COLOR=red]Midye Tatlısı / Midye Baklavası[/COLOR][/B]
[COLOR=red][IMG]http://farm7.static.flickr.com/6047/6309056167_0af8a60c02_z.jpg[/IMG][/COLOR] [B][COLOR=red]Hamur malzemeleri[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff0000][/COLOR][/B] [/CENTER] [LIST][*][CENTER][COLOR=red]1 çay bardağı süt[/COLOR][/CENTER][*][CENTER][COLOR=red]1 çay bardağı yoğurt[/COLOR][/CENTER][*][CENTER][COLOR=red]1 çay bardağı sıvıyağ[/COLOR][/CENTER][*][CENTER][COLOR=red]1 adet yumurta[/COLOR][/CENTER][*][CENTER][COLOR=red]1 yemek kaşığı sirke[/COLOR][/CENTER][*][CENTER][COLOR=red]1 çay bardağı buğday nişastası[/COLOR][/CENTER][*][CENTER][COLOR=red]3 su bardağı + 1 yemek kaşığı un[/COLOR][/CENTER][*][CENTER][COLOR=red]Yarım paket kabartma tozu[/COLOR][/CENTER][*][CENTER][COLOR=red]1 silme(çok dolu olmayan)çay kaşığı tuz[/COLOR][/CENTER][*][CENTER][COLOR=red][B]Arasına serpmek için:[/B] Buğday nişastası[/COLOR][/CENTER][*][CENTER][COLOR=red]Üzeri için 150 gr. eritilmiş tereyağı[/COLOR][/CENTER][*][CENTER][COLOR=red][B]İçi için:[/B] Ceviz[/COLOR][/CENTER][/LIST][CENTER][B][COLOR=red]Şerbeti için[/COLOR][/B] [/CENTER][LIST][*][CENTER][COLOR=red]3 su bardağı şeker[/COLOR][/CENTER][*][CENTER][COLOR=red]2.5 su bardağı su[/COLOR][/CENTER][*][CENTER][COLOR=red]Çeyrek limon suyu[/COLOR][/CENTER][*][CENTER][COLOR=red]Bir fiske tuz[/COLOR][/CENTER][/LIST][CENTER][COLOR=red][IMG]http://farm7.static.flickr.com/6216/6309052705_ee6bf2288f_z.jpg[/IMG][B]Midye [/B][/COLOR] [COLOR=red][/COLOR] [COLOR=red][B]tatlısı nasıl yapılır?[/B][/COLOR][/CENTER][LIST][*][CENTER][COLOR=red]Sıvı malzemeleri bir kaba alıp karıştırın. Un, nişasta ve k. tozunu da ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.[/COLOR][/CENTER][*][CENTER][COLOR=red]Hamuru 8 eşit parçaya bölün. 15 dakika kadar dinlendirin. (Benim size tavsiyem bu tatlıyı yaparken, 12 bezeye ayırın. O şekilde eminim çok daha gevrek olacaktır. Bezeler büyük olduğu için benim istediğim kadar gevrek olmadı)[/COLOR][/CENTER][*][CENTER][COLOR=red]Dinlendirme sonunda hafif nişasta serperek bezeleri tek tek [/COLOR][/CENTER][/LIST][CENTER][COLOR=red]tabak büyüklüğünde açın.[/COLOR][/CENTER][LIST][*][CENTER][COLOR=red]Aralarına nişasta serperek üstüste koyun. En üste nişasta serpmeyin.[/COLOR][/CENTER][*][CENTER][COLOR=red]Merdane yardımıyla büyütebildiğiniz kadar büyütün.[/COLOR][/CENTER][*][CENTER][COLOR=red]Uç kısmından başlayıp sıkıca rulo yapın.[/COLOR][/CENTER][*][CENTER][COLOR=red]Ruloyu birer parmak eninde dilimlere kesin.[/COLOR][/CENTER][/LIST][CENTER] [/CENTER][LIST][*][CENTER][COLOR=red][IMG]http://farm7.static.flickr.com/6042/6309572834_d9030a0ba0_z.jpg[/IMG][/COLOR][/CENTER][/LIST][LIST][*][CENTER][COLOR=red]Her bir parçayı merdaneyle avuç içi büyüklüğünde açın.[/COLOR][/CENTER][/LIST][CENTER][COLOR=red]Çok kalın olmamalı.[/COLOR][/CENTER][LIST][*][CENTER][COLOR=red]Ortasına bir parça ceviz koyup bastırmadan kapatın. (yumurta sürmeye bastırmaya gerek yok açılmıyor.)[/COLOR][/CENTER][*][CENTER][COLOR=red]Bütün parçalar bitince tepsiye dizin ve eritilmiş tereyağını üzerine kaşıkla gezdirin.[/COLOR][/CENTER][*][CENTER][COLOR=red]200 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar kızartın.[/COLOR][/CENTER][*][CENTER][COLOR=red]Şurubu hazırlayın. Ne çok cıvık ne de koyu kıvamlı olmayacak.[/COLOR][/CENTER][*][CENTER][COLOR=red]Şurubu sıcağa yakın ılık olunca soğuyan tatlının üzerine dökün.[/COLOR][/CENTER][*][CENTER][COLOR=red]4-5 saat sonra tatlınız servise hazır.[/COLOR][/CENTER][/LIST][CENTER][COLOR=red][IMG]http://farm7.static.flickr.com/6237/6309053971_db14c30f54_z.jpg[/IMG][/COLOR] [COLOR=#ff0000][B][COLOR=red]Değişik bayram tatlıları[/COLOR][/B][/COLOR] [/CENTER] |
Cevap: Midye Tatlısı / Midye Baklavası
Bu tatlıyı bir kaç defa denedim,görüntü olarak fiyasko olsada:)lezzeti başarılı idi.
|
WEZ Format +2. ?uan Saat: 16:06. |
Powered by: vBulletin. Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © - Bütün Haklar Sivaslilar.net'e aittir.