![]() |
Leblebinin Faydaları
[CENTER][COLOR=red]Leblebinin Faydaları [/COLOR]
[COLOR=red][/COLOR][/CENTER] [FONT=Arial][SIZE=2][CENTER][SIZE=3][COLOR=red][I][IMG]http://www.lezzetvadisi.com/files/leblebinin%20faydaları.jpg[/IMG][/I][/COLOR][/SIZE] [COLOR=red] [/COLOR] [I][SIZE=3][COLOR=red]BİLGİ:[/COLOR][/SIZE][/I] [COLOR=red] [/COLOR] [COLOR=red][I][SIZE=3]Çeşitli rahatsızlıkları giderdiği bilinen leblebi nohuttan elde edilir.[/SIZE][/I] [I][SIZE=3]Genellikle "sarı leblebi" olarak bilinen bu tür leblebinin öğütülmesi [/SIZE][/I][/COLOR] [I][SIZE=3][COLOR=red]ya da havanda dövülmesiyle leblebi unu elde edilir. [/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=3][COLOR=red]Şekerle ya da kuru üzümle karıştırılarak yenilebilen ve son '[/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=3][COLOR=red]derece lezzetli olan leblebi unuyla, kimi yörelerde [/COLOR][/SIZE][/I] [COLOR=red][I][SIZE=3]"leblebi helvası" da yapılır.[/SIZE][/I] [I][SIZE=3]Üçüncü kavurma sırasında kabukları çıkarılmayan bu tür leblebi[/SIZE][/I][/COLOR] [I][SIZE=3][COLOR=red] "sakız leblebisi" adıyla anılır[/COLOR][/SIZE][/I] [COLOR=red] [/COLOR] [COLOR=red][SIZE=3][I]FAYDALARI:[/I][/SIZE] [SIZE=3][I]-Anne sütünü artırır.[/I][/SIZE] [I][SIZE=3]-Asit fazlasını alır, mideyi rahatlatır[/SIZE][/I] [I][SIZE=3]-Neredeyse yok denecek kadar az yağ içerir ve içinde bulunan yağlar vücuda yararlıdır[/SIZE][/I] [I][SIZE=3]-Tokluk hissi verir. Bu sebeple diyet yapanlar için kilo kaybına yardımcıdır[/SIZE][/I] [SIZE=3][I]YAPILIŞI:[/I][/SIZE] [I][SIZE=3]Leblebi yapmak için öncelikle ateş tuğlası, tava ve[/SIZE][/I][/COLOR] [I][SIZE=3][COLOR=red] karıştırıcıdan oluşan bir kavurma ocağı gerekir. [/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=3][COLOR=red]Eleme işleminden geçirilen nohutlar önce ayrılır. [/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=3][COLOR=red]İlk kavurma işleminden sonra sıcak olarak çuvallara doldurulup [/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=3][COLOR=red]iki gün dinlendirilir.[/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=3][COLOR=red] İkinci kavurmadan sonra yine iki gün dinlendirilen [/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=3][COLOR=red]nohutlar kuru bir yere serilerek 15-20 gün bekletilir.[/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=3][COLOR=red] Bu kavurma ve dinlendirme işlemleri leblebinin kalitesi [/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=3][COLOR=red]açısından çok önemlidir. Son aşama olan üçüncü kavurmadan [/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=3][COLOR=red]sonra ise nohutların kabukları ayrılır. [/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=3][COLOR=red]Leblebinin acılı, tuzlu ya da karanfilli türlere dönüşmesi,[/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=3][COLOR=red] bu son kavurma aşamasında belirlenir.[/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=3][COLOR=#ff0000][/COLOR][/SIZE][/I] [I][SIZE=3][COLOR=#ff0000]C)alinti..[/COLOR][/SIZE][/I][/CENTER] [/SIZE][/FONT] |
Cevap: Leblebinin Faydaları
[B]Dikkat çok gaz yapar!...[/B]
|
Cevap: Leblebinin Faydaları
[QUOTE=aktassa;608183][B]Dikkat çok gaz yapar!...[/B][/QUOTE]
:) fazla yersen zararı var tabi. Mideyide bozar dikkat etmek lazım :) |
Cevap: Leblebinin Faydaları
[QUOTE=_DuMaN_58;608184]:) fazla yersen zararı var tabi. Mideyide bozar dikkat etmek lazım :)[/QUOTE]
Herşeyin fazlası zarar tabiki. Ben de uzun yola giderken leblebi alırım yanıma söylemesi ayıp araba tutuyor beni. :) |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 20:14. |
Powered by: vBulletin. Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © - Bütün Haklar Sivaslilar.net'e aittir.