Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Serbest Kürsü (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=175)
-   -   Sanatçılardan AKP'ye büyük tepki. Kaygılıyız! (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=38840)

Alibaba58 29.02.2012 08:55

Sanatçılardan AKP'ye büyük tepki. Kaygılıyız!

‎"Aralarında Tarık Akan, Vedat Sakman, Menderes Samancılar, Ferhan Şensoy, Yıldız Kenter, Meral Çetinkaya, Mehmet Güleryüz, Leylâ Erbil, Genco Erkal, Altan Erkekli, küçük İskender, İlhan İrem, Cüneyt Türel, Mert Fırat, Müjdat Gezen, Edip Akbayram, Zeynep Oral, Onur Akın, Mehmet Aksoy, Aytaç Arman, Semir Aslanyürek, Rutkay Aziz, Kürşat Başar, Cezmi Baskın, Bedri Baykam, Nihat Behram, Ataol Behramoğlu, Cahit Berktay, İsmail Hakkı Demircioğlu, Atilla Dorsay, Emin İgüs, Erol Keskin, Mustafa Köz, Nedim Saban, Yavuz Top, Nejat Yavaşoğulları’nın da bulunduğu kültür ve sanat dünyamızın önde gelen isimleri Türkiye adına son dönemde yaşanan gelişmelere dair kaygılarını paylaşmak için bir araya geliyor.

29 Şubat Çarşamba günü saat 12.00’de Beyoğlu Halep Pasajı’nda buluşarak kamuoyuyla kaygılarını paylaşacak olan “Sanatçılar Girişimi” yayımladıkları açıklamada “Bizler Türkiye’nin tüm sanat insanları, ülkemizin geleceği için kaygılıyız. Evrensel aydınlanma değerleri, cumhuriyetimizin kazanımları yok ediliyor. Bağımsız düşünce, demir parmaklıklar arkasında. Sanatsal yaratma özgürlüğü tehdit altında. Türkiye, sadece cumhuriyet tarihinin değil, birkaç yüzyıllık demokrasi, bağımsızlık ve uygarlık savaşımları tarihimizin yörüngesinden koparılarak, emperyalist çıkarların Ortadoğu’daki işbirlikçisi olmaya sürükleniyor. Doğal ve kültürel doku katlediliyor. Ülke zenginlikleri yağmalanıyor” diye sesleniyor.

Alibaba58 29.02.2012 09:08

Cevap: Sanatçılardan AKP'ye büyük tepki. Kaygılıyız!

Ülkesinde yaşanan olumsuzluklara sessiz kalan, susan sanatçı olamaz. Hepinize helal olsun.

Cley 29.02.2012 10:37

[B]Baştaki bir kaç ismi okuyunca devamını okumaya gerek duymadım. [/B]

Salim58 29.02.2012 10:48

Alemsin Cley.:)

OSMAN ECE 29.02.2012 11:59

SİVASLILAR NET KENDİ ÖZÜNDEN ÇIKMIŞ TAMAMEN SİYASET MEYDANINA DÖNMÜŞ ?

OSMAN ECE 29.02.2012 12:34

aslına bir bakta kendini tanı
herkesin kendine inancı dini
ekme yüreğine nefreti kini
senden doğan biçer fırtına

Siyahnur 29.02.2012 14:32

[B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="DimGray"]Hayret,Fazil Say´i neden göremiyoruz liste de ? :)[/COLOR][/FONT][/B]

LaEdri 29.02.2012 15:45

[QUOTE=Cley;611281][B]Baştaki bir kaç ismi okuyunca devamını okumaya gerek duymadım. [/B][/QUOTE]

Sertap erener var mı ben mi göremiyorum.Şu an yorgumum gözümden mi kaçtı?
Demokrasi düşmanları..
Halkın siyasi tercihleri yüzünden onlara koyun gözüyle bakanlar sanatçı değil ya sanatçı kılıklı bile olamaz..

LaEdri 29.02.2012 16:45

“Bazı anketlerde AKP'yi yüzde 50 gösteriyorlar. Aslında Aziz Nesin kriterlerine göre yüzde 60 çıkması gerekirdi” Müjdat GEZEN...

Acayip sanatçı canım..:)

Alibaba58 29.02.2012 18:12

Sanatçılarımızla gurur duyuyorum. Bu ülkenin gerçeklerini en iyi onlar yansıtabilirler.

WEZ Format +2. ?uan Saat: 11:17.