Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anketler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=166)
-   -   Vicdanlarımız Rahat mı? (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=38895)

yerliturkuaz 15.03.2012 08:53

Vicdanlarımız Rahat mı?

[IMG]http://www.kazete.com.tr/images_haber/2012/03/13/13_hukuk_sivas_katliam_olenler.jpg[/IMG]

[B]Malum geçen günler de Sivas katliamı zaman aşımına uğratıldı.

Hiç kendimize sorduk mu acaba bu konuda vicadnınız rahat mı vicdanlarımız rahat mı?

Biliyoruz ki değerli babakanımız vatanımıza milletimize hayırlı olsun demişti bu konu ile ilgili....

[/B]

Kibrisli 15.03.2012 08:55

Cevap: Vicdanlarımız Rahat mı?

Benim Vicdanım rahat değil tabii ki... Suçlu olma ihtimali olan insanlar tutuksuz dahi olsa yargılanamadı. Suçlu olma ihtimali olan başka kişiler ise 4-5 yıldır tutuklu olarak yargılanıyor... Yazıktır, günahtır... Ama Bu resim pek hoşuma gitmedi... 2 Temmuz Olaylarında bari biz Sivaslılar "Sivas Olayları" tabirini kullanmayalım...

Kibrisli 15.03.2012 08:56

Ki orada ölen canların çoğunun Sivaslı olduğunu düşünürsek...

aktassa 15.03.2012 09:00

Orada ölen insanlar varken bu soru bence hatalı olmuş.
Ne olursa olsun, kim olursa olsun, kimse başka bir insanın ölmesi olayını kolayca sineye çekemez. Fikir, görüş önemli değil. Sonuçta bir insandan bahsediyorsunuz. Ne oldu o insanların ölmesi ile fikirler de mi öldü? Tam aksine.
Soru mahkemenin tutumu olarak sorulsa sanki biraz daha geniş açılı cevaplar gelebilir.

sensetik 15.03.2012 09:13

hocam böyle bir konuda vicdanım rahat diyen bir kişinin zaten vicdanı yok demektir...hiçbirşey insanların yakılarak öldürülmesine sebep veya bahane olamaz...Ama benim vicdanımı sızlatan başka bir şey 5 temmuz günü sivasın intikamı olarak adlandırılan başbağlar katliamına yönelik bütün hafızaların silinmiş olmasıdır...ben isterdimki her yıl hem madımak hemde başbağlar birrlikte anılsın ve güzel insanlarımızın itilmek istendiği mezhep çatışmaları protesto edilsin...geçmişte yapılan çirkinlikler birlikte kınansın ve biz kardeşiz mesajı en kuvvetli şekliyle verilsin..
evet belki gidenler geri gelmiyor..ne sivasta ölen 37 kişi ne başbağlarda öldürülen kadın ve çocuklar..ama bunlardan bir ders çıkarıp birbirimize daha sıkı sarılmaktansa düşmanca duyguları körükleyen kişileri kınıyorum..
sorunuzun cevabına gelince hocam: RAHAT DEĞİL..

aktassa 15.03.2012 09:20

Zaten bu tarz bir gösteri durumunda o şer odakları buradan nemalanamayacaklarını anlayıp başka unsurları provake etmeye çalışacak, bizim üzerimizden ellerini çekecektir.

sivaslınet 15.03.2012 09:41

[B]Vicdan, beyindeki olumlu olumsuz bilgilerin muhasebesidir.[/B]

Emperyalizm sömürü ideolojisidir. Tarihten gelir. Kişi kişiye, gurup guruba, toplumlar da toplumlara karşı kendilerini imtiyazlı sayar, onların sırtından geçinmeye çalışırlar.

Farklı, üstün olmak için kullanacakları materyaller de hazırdır. Din, mezhep, etnisite(kimlik), kültür, Ahlak, töre ve cinsiyet.

Emperyalist zihniyet, Sivas ve Başbağlar'daki olaylarda aynen bu materyallerden kullanmış, halkı birbirine düşürmüşlerdir. Şimdilerde de iç savaş için bütün güçleriyle, geri kalmış ülkelerde oyunlarına devam ediyorlar.

Sömürü düzeninin devamından yana kişiler gerek maddi gerekse, mevki olarak emperyalist toplumlardan destek alıyorlar. Bizler de halk olarak sürekli emperyalizmin bu oynuna alet oluyor, içimizdeki emperyalizme çanak tutan yalcıları tanımamakta israr ediyoruz.

Vicdan beyindeki bilgilerin muhasebesidir. Uyanabilmek için, demokrasiyi, demokratikliği, insan haklarını kavrayabilmek gereklidir. Tek anahtar budur.

sensetik 15.03.2012 09:49

eline sağlık hocam...ne güzel anlatmışsın...teşekkürler

NECMEDDİN ÖZBEK 15.03.2012 10:00

böyle bir vahşetin zaman aşımı tezgahıyla sonlandırılmasına vicdanım rahat diyen birinin bırak vicdanını insanlığından bile kuşku duyarım.ama rahatsız olmayan vicdanların var olduğunuda tüm kamu oyu gibi bende biliyorum onlarıda ALLAH'a havele ederim.çünkü bu günkü adalet sisteminden adil bir sonuç çıkacağını en azından yaşanan acıları bir nebzede olsa hafifleteceğini zaten beklemiyordum beklentilerimdede yanılmadığımı anladım.keşke biz yanılmış olsaydık.

NECMEDDİN ÖZBEK 15.03.2012 10:02

[QUOTE=Kibrisli;612087]Ki orada ölen canların çoğunun Sivaslı olduğunu düşünürsek...[/QUOTE]

sevgili kıbrıslı orada katledilenler sivaslı olmasa bu acıyı hafifletirmiydi?

WEZ Format +2. ?uan Saat: 05:47.