![]() |
19 Mayıs Şoku
[B]Danıştay'tan AKP'ye 19 Mayıs şoku![/B]
Danıştay 10'uncu Daire Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın başkent dışında sadace okullar ve öğrenciler ile kutlanmasına ilişkin genelgesi hakkında yürütmeyi durdurma kararı aldı. Konya'da 25 yaşındaki bilgisayar programcısı Alper Ayhan, avukatı Ahmet Gürol Şağban aracılığıyla, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 11 Ocak 2012 tarihindeki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının başkent dışında sadece okullar ve öğrenciler ile kutlanmasını, stadyumlar ve meydanlarda kutlanmasını yasaklayan genelgesinin yürütmenin durdurulması ve iptali için Danıştay'a başvurdu. YARGI, SİYASETİN BASKISINDAN ARINMIŞ ŞEKİLDE KARAR VERDİ Danıştay 10'uncu Daire Başkanlığı'da başvuru sonucu yürütmenin durdurulması kararını aldı. Avukat Ahmet Gürol Şağban, şunları söyledi: "Danıştay 10'uncu Daire Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 11 Ocak 2012 tarihinde yayınladığı 817 sayılı genelgenin yürütmesini durdurdu. Yargıtay Başkanı'nın dediği gibi; Siyasetin baskısından arınmış bir şekilde karar verdi. Kanuna, yönetmeliğe açıkça aykırı olan genelgenin hukuka aykırı olduğu yüksek yargı kararıyla tesbit oldu. Bu kararın öncelikle, Cumhuriyet'in emanet edildiği, Türk gençliğine ve tüm Türkiye'ye hayırlı olsun." Avukat Ahmet Gürol Şağban, bu karardan sonra hiç kimsenin milli bayramları yasaklama getirmeye cesaret edemiyeceğini kaydetti. -Medya- |
Cevap: 19 Mayıs Şoku
Ögrencilik yillarimdan cok iyi hatirlarim. Kutlamalara hazirliklar haftalarca sürerdi.
Kutlamaya katilacak ögretmen ve ögrenciler haftalarca derslere katilamazdi. Olayin maddi yönünü cok önemsemiyorum ama egitim yönünden kaybettiklerimiz gercekten icler acisi. Zamana önem vermeyen, üniversite bitirmis bir kisinin bir tek yabanci dil bile bilmedigi baska bir ülke yok dünyada. Hep bos seylerle ugrasiyoruz. 19 Mayis kutlamalarinin sadece okullar ve ögrenciler ile kutlanmasi gerektigine inaniyorum. Kaybedilen zaman gercekten cok önemli. Ayrica kutlamalar icin secilen ögrenciler kimin cocuklari? Bunu da iyi algilamak lazim. |
Derslerin ihmali, özel öğrencilerin seçimi konusunda haklısınız. Ancak bayramların Ankara dışındaki illerde yasaklanmasına karşıyım. Bu bayramların Cumhuriyet için özel anlamları var.
Cumhuriyet olgusu ülkeye, halka tam yerleştikten sonra kaldırılabilir. Henüz cumhuriyeti içine sindiremeyenler oldukça kaldırılmasın. Danıştay ve yargıtay'ın da aynı anlama gelen açıklamaları var. |
Ögrenci egitim ve ögretim icin okula gider, showmenlik yapmak veya birilerini eglendirmek icin degil.
Kutlama yapilacaksa show yapacaklar ögrencilerden degil, baska yerlerden temin edilmeli. Böyle uygulamalar sadece 3. Dünya Ülkelerinde var. |
[QUOTE=sandalli;614662]Ögrenci egitim ve ögretim icin okula gider, showmenlik yapmak veya birilerini eglendirmek icin degil.
Kutlama yapilacaksa show yapacaklar ögrencilerden degil, baska yerlerden temin edilmeli. Böyle uygulamalar sadece 3. Dünya Ülkelerinde var.[/QUOTE] Yazdığım yazıları sağlıklı okumamışsınız. Haftalarca süren sportif çalışmalara karşıyım demiştim. Evet öğrenciler dışındaki asker ve spor kulüpleri gösteri yapabilir. Öğrenciler de bayrama bir gün için katılarak değişiklik olmuş olur. Kafa dinlerler. İstirahattir. Cumhuriyetin yaşamasına bir gün için katkıda bulunurlar. Neyse benden bu kadar. Siz devam edin. |
[QUOTE=sivaslınet;614663]Yazdığım yazıları sağlıklı okumamışsınız. Haftalarca süren sportif çalışmalara karşıyım demiştim. Evet öğrenciler dışındaki asker ve spor kulüpleri gösteri yapabilir.
Öğrenciler de bayrama bir gün için katılarak değişiklik olmuş olur. Kafa dinlerler. İstirahattir. Cumhuriyetin yaşamasına bir gün için katkıda bulunurlar. Neyse benden bu kadar. Siz devam edin.[/QUOTE] Yazdiklarinizi okudum. Tekrar etmemdeki amac sizin fikirlerinizi desteklemekti. Bir günlük bayram tatili herkese iyi gelir, bence de tatil olmali. Benim söyleyecegim baska bir sey yok. :) |
[IMG]http://www.cnnturk.com/images/turkiye/rahatsizic.jpg[/IMG][IMG]http://i.milliyet.com.tr/HaberAnaResmi/2008/05/23/fft17_mf47715.Jpeg[/IMG]
Gösteriler uğruna evlatlarımız derslerinden oluyor, ama asıl olan şu ki kızlar tarafından giyilen kıyafetler minicik etekler, baldırıçıplak gösteriler ve ne yazıkki bizim gençliğimiz ne hallerde; yazık çok yazık... İktidarı bu konuda kesinlikle destekliyorum. Çok doğru bir genelgeydi. |
"Başkent dışında diğer illerde sadece okullarda yapılması" düşüncesi bana göre yanlış. Ya tamamen yasakla(19 mayısı iptal et) yada hiç bir şehire yasak kılma.
|
Sözde demokarsi savaşçıları bu yasakçı zihniyetlerin zihniyetini bakalım bir gün kimler yasaklar. Nedir bu Cumhuriyet'le alıp veremedikleri inanın anlamakta zorluk çekiyorum.
|
Desenize yine görevi dışında iş yapan öğretmenler,derslerden geri kalan binlerce öğrenci,dersi boş geçen yüzlerce sınıf..
Danıştay'ın verdiğikarar saçmalıktan başka bir şey değil.. |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 03:45. |