Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Serbest Kürsü (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=175)
-   -   BİLDİKLERİNİZİ BİLMEYENLERLE PAYLAŞIN (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=39212)

NECMEDDİN ÖZBEK 24.05.2012 10:57

BİLDİKLERİNİZİ BİLMEYENLERLE PAYLAŞIN

Özellikle facede çok soruyorlar hemşehrilerimiz sivaslının en büyük tutkusu ve damak zevklerinden biride kelle ya ondan olacak sivastan kelle getirtiyoruz gelene dek soğuduğu için hiç tat alamıyoruz diye bakın hemşehrilerim size gelene dek soğuyan kelleyi boş bir tencereye koyun kelleyi koyduğunuz tencereden daha büyük bir tencereye yarısına kadar su doldurun kelle koyduğunuz tencereyi içine yerleştirip ocağın üzerine koyun tabi büyük tencerenin kapağını kapatmayı unutmayın kaynayan suyun buharı ile şöyle 15-20 dakika ısıtın göreceksinizki özlemini çektiğiniz kelle fırından yeni çıkmış gibi tat verecek sivasta sıcak sıcak yediğinizden hiç bir farkı olmayacak haydi afiyet olsun.:)

Azizem_58_58 24.05.2012 11:12

Cevap: BİLDİKLERİNİZİ BİLMEYENLERLE PAYLAŞIN

[B]olsa da yesek hemi :D [/B]

Alibaba58 24.05.2012 12:41

[QUOTE=Azizem_58_58;616069][B]olsa da yesek hemi :D [/B][/QUOTE]

he gı essahtanda doğru diyon :D

LaEdri 24.05.2012 16:13

Afedersiniz ama kelleden kurt çıktığı doğru mu?
:)

NECMEDDİN ÖZBEK 24.05.2012 16:26

doğru tabi ama bugdayların biçildiği zaman kellede o dediğin şey çokça bulunur diğer zamanlarda olmaz

LaEdri 24.05.2012 17:22

[QUOTE=NECMEDDİN ÖZBEK;616089]doğru tabi ama bugdayların biçildiği zaman kellede o dediğin şey çokça bulunur diğer zamanlarda olmaz[/QUOTE]

Valla büyük konuşmak gibi olmasın da savaş,kıtlık,olağan üstü durumlar dışında ağzıma bile sürmek çoook uzak ihtimal..

Arif Coşkun 24.05.2012 17:46

[QUOTE=LaEdri;616096]Valla büyük konuşmak gibi olmasın da savaş,kıtlık,olağan üstü durumlar dışında ağzıma bile sürmek çoook uzak ihtimal..[/QUOTE]

Aynen al bendende o kadar valla ben normal eti bile zor yiyorum, et olmasada olur benim için :)

_DuMaN_58 24.05.2012 17:56

Bende nasıl bir mide varsa mantar(çiğ mantar hariç) yemeği dışında hemen hemen her şeyi yerim :)

Salim58 24.05.2012 20:07

[B][I]Başkent'te her sabah sıcak Sivas kellesi bulunuyor.

Ayrıca çörek,katmer ve Sivas etliekmeğide var.Sivasta'ki fırını buraya taşımış,Nezaman gidersen hazır.[/I][/B]

sivaslınet 24.05.2012 20:14

[QUOTE=_DuMaN_58;616100]Bende [B]nasıl bir mide[/B] varsa.. :)[/QUOTE]

....siz demişlerdi de inanmamıştım.. "Yok ya öyle değildir. Az çok tanıdım onu" demiştim. Demek ki doğruymuş.. :)

WEZ Format +2. ?uan Saat: 23:07.