Alıntı:
Güner Nickli Üyeden Al?nt?
Sivas mutfağı tarım ürünlerine dayanmaktadır. Sonbaharda kışlık yiyecek hazırlıkları başlar. Un öğütme, bulgur dövme, çekme, erişte, kadayıf, salça yapımı, sebze kurutma, etlik kesimi bunların başlıcalarıdır.
Yöre yemekleri daha çok unlulara dayanmaktadır. Keş, peskütan, çökelek, süt ürünlerinden hazırlanan yiyeceklerdendir. Yöre yemekleri genellikle kırsal kesimlerde yazları ayranlı, pancarlı çorba, madımak, evelik, düğücek aşı
gibi yemekler yapılır. Kışları ise tırhıt, sübüra, kelecoş, tarhana, içli köfte, hingel gibi hamurlu yemekler yenmektedir. Kentte genellikle sebze yemekleri yapılmaktadır. Sivas kebabı ünlüdür.
Tandırda kül çöreği, fotla, patates yada peynirle yapılan kömbe, kete, lavaş yörede yaygın ekmek çeşitlerindendir.
|
gardaş eline sağlık da tere yağlı bulgur pilavı yanında koyun yoğurdundan cacık , bunu tarlada ekin biçerken yiyceksin way way yanındada bazlama .( tandır ekmeği olacak.) ondan sona gardaşıma söleyim eşkili köfde :( eşkisi sumakdan olacah

ondan sonra bah birde cılbır yemeği var tarifini bilmeyenler olursa yazarım oda bizim orda meşhurdur, kus kus pilavı bah buda tereyağlı ve yanında yoğurtda olacak çok güzel olur valla olsa yerim şimdi acıkdım tandırda ekmek pişirlerken sonunda birde katmer yaparlardı bah oda ahlıma geldi çok güzel olurdu, yok yok ben köyümü çok özledim yaw gideceğim valla temmuzda aha buyazdıklarımıda yerim valla ha gürünlüler bilir bizim oranın alabalığıda meşhurdur üretim değilde tohma çayından tutup yiyceksin köyde serpme ağamda duruyo bekle gürün geliyom.