Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 09.08.2007, 19:13   #4
albina58
Usta Yiğido
 
albina58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
albina58 Şuan albina58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.08.2016 20:40

Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Mesajlar: 552
Tecrübe Puanı: 838 albina58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Standart --->: SİVAS İÇİN YOLA ÇIKTIK

Zor,zor,zor,,,,
99 depreminden sonra,dönemin tarım orman ve köyişleri bakanı,Hüsnü yusuf GÖKALP,SİVAS ilini birinci derecede deprem bölgesi ilan etti,o tarihten sonra ilimize AB den ve gayri safi milli hasılan ayrılan önemli miktarlarda para akışı oldu.Bu sayede il ve ilçelerimiz para yüzü gördü,ama geldiğimiz nokta itibariyle buda tehlikeye giriyor.Vilayet olarak birlik ve beraberliklerimiz sadece el gördülük.Her zaman genetik olarak kanımızda bulunan bu yaşam tarzımız,hem kendimize hemde ilimize zarar vermektedir.Bir kişi veya kurumumuzun ileri gitmesi diğer kişi ve kurumlar tarafından hasetlik duygusu ile çekilememekte ve sinsice hasetlikler perde arkasında oynanır.
Senelerce bunu gördüm,duydum,kötümser düşünmek bir yana fakat umudum yokdur.Kısır çekişmeler ve el gördülük hedefler için memleketim insanları birbirini çekişdirecek ve arkadan kuyu kazacaklar.
Bunlara örnek mi ister spordan,ister siyasetten, ister ticaretten onlarca örnek verebilirim.Bunları yazmak benim için zaman kaybı, çünki halkımın ezberi unutkan ve uzun yazıları kale almaz,en iyisi tüm hemşerilerimiz daha kurumadan derelerimiz bir akan suyun kenarına otursunlar,serin kafa ile ne yapıyoruz,nerden geldik ,nere gidiyoruz diye detaylıca düşünsünler.
1935 yılında SİVAS ilimde savaş uçağı yapılır ve yurt dışına satılırdı,madencilikte türkiyenin bir numarası idik,tarımsal ve hayvancılıkta ekoller geliştirebiliyorduk.Ne olduda mahrum bölgesi olduk,diyede düşünmekte fayda var.7 milyona yakın vatandaşımızın birlik ve beraberliği ülkemde iktidardır.Neden 300 bin nüfusa sahip bir rize başbakan çıkarabilir,neden cumhurbaşkanlığı gibi bir makama kayseri gibi 600 bin nufüsa sahip bir il talip olurda,7 000 000 nüfusa sahip ilimizde hala bunların şakşakcılığı yapılır,onlar için birbirini kırarlar, çok merak konusu.
Rize vilayetinin her köşe ilçe,kasabasına trilyonlar akarken,kayseri vilayeti türkiyenin sanayi başkentliğine yükseltilmeye çalışılırken,bizler hala spordan,siyasete,ticarete birbirimizin kuyusunu kazmakla cebelleşiriz.Bir futbol takımımızın bile taraftarı olarak birbirimize küfürün,hırın biri bin parça.
Bu göstermelik birlik ve beraberliğe aldanmadım,umudumda yok vesselam.
__________________
.............BU TECRÜBE BU ÖMRE YETMEZ......
albina58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla