--->: SİVAS YEMEKLERİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER ve BAZI TARİFLER
SAC KEBABI YAPILIŞI:
Kemiksiz (kuşbaşı) koyun eti, yağı ve tuzu ile (et yağlı ise yağa ayrıca lüzum kalmayabilir), altında ateş yanan bir sac üzerine konup, karıştırılmak suretiyle kızartılır. Doğranmış patlıcan ve yeşil biberler de ilave edilip tekrar karıştırılır, sebzeler kızarınca dilimlenmiş domatesler konup ateşte biraz daha çevrilir. Sebzenin bol olduğu yaz günlerinde Çermikler, Paşa fabrikası, Tekke önü gibi mesirelere gidilince yapılan bir piknik yemeğidir. Evler de yapılabilir. Pişirmek için kullanılan sac, sac kebabı yapılanları biraz daha ufak (çevicek) tır.
offffffff beeeee şurda olsada parmaklarımızla birlikte yesek
__________________
S ivaslıyız Hepimiz..
İ nançlı TüRK Genciyiz
V atana Millete Sahip Çıkan
A nasına Bacısına Saygı Duyan
S ivaslı Yigidolarız Biz..!!!
|