Alıntı:
ab_ı_dide Nickli Üyeden Al?nt?
bu ne biçim bir zihniyet..
geçen gün new york tımes gazetesnde okudum..
türkler meydanlarda noel babayı bekliyorlar die bir ibare kullanılmı yanına da : ) bu işaret konulmustu..
siz neden bahsediyorsunz
mekke nin fethi fetih suresnin nazil olduğu gündür..
yılbası ise sadece yahudu ve hristiyanların binbir taskınlıklarlaile kutladığı batı inancıdır.. onlar nasıl ki bizim kurban bayramımızı kutlamazlar biz de onların kutsal yılbaslarını kutlamayalım arkadaşlar..
|
yilbasi hiristiyanlarin ve yahudilerin bayrami degil, dikkatini cekerim. Yil basi yeni yila girildigi icin kutlaniliyor. Yani dinsizlerde kutluyor Yilbasini.
Hiristiyan ve yahudilerin kutladigi bayram ise HZ. ISA'nin dogumudur. Ve bu tarihde Yilbasiyla hicmi hic alakasi yoktur. Hz. ISA'nin dogumu 24 - 26 Aralik kutlaniliyor. Aralik ayinin ilk pazar gününden süslenmeye baslanir ve bu kutlama 26 Aralik ayina kadar sürer.
Arkadaslar lütfen yil basi ile Hz. Isa nin dogumunu ve mekke'nin fethi ile Hz. Muhammedin dogumunu karistirmayin.