Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 07.01.2008, 13:33   #16
abircan
Usta Yiğido

abircan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

abircan Şuan abircan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2015 10:55

Tecrübe Puanı: 1079 abircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISI
Standart --->: İLİMİZDE SANAYİLEŞME

Alıntı:
sivas_sevdamiz Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Sivas'ta işsizlik sorunu artık herkesin kabul ettiği bir sorun. Ancak işin bir de şu boyutu var: eleman bulamayan da bir sürü işveren var. İnsanımız kolay kolay iş beğenmiyor. Tamam herkes işinin rahat olmasını ister ama herkes de masa başı işde çalışamaz ki. Her işin farklı bir zorluğu vardır.

kardeşimin bahsettiği sorun bütün azgeliişmiş veya gelişmekte olan ülkelerin temel açmazıdır

memlekette sanayiye göre mesleki eğitim yapılmadığından, insan kaynakları yanlış yerlere yerleştirilip güya eğitildiğinden sanayi için gerekli eğitilmiş elaman bulunamıyor malesef, memleketimizde makina mühendisi olup makina görmeden, pense, kontrol kalemi kullanamdan mezun olup işsisz gezen çok makina mühendisi var, köylü çiftçi tarlayı ekip biçemez doğru teknikleri uygulayıp üretim yapamaz ama on binlerce ziraat mühendisi şehirlerde işportacılık bile yapamaz, 15 yıl okuruz bir ingilizceyi bile öğrenemeyiz malesef
eğitim-sanayi-üretim sacayağı kurulmadan biryere varılmaz, işe adam almak değil işin adamını almaktır doğrusu