Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 07.01.2008, 22:14   #46
albina58
Usta Yiğido

albina58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

albina58 Şuan albina58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.08.2016 20:40

Tecrübe Puanı: 834 albina58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Standart --->: -->Sivil anayasa taslağı

Alıntı:
leblebi82 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster

Ya burda açıkçası ben halkın kararına saygı duyulması gerektiğine inanıyorum. Küçük hadiseler her seçimde olabilir. Bence son seçimlerde halkın teveccühü bu yönde vuku bulmuştur. Bunu demokratik teamüller içinde değerlendirmek lazım gelir.
Hemşerim;kusura bakmayın bir örnekleme yapmak istiyorum.

Normalinde devlet yönetmek bir nevi,''BABA veya BABALIKTIR'' Burdan yola çıkarak,bir baba evladının,sağlığından başlayarak,eğitimini,örf anenelere herşeyini öğreterek veya anadolu deyimi ile vatana millete hayırlı bir evlat olarak yetiştirmesi gerekmektedir.

Örneklememizde,
BABA=DEVLET
ÇOCUK=HALK

Olarak alğılayalım ve burdan düşün yoluna gidelim.

Yarın sokakda çocuk yürürken,yola atılmış,yarım yanık halde bir sigara izmariti buldu ve onu alıp içmeye çalıştı.Baba'nın yaklaşımı sizin söylediğiniz şekilde çocuğumun teveccühümü demesi gerek.
Biliyorum,bir çocuk ile halk kavramı algılama-idrak olarak çok farklılık teşkil eder,kelime olarak yaklaştığımızda ,konumuz gereği bire bir uyumludur.Şimdi içerik olarak hazırlanan sivil anayasada onlarca hatalı hazırlanmış maddeleri dökmeyeceğim ama bir tanesini burda siyasal bir görüş ayırt etmeksizin paylaşmak ve ondan sonra yorum yapmanın daha mantıklı olacağı kanaatindeyim.
MADDE=24
Din konusunda açılımları içeren maddedir.
Bu konuyu,istanbul müftü yardımcı başta olmak üzere beş-altı kadar din alimi ile tartışmaya aldık,kısaca sonuca gelirsek;Hocaların söylediği=Bu madde bu şekliyle geçtiği müddetçe,hristiyanlığın veya başka dinlerin veya yayılmacı mantıkdaki(Avengelist ve benzeri) dinlerin serbestiliği ve tanınan özgürlüğü yanında İSLAMİYETİ yaşamak ve yaşatmak,çok zor, hareket alanı daraltılıyor.

Bu konuda her zaman olduğu gibi tartışmaya açık olurken,bir din alimi veya adamının agzından dökülen yorumu yazıyorum.Benzeri onlarca maddede ÜLKEMİZ ve İNSALARIMIZ açısından sorunlar bulunmaktadır.

Hepisinin yanında asıl vurgulamak istediğim nokta,başlık olarak göze ve kulağa hoş gelen bir deyim peşinde ''SİVİL ANAYASA'' kavramından yola çıkıp,peşin olarak araştırma yapmaksızın,bu kanun tasarısının içeriğini incelemeksizin yaklaşım mantığıdır.
1982 anayasası,yukarıda arkadaşlarda yazmıştı,benim o günleri canlı yaşarak bakış açım daha farklı,%90 evet oyu almış,halkın ilk bakıştaki yorumu'' Asker yaparsa doğrusunu yapar'' olarak algılanmış ve sonuç olarak kabul edilmişti.
Bir yıl geçmeden yaşanan zorluklar karşısında,Milyonlara varan insanların sokağa dökülmesi, daha farklı onlarca yüzlerce olumsuzluklar,peşinden koşduğumuz AET(bugün AB)nin dayatmalarını anlatmakla bitmez.
Bugün bu hazırlanan anayasadaki zorlukları veya önümüze çıkacak engel ve bölücü unsurları,ne kadar anlatsak nafile.
Bakış açımız olarak geçmişden gelen yaşanmış olayları iyi irdelemek,sebep-sonuç'tan yola çıkarak değerlendirmek faydalıdır.Sadece siyasi ve göze-kulağa hoş gelen bir terim olarak yaklaşmayalım.