-->: Sivas'ın 2008 Rotası
Sivasımızda modern bir alışveriş merkezi olsa hiç fena olmaz hali hazırdaki esnafın ne getirirse onu almaya mecbur kalan sivas halkı artık dünya markalarıyla tanişma zamanını gelipte gectiğini düşünüyorum bunun en büyük örneği yimpaş bu kurum gelmeden evvel bildiğimiz sinekli bakkalar vardı her şey toz toprak içinde paketleme sistemi yoktu sütü ve yoğurdu acık alıyorduk manavın yanına yaklaşamıyorduk kasap bizleri dinlemiyordu bile konfeksiyon ürünleri istanbulun modası gecmiş fason dikilmiş ucuz malı pahalı giyme mecburiyetinde kalıyorduk ne verirse alıp gidiyorduk şimdilerde sivas halkının kayserideki büyük alış veriş merkezlerine gitmesi sivasımızın bu konuda ne kadar gec kalmış olduğunun bir gösregesi değilmi küçük esnafın ölümü sayılır böyle alış veriş merkezleri diyenler bundan seneler önce süper marketler acılınca tüm ceşitlerini bir arada görüp beğeniyor elmayı armudu ıspanağı pırasayı kendi ellirimizle almaya ve gönül rahatlığıyla alış veriş yapmanın keyfini yaşamadıkmı? öyle kasaların içinde kaldırımların üstünde tozlu topraklı her türlü mikropları barındıran sözde gıda maddelerinden şimdi kurtardık bunun tek nedeni yimpaşın ve diğer büyük marketlerin şehrimize getirdiği yeniliktir dolayısıyla büyük alış veriş merkezlerinden korkmamak lazım rakabetin olduğu yerde hizmet daha iyi yapılır burdada sivas esnafının bazılarının görmesi geren yenilikleri görmesi kendini yenilemesi ve sivas halkına daha nasıl iyi hizmet yapmalıyım demesi lazım aynı zamanda istihdam diyoruz işte size istihdam böyle bir alış veriş merkezinde nerden baksan 400-500 kişi iş bulur şehrimize canlılık getirir diyorum bülent hocamızın gecenlerde bir basın acıklamasında bir arkadşını ikna ettiğini ve sivasımıza büyük bir iş merkezi yapılacağını duymuştum hakkımızdan hayırlısı