--->: GÜMÜŞDERE BELEDİYESİ (MERKEZ)
bekir abi bütün yazılanları her zaman okuyorum. kendi adıma söyleyim. ama göçün sebepleri karanlıkta kalmaktadır demişsinya. mehmet hocam biraz bahsetmiş. karanlıkta kalan bi şey yok sanırım. göçü azaltmak için ne yapılabilir onun çözümünü duymak istiyoruz senden. sende esbi bir belediye çalışanı olarak bunları bizden daha iyi bilirsin. ben milletin altyapı olmamasından dolayı köyden kaçtığını düşünmüyorum. tabiki onların hepsi bir sorun. belediye kurulalı 15 yıl oluyor ama şimdi köyden farkımız ne oldu dersen. bi belediye binası ile yeni yapılan sağlık ocağından başka bir şey değil sanırsam. o kadar sordum abi birlik beraberlik için ne yapılabilir. mehmet hocam güzel bahsetti. vali beyin, merderin neler yaptığını falan söyledi. Allah razı olsun bu gibi çalışmaları yapanlardan. ama köyün içinde birbirini tanıyan, birbirini anlamaya çalışan insanlar olmadıkça dışarıdaki insanlar bizi ne kadar bir araya getirebilir bunu düşünmek lazım. sen eski bir belediye çalışanı olarak, yıllarca adısta yaşamış biri olarak bir çözüm önerin varmı onu bir paylaş hele bizimle. bizde sana elimizden geldiğince destek vermeye çalışalım.