Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 16.02.2008, 23:09   #32
leblebi82
Usta Yiğido

leblebi82 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

leblebi82 Şuan leblebi82 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.02.2013 23:42

Tecrübe Puanı: 841 leblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOKleblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOKleblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart --->: Sivas'ın 2008 Rotası

Şimdi Dikimevi ile ilgili bir olaydan bahsedeyim. Dikimevi'nin kapatılması gündeme geldiğinde Tso'da bir toplantıya iştirak etmiştim. Konuyla ilgili yol haritası çizilirken ilimizin önde gelen isimlerinden birisi bir olay anlattı.

"Zamanında Dikimevi'nde çalışan bir adamın oğlu babası emekli olduktan sonra Dikimevi'ne girmiş. Yıllarca işyerinin kapatılması gündemde olduğu için devamlı sorunlarını annesiyle paylaşıyormuş. Bir gün çok ciddi bir şekilde annesine gelerek "Bu sefer gidiyoruz kesin olarak" demiş. Annesi de "Ben bu hikayeyi 20 yıl babandan dinledim, 20 yıl da senden dşnlerim" demiş.

Furkan'ın da dediği gibi bu olay memleketimizde böyle görülüyordu. Yıllarca kapanması gündemde idi. Ama birr türlü gerekenler yapılmadı. Şimdi benim bir iddiam var. Eğer kısa sürede Tüdemsaş için Modernizasyon çalışması ve köklü bir reform yapılmazsa (Şehir dışına çıkarılması gibi ) burasının da aynı akıbete uğrayacağını düşünüyorum. İnşallah yanılırım.