--->: ADEM'in HESABI SORULMALI
Bir ay kadar evvel ilk kundaklama olayı olduğunda topic açmışdım,ne siteden nede almanya'da ikamet eden hemşerilerimden itibar görmemişdi,aradan bir süre geçdi başka bir arkadaş topic açtı,4 yorum 15 okunma yine düşdü,maalesef aynı zamanlarda açılan seda sayan muhabbeti 100 e yakın yorum 1000 e yakın okuma gördü,sözün kısası,dar'a gelemeyiz,devleti yönetenler zaten bihaber bu konuda zira en başda onların şakşakcıları mudahele eder toz kondurmazlar,aşağıdaki konu bunu kısaca özetler, zira yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza para deposu gözüyle bakan senelerce, YİMPAŞ,KOMBASAN,JETPA gibi kuruluşlar vasıtası ile söğüşleyen,dertlerini anlatmaya çalışanları it azarlar gibi azarlayan, siyasal ikdidarların en son moda nanesine gelin beraber gözatalım.
Faruk Çelik'in Norveç balonu ayıbı!
AKP’nin ülke yönetme biçimine son örnek: Çalışma Bakanı Faruk Çelik kameraların karşısına geçiyor. Define bulmuş bir edayla müjde, müjde diye bağırıyor.
Adeta bütün Türkiye pür dikkat ekranda bakanın vereceği müjdeye kilitleniyor.
Bakan gülücüklerle yüz bin kişiye iş, yüz bin kişiye iş diye haykırıyor.
Ne yalan söyleyeyim ben dahil haberi duyan herkes seviniyor.
Öyle ya yüz bin kişiye iş, en az iki ya da üç yüz bin kişiye aş demek.
Bakan devam ediyor.
İş Norveç’de diyor.
Bizden 100 bin işçi talepleri var açıklamasını yapıyor.
İçim daralıyor.
Öyle ya Türkiye’nin Çalışma Bakanı, ırgat ihracını böyle davulla-zurnayla nasıl ilan eder?
Nasıl böyle bir şeyi müjde diye topluma sunar?
Senin işin yurt dışına işçi göndermek mi, istihdam alanı yaratmak mı?
Yoksa Türkiye, Almanya’ya işçi göndermeye başladığı 1960’lara mı dönüyor?
Derken haberin TV’lerden yayımı ile onbinlerce genç bulundukları illerdeki İş Kurumlarına koşuyor.
Kapılarda izdiham.
Haritalarda Norveç’in yerini bilmeyen insan yığınları, aç kalmamak adına başka ellerde ırgatlığa bile razı oluyor.
Aaaa o da ne?
Kısa adı İŞKUR olan Türkiye İş Kurumu kapısına dayananları azarlayıp geri gönderiyor.
Niçin mi?
Norveç’e işçi göndermek diye bir şey yok da onun için.
Son umut deyip koşanlar çılgına dönüp itiraz ediyor:
- “Sen Bakan’dan iyi mi bileceksin. Bakan TV’de açıkladı.”
İŞKUR: Ben de böyle bir bilgi yok. Bana verilen herhangi bir talimat da yok.
Evet evet yanlış okumuyor sunuz tablo ya da manzara aynen budur.
İŞKUR bürolarında bu kargaşalar yaşanırken Norveç’in Ankara Büyükelçiliği de internet sitesine şu açıklamayı koyuyor: “Norveç Çalışma Bakanlığının işçi alımı ile ilgili bir çalışması yok. İşçi talebi olan Norveç’deki firmalardır ki bu da bizi ilgilendirmiyor.”
Tam bir çadır tiyatrosu.
İki gün önce Bakan, Norveç’e 100 bin işçi balonunu uçuruyor, bakana bağlı olan İŞKUR ile Norveç Büyükelçiliğinin yaptığı balon katliamına bakın.
Bitmedi...
Önceki gece saat 00.50 sularında Kanal 24’de bir haber.
Haberi seslendiren Serkan Oral’ın dudaklarından şu ifadeler dökülüyor:
- “Aman Norveç’e gönderirim diyecek olan dolandırıcılardan uzak durun.”
Kanal 24, AKP’nin yarı resmi yayın organı gibi ve söylediğine bakın!
Sizce bu duruma düşen bir Çalışma Bakanı ne yapmalı acaba?
Tamam Faruk Bey özde dürüst ve namusludur da bu yapılan şey olacak iş midir?
Ses bombaları patlatarak sadece soyut hamasi bir imaj ile ülke yönetilebilir mi?
Benim bu hadiseye yorumum şudur:
Tayyip Erdoğan’ın Bakanı bile toplumda yükselen korkunç işsizlik ve iş taleplerinden illallah demiştir ve artık ne dediğini bilmez haldedir.
Sonra ah vah demenin bir anlamı yok,kaldıki bu günlerde meclisden geçen ve çogunun bile ne olduğunu bilmeyen vatandaşlarımızın sadece TÜRBAN meclisden geçdi naralarında kalmaları gibi,buda hükümet 100 bin işsize iş buldu diye tatlı bir sada olarak kalıcak,ahada buraya yazdım.Saftiriklerde 3 ay sonra bana hükümet işsize iş buldu diyip gezecek.
Konu albina58 tarafından (21.02.2008 Saat 05:29 ) değiştirilmiştir..
Sebep: eksik yazılım
|