Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 23.02.2008, 01:19   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 947 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart ALMAN PARTİSİNE SİVASLI YÖNETİCİ

Alman Sosyal Demokrat Partisi’nin (SPD) Dortmund il başkanlığı yönetim kuruluna ilk kez bir Türk seçildi.
125 yıl önce kurulan ve 10 bin 500 üye sayısıyla SPD’nin Almanya genelindeki en büyük yerel örgütü olan Dortmund il başkanlığının Westfallenhalle Kongre Merkezi’nde yapılan genel kurulunda, Türk genci Volkan Baran, büyük bir oy oranıyla yönetime seçildi. 29 yaşındaki Volkan Baran, 200 delegeden 120’sinin oyunu alarak 23 kişilik yönetim kuruluna seçilme başarısını gösterdi. Böylece bir ilki gerçekleştirerek SPD’nin politikalarına yön verecek olan Volkan Baran, elde ettiği başarıyla Türk toplumunun da gururu oldu.
Beş yıldır üyesi olduğu SPD Dortmund’un Uyum Komisyonu Başkanlığını yürüten Baran, Dortmund Yabancılar Meclisi üyesi olarak da görev yapıyor. Yönetim kuruluna seçildiği için çok sevinçli olduğunu belirten Volkan Baran, “Görev dağılımı sonrası büyük ihtimalle SPD’nin Dortmund’da uyum konusunda tek sorumlusu olacağım. Göçmen kökenli biri olarak seçimlerde aldığım yüksek oy oranı, göçmenler adına büyük bir başarıdır” dedi. Göçmenlerin uyumu konusunda çalışacağını belirten Baran, “Siyasette sürekli Türklerin uyumsuz olduğu öne sürülüyor. Halbuki başarılı olmuş çok sayıda Türk var. Uyum çalışmalarımda bu pozitif yönleri ortaya koyacağım. Özellikle gençlerimizin meslek eğitimi konusuna önem vereceğim” diye konuştu.

Türklerin sorunlarına Almanya’da çözüm aramaları gerektiğini dile getiren Baran, gençlerin partilere üye olmaları çağrısında bulundu. Baran, “Sorunlarımızı burada çözmek zorundayız. Bu nedenle de söz sahibi olmalıyız. Bunun da yolu siyasete katılımdan geçiyor. Siyasiler artık Türk toplumu üzerinden politika yapamamalılar. Onlarla aynı masada oturarak sorunlarımıza çare aramalıyız. Dortmund’da SPD’de 10 bin üye içerisinde Türk üye sayısı 60’ı geçmiyor. 40 bin Türkün yaşadığı bu kentte bu sayı bir hiç. Ben partide görev aldığımda, yabancı kökenli olmam nedeniyle tartışmalar oldu. O zamanlar karşı çıkanlar zaman içerisinde en büyük destekçilerim oldu. Bu nedenle özellikle gençler partilere üye olmaktan çekinmesinler” diye konuştu.
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla