Alıntı:
cahar Nickli Üyeden Al?nt?
Akılla vahiy arasında ilişki aklın vahye teslim olması biçiminde olursa bunun adı iman olur,aklı devreden çıkarıp her denilene inanılırsa bunun adı cehalet olur,aklı üstün tutup vahi inkar edilirse bunun adı küfür olur.
Şimdi siz bu yazdıklarınızı yeniden gözden geçirin ve hangi kısma girdiğinizi düşünün,tabii benim yukarıda söylediklerim İslam inancı için başkasını bilmem,hem din en basit tanımı ile insanın yaşama biçimidir ve benim Allahım insanın doğumundan ölümüne kadar nasıl yaşıyacağını tarif etmiştir.
Tanrının böyle bir işi olmayabilir ama müslümanların mabudu Allah bütün ayrıntıları kitabında ve resuünün hayatında göstermiştir.
Kitabı ve sünneti anlama biçiminiz farklı olabilir,ancak müslümanların ekseri çoğunluğunun binlerce yıldır anladığı tesettür anlayışı ortadadır.
|
tek kelimeyle HARIKA anlatmissin