Alıntı:
mine Nickli Üyeden Al?nt?
bütün bunlar kitap da var kadınlar uysun diyorsanız zaten aklınızı falan kullanmıyorsunuz sizi de enterese etmiyor zaten cennette huriler vs. bizlere vaaddelmemiş kadınların kuran daki yazılanlara göre cennete filan gideceği yok o zaman bu dünyada erkeğin hizmetine girmeye ne gerek var ağzımla kuş tutsam dahi cennete alınmayacağım orta yerde duruyor bunu sizlerde pek ala biliyorsunuz Tanrı insanlara sesleniyor bir ayette ey insanlar kadınlara oğullara kantar kantar altın ve gümüşe nişanlı atlara ve develere ekinlere karşı aşırı sevgi beslemek insanlara güzel gösterilmiştir bunlar dünya hayatının nimetleridir.k.3al.imran14 der.burda kadın nimet kategorisine sokulmuştur .insanlara diyor çünkü Tanrı kadını muhatap almıyor.Yani kadın nimet olarak gösretilmiş erkeğin şehvetini gidermesi açısından düşünülmüş.Bir kaç kitap okuma pratiği olmuş ve asgari sorgulama yeteneği olmuş bir kişi kuran ı herhangi bir kitabı okur gibi sorgulaması halinde cennet ve cehannem kaygıları ile kendisine açıklamaktan çekinse bile kadınların mağduriyetini görmemesi için kör olması lazım.
|
Kusura bakmayın niyetiniz halis değil,ayeti istediğiniz gibi yorumluyorsunuz. Siz bir ayetten söz ediyorsunuz onuda kendinize göre yorumluyorsunuz ki tefsir bilimsel bir alandır.
Kur’an-ı Kerim’de
Nisa (Kadınlar),
Müntehine (imtihan edilen kadın),
Mücadele (mücadele eden kadın),
Meryem gibi sure isimleri vardır. Fakat mesela, erkekler süresi yoktur.
Diyorsun ki cennete giremeyiz ama bak Allah Resulü ne diyor ;
"ALLAH (c.c) benden evvel herhangi bir insanin cennete girmesini yasaklamıştır.
Ancak ben, sağıma baktığımda, beni geçmeye calışan bir kadın görürüm. ''
Bu sahih hadstir ve Peygamber efendimizle beraber cennete ilk giren bir kadındır.
Basit düşünmenin luzumu yok,Allah kitabında bütün insanlığa seslenmiştir,ancak 50 yıl önce yazılmış edebi bir eseri okurken dahi yanımızda sözlük bulundururken yada herhangi bir lügattan kelime aramak zorunda kalırken herhangi bir Kurran mealini okurum istediğim gibide yorumlarım demek en hafif deyimi ile insafsızlıktır.
Yazılmış onca tefsir var,tek tek sureleri inceleyen risaleler var hatta Kurran daki bir kelimenin tam manasını öğrenebilmek için 4 yıl çöllerde yaşamış alimler varken ben benim,benden alasını ben bilmem diyebilmek ya cahil cesaretinden yada kusura bakmayın kötü niyetten kaynaklanır.
Bahsettiğiniz Al-i İmran suresinin 14. ayeti bir kınama ayetidir burada erkekler kınanmaktadır.Kadınları sadece şehvet aracı olarak görmemeleri istenmektedir. Buradan anlaşılacağı gibi bu ayette kadınlara gerçek değeri verilmektedir.Düz okumaları bırakın ve biraz tefsir okuyun. Peşinden gelen ayette ne güzel ;
''De ki, size, o istediklerinizden daha hayırlısını haber vereyim mi? Korunan kullar için Rablerinin yanında cennetler var ki, altlarından ırmaklar akar, içlerinde ebedî kalmak üzere onlara, hem tertemiz
eşler var, hem de Allah'dan bir rıza vardır. Allah, o kulları görür.''
Ve surenin 19. ayeti bu işi tam manası ile çözer :
''Doğrusu Allah katında din, İslâm'dır; o kitap verilenlerin anlaşmazlıkları ise sırf kendilerine ilim geldikten sonra aralarındaki taşkınlık ve ihtirastan dolayıdır. Her kim Allah'ın âyetlerini inkâr ederse iyi bilsin ki, Allah hesabı çabuk görendir.''