Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 24.02.2008, 11:48   #40
BOUN
Usta Yiğido

BOUN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

BOUN Şuan BOUN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.12.2014 22:40

Tecrübe Puanı: 830 BOUN isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Standart --->: Sivas'ın 2008 Rotası

Her şeyin başı üretim

Sorunlar yumağı arasında üretim unutulup gidiyor. Halbuki devletin gücü, halkın mutluluğu ve huzuru üretime bağlıdır. Üretim iş ve aş demektir. Üretim artarsa halkın da, devletin de geliri artar. Fakirlik güçsüzlük demektir. Fakir devlet güçlü olamaz. Fakir halk mutlu ve huzurlu olamaz.
Gelelim yazının en önemli bölümüne... Ben bunları yazıyorum ama... Ne yapalım ki hayat budur... Dün Türkiye'de her şey daha iyiydi de bugün mü bozuldu? Hangi günümüz sorunsuz ve huzurlu geçti? Ne dün mükemmeldi ne de yarın mükemmel olacak... Hayat böyle akıp gidecek...
Önemli olan, olabildiğince sorunlara çözüm getirmek. Olabildiğince sorunlara yeni sorunlar eklemekten kaçınmak. Ama öncelikle üretimi artırmak...
Ülkemizi ne en iyilerle karşılaştırarak mutsuz olmanın ne de en kötülerle karşılaştırarak avunmanın gereği var... Bizimkilere benzer sorunlarını çözenleri örnek alsak, yeni sorunlar yaratmaktan kaçınsak, üretimi artırmanın önemini anlasak ve de boş yere huzursuzluk yaratmasak ne iyi olacak.

Bu paragrafın ilimiz yerel yöneticilerine, işadamlarına, bürokratlarına yol göstermesi gerektiğine inanıyorum. Umarım neyin gerçek neyin hayal olduğu ayırtedilir ve şehrimizde acilen yapılması gereken üretime yönelik altyapı ve üstyapı çalışmaları bir an evvel hayata geçirilir.

Komşumuz Kayseri'nin fabrika sayısı bakımından 1000 li rakamları bulduğu; bizimle benzer teşviklerden yararlanan Aksaray ilinin 100 lü rakamları aştığı ve 2.Osb kurulması için faaliyete geçtiği bu dönemde, Sivasımızın eşrafı kendisini sorgulamalı: Neden hala 1.Osb fabrikalarla doldurulamadı, neden 10 yıldır kuruldu kurulacak denilerek bugünlere geldiğimiz 2.Osb'den hala ses seda yok? Neden, neden, neden?

İşi gücü market açıp kısa günün karı cebi doldurmak olan ve uzun vadeli düşünmeyip üretime değil tüketime ve vasıfsız inşaat işine talip olan memleketim zenginlerine ve onlara yol göstermesi gereken idarecilere sorulur!