Alıntı:
cahar Nickli Üyeden Al?nt?
Cumhuriyet Üniversitesinin özellikle Sosyal Bilimler ve Eğitim Fakülteleri olarak çok kaliteli
olduğunu biliyoruz teknik bölümlerde yetersizlikleri olduğunu da biliyoruz.
Yeni kurulacak ikinci üniversitede sosyal bilimler alanlarından çok teknik alanların olması
Sivas'a büyük katkı sağlar.Özellikle Bilgisayar ve İletişim Teknojolileri
Mühendisliği,Mekatronik Mühendisliği, gibi ağırlıklı olarak yeni gelişen mühendislik dalları ile
diğer konularda da yine çağımızın gözde mesleklerine ait bölümler bulunan bir üniversite
şehrin kalkınmasına büyük katkıda bulunur.Ülkemizde 5 tane teknik üniversite
bulunuyor,bunların iki tanesi İstanbul da,birer taneside Tranzon ve Ankara da,5. teknik
üniversite neden Sivas'ta kurulmasın ki,bu konu üzerinde çalışılmalı ve 2023 Sivas
hedeflerine alınmalıdır.
|
Yaklaşık bir yıl evvel Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik Konya'yı ziyaretinde Konya'ya ikinci devlet üniversitesi kurulacağını ve bunun da çok büyük ihtimalle teknik üniversite olacağını söylemişti. Bence de Sivas lobisinin faaliyetleri bu yönde olmalıdır ve Sivas'a ikinici devlet üniversitesi kurulması için lobi faaliyetlerine başlanmalıdır. Sivaslı hemşerilerimiz yaz geldiğinde sadece piknik yaparak faaliyette bulunacaklarına daha somut projelere de biraz ağırlık vermeyi öğrendiklerinde ve lobicilik nedir anladıklarında eminim bu yönde çok mühim bir adım atmış olacağız!