--->: -->: --->: 50 ALEVİ DERNEĞİNDEN ÇAĞRI
Yukarıda altını çizdiğim yere atıfla Gardaş burası Türkiye ve Halkı Müslüman bir ülke bu ülkede yasak uygulanıyor ama Avrupada ilkokullarda bile karışılmıyor. Birileri istemiyor diye İnancından mı vazgeçirceksiniz?
ALLAH Örtün diyecek siz muhalefet edeceksiniz haa otur düşün kime karşı konuştuğunu? Karşına kimi aldığını?
Ceylankimya kardeşim.Bende zaten kendi ülkemizden bahsediyorum. Birde tutturmuşlar avrupada yasak değil, kendi ülkemizde neden yasak olsun? Peki: Avrupada veya herhangi bir ülkede siyasi simge, hangi dini örgütler kendi inancı için kendi ülkesinin değiştilrilmesi dahi teklif edilemez anayasının maddelerini değiştirmeye kalkıyor?Ülkemiz hariç. Varmı bir devlet bana gösterirmisin?Hangi sistem olursa olsun hangi görüş olursa olsun,devlet kendine sistemine zarar verecek hiç birşeye müsade etmez.Bu zaten kanunlarla temel ilkelerle korunmuştur.
Ben karşıma Allahımı ona olan sevgimi minnettarlığımı belirtmek için alırım.Karşı konuştuğum şey olmadık şeyleri Allahın emriymiş gibi gösterip insanların kafasını karıştırmak isteyenlerdir.Allahım insana akıl fikir vermiş mantığıyla haraket etsin diye.Burada şimdi farklı bir tartışma ortamı yaratmak istemiyorum.Açılan konu için bende görüşümü mantığımı belirtmek istedim.Katılan olur olmaz farklı şey. Aşık veyselimiz ne demiş? "Koyun kurt ilen gezerdi fikir başka başka olmasa" Sanırım bu cümle çok şeyler ifade ediyor. Saygılar.