Konu: ilginç
Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 20.03.2008, 15:44   #20
nedim can
Yiğido

nedim can - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

nedim can Şuan nedim can isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 23.05.2012 13:21

Tecrübe Puanı: 659 nedim can FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart --->: ilginç

GARİP OLAYLAR
1970 'li yılların sonrasında Beşiktaş forvetinde fırtına gibi esen Tuğrul rüzgarı vardı... Bu futbolcunun en büyük özelliklerinden biride; bir gözünün görmemesiydi. Tek gözle, attığı goller ve çalımlarla Fener'i öyle bezdirmiş olmalı ki, bir maç sonrasında sarı -lacivertliler " Gözü görmeyen adamın futbol oynaması kurallara aykırı " diyerek federasyona itiraz ettilelr. Federasyon bu itirazı reddetti...
GARİP BİR İNANÇ
Bazı spor mecmualarının yazdığına göre; 1990 Dünya kupası finallerinde sürpriz yapıp, daha ilk maçta Arjantin'i deviren, güçlü takımlara kafa tutup çeyrek finale kadar çıkan Kamerun, her maç öncesi soyunma odasında Afrikadan getirilen büyücünün hazırladığı özel suyu içerek sahaya çıkmış... Onların bu başarısını büyücünün içirdüği suya bağlamak çok saçma. İslamiyet'te böyle bir şey yok.
FENERBAHÇEYE ÖZEL
1928'de İstanbul şampiyonu olan Fenerbayçe veleybol takımının bir özelliği vardı o sezon. Bu özellik, beş erkek veleybolcunun yanısıra altıncısı Süphiye Rıfat isminde bir hanımın takımda yer almasıydı.
DÜNYANIN EN GARİP KARARI
1991 yılının belkide hukuk tarihinin en gariğ kararını bir İngiliz mahkemesi verdi. Çalıştığı fabrikada kaza geçiren bir işçinin, malüliyet hakkının tanınması için patronu aleyhine açtığı davayı mahkeme şu karara bağladı; " Davacı, ayakta, oturarak, yatarak veya eğilerek yapılacak işler dışında tamamen çalışacak durumdadır. Fabrika bu karardan sonra adı geçen şahsa ne gibi iş verebileceğini kara kara düşünmektedir.
REKOR
Belçika'nın Bruges kasabasında yaşamış bulunan Avdrienne Coyut isimli bir kadın evlilikte görülmemiş bir rekorun sahibidir... Bayan Coyut hayatı boyunca tam 652 defa nişanlanmış ve nişanını bozmuştur. Bozmadığı niişanlar sonucunda gerçekleşen evliliği ise tam 53 defadır.
25 MİLYON
Tarihte, en pahalı suyun nerde ve kaça içildiğini hiz düşündünüzmü?... Roma İmparatoru Neron zamanında, Roma'da satılan bir bardak suyun bedeli, bugünkü parayla yaklaşık olarak 25 Miyon lira civarındaydı... İç içebildiğin kadar...
KUŞLAR
Hiç merak ettinizmi? Kuşlar, tabiatın en garip mahluklarıdırlar. Bir bakıma zavallı da sayılabilirler, onları özgürce mavi göklerde uçarken görüp hallerine imrenmeyin, Çünkü kuşlar, yedikleri besinlerin ne kokusunu duyar, ne de tadını alırlar... Çünkü kuşların tad alma ve koklama duyuları yoktur.
REKORLAR
Gaz balonu ile en yüksek mesafeye çıkan kişi Josch Starkboum adlı Avuturyalı. Ulaştığı yükseklik 12.375 metre. En uzak mesafeye giden kişi ise bir Amerikalı ve tam 24 saat 11 dakika 851 kilometrelik mesafeyi kat etmeyi başarmıştır.
KİŞİ ADLARI
EN UZUN AD
Honolulu'lu Dave N. Lee 'ye 1967 ylılnda verilmiş 102 harflikad, dünyanın en uzun adı.
Napuamohala-ona-ona-ame-ka-wehiwehi-o-na-kuahiwi-a-me- mo-awawa-ke-hoomakake-hoaaaala-te-ea-o-na-ainanani-aekea -o-havai-naoo. "İsmin anlamı ise Havai'nin dört bucağında dağların ve vadilerin bol. güzelim çiçeklerin kokusu yayılmaya başlar." şeklindedir..
EN ÇOK İLK AD
İspanya kralı 3. Corlos'un torunun torunu Don Alfonso de Bordon'undur. Tirelerle uzatılan 89 ilk adı vardı. En Kısa Ad: Brükse telefon rehberinde 12 den fazla tek harfli "O" soyadına rastlanır. Burma dilinde "E" sakin ve "U" yumurta adlarından oluşan soyadıları vardır. "U" bir adın başına gelirse amca anlamı taşır.
EN YAYGIN SOYADI
Çin'de 80 milyondan fazla soyadı Çang'dır.
EN ZOR SÖYLENEN AD
San Fransisko'da yaşayanan bir kişinin adı Zachary Zzzzzzzzzzzzra'dır. Medison kentinde yaşayan Hero adındaki bir kişinin soyadı Zzzzyzzx (Ziziks) tir.
EĞLENCE
EĞLENCE PARKI
Dünyanın en büyük eğlence parkı, Florida'da (ABD) bulunan Disney world ( Disney Dönyası ) dır. 105 hektarlık bir alana kurulmuştur.
1 Ekim 1971 yılında açılmıştır. Bunu yine Amerika'da Kaliforniya'da kurulu Arnheim takip eder.
Euro Disney ise Avupa'da bulunan en büyük eğlence merkezidir.
EN BÜYÜK DÖNME DOLAP
İlk dönme dolap 1893 yılında George W.Ferris tarafından Şikago, (ABD) 'de kurulmuştur. 76 merre çapındaki ve 1087 ton ağırlığındaki bu döme dolaba 60 kişi bine biliyor.
Bugün dünyanın en büyük dönme dolabı Japonya'nın Kobe kentindeki 63.5 yüksekliğindeki döme dolaptır. Hankyu Demiryolları şirketi tarafından 1981 yılında yapıldı.
EN UZUN KAYDIRAK
Dünyanın en uzun kaydırağı Almanya'nın Bod Fölz kentindedir. 1226 metre uzunluğunda ki bu kaydırağın dikey iniş mesafesi 220 metredir. Bu uzunluğa yakın kaydırak henüz yapılmadı.
RADYO
RADYONUN SIRLARI
Özel radyoların başlaması ve sayılarının artmasıyla, Türk insanı yeniden radyoyu keşfetti.
Yıllarca TRT Radyosu'nu dinlemek durumundaki insanlar, tek düzey yayınlardan sıkılmıştı. Ve radyo dinleme alışkanlığı git gide kayboluyordu.
Şimdi her yerde radyo dinleniyor.
Radyolu günlrin yeniden yaşandığı şu günlerde, radyo ile ilgili rekorlarına göz atalım.
İLK RADYO YAYINI
24 Aralık 1906 günü Amerika'da yapılmıştır. Kanada doğumlu Prof. Reginald Aubrey Fessenden gerçekleştirilen yayın 128 metrelik antenle gerçekleştirildi.
EN UZUN SÜRELİ YAYIN
Dünyanın en uzun süreli yayını 17-31 Mart 1979 Tarihleri arasında, New York'taki MAIN radyosunun Bill Tinsey tarafındam 336 saat olarak gerçekleştirilmiştir.
EN UZUN RADYO YAYINCISI
İsveç'te Çocukların Pastası adlı program 1925-1972 yılları arasında 1785 kere yayınlanmıştır. Program bu sürelerde yapan Sven Jening. 1978 yılında emekli olmuştur. Sven Jening'in arkadaşları, dinleyicilerin onu çok sevdiüini