Alıntı:
ofgurleyuk78 Nickli Üyeden Al?nt?
Vatana millete nasıl sahip çıkılır ben anlayamadım. Vatanı karış karış yabancılara satarak mı? Arap kralın ayağına gidip resminin ve arap bayrağının altında resim çektirerek mi Türklüğe sahip çıkılıyor. Konu çok uzun başını ağrıtmayayım.
|
Madem birşey anlatılamıyor,en iyisi ironi yapmaktır.

Bir uçak'ta üç yolcu var uçak irtifa kaybediyo düşecek,hostes yolculara gidiyor,ingilize;sen soğuk kanlısın felan diyor ve atlamasını istiyor,ingilizde yaşasın ingiltere diyerek atlıyor.Fransıza gidiyor,sen centilmensin,felan diye anlatıyor,fransızda ;yaşasın fransa diyeek atlıyor.Hostes Türk ün yanına geliyor,ne derse desin Türk atlamıyor,pilot'un yanına gidiyor,durumu anlatıyor ve pilot hostese;git de ona atlamak yasak o zaman atlar diyor.Hostes Türk ün yanına geliyor ve karar aldık senin atlaman yasak diyor,o zaman Türk yerinden kalkıyor ve yaşasın TÜRKİYE diyerek atlıyor.
Bu konunun özü bu kadar basit,senelerce beş yıllık iktidarları korumak için bu devlette hep din kullanılmıştır,din bezirganları bu sitede de olduğu gibi benim masum insanlarımı din adı altında kullanmakta ve trilyonları götürmekte.Bir tarafta vatan gitmiş,ama hala gözler kör iki kelimede bağlı kalıyor,60 yıldır bu devleti yönetenlere vatan haini dedim ve arkasındayım.60 yıl önce masum bir kaç cümle ve icraatten başlayan eylemler kemiğe dayandı,son iki ay içine girdiğimizde artık bu devlette korunacak, devlet adına bir deger kalmadı,bundan sonra işin keyfindeyim.Ben, komşum aç yatarken tok uyuyamam söylemindeyken,diğer tarafta din adını kullanarak kattrilyonlar giderken,yazılı ortamlarda,ücret olarak asgeri ücrette ve biraz üste ama nihayetinde açlık sınırında olan vatandaşlarım, hatta hemşerilerim ve hatta bu konudan muzdarip canlı örnek A.LATİF ŞENER hocanın söylemleride bir kenarda dururken,bir tarafta altına imza atılan vatan hainlikleride bir kenarda duruken,1923 yılından beri yeni cumhuriyetle kurulmuş sistemde tek aksayan dişli DİN olgusu maalesef her dem gündeme getirilmekte,ama dini özgürlük 85 yıldır hiçbir zaman yara almamış,zarar görmemişken. Bu bazen sağ-sol,bazen kürt-türk,bazende alevi-sünni olarak karşımıza çıktı ve çıkacak.Tüm arab aleminde olduğu gibi,her günde kanın eksik olmadığı gibi.Ayrıca bunda eğitim-kültür ve fakirliğin kademe kademe ilerletiletilmesiyle.
Sonuç itibariyle,arab kesiminde ve tüm ortadoğuda bu fitne ve fesadın girdiği her dönemde kan akmış,ayrımlar olmuş,petrolden diğer maddi zenginliklere rağmen fakirlik, fukaralık,cehalet gün geçtikçe artmıştır.
Ne kadar söylesekte söyleyelim,tıpkı pkk yandaşları,pkk nın üst tabakasının her gün karı alemi yapmasını görmediği gibi,eroin paraları ile baron çıkarttıklarını görmediği gibi,hala biji pkk der gezer ve başka bir kelime bilmezler.Burda da konu aynıdır,iki tane dini kelimenin haricinde hiçbir bilgi yok maalesef ve bunu geliştirmek adınada atılım yapılmaz.
Yarın bu ülkede iç savaş çıkacak,tarih 2014,ülkede federasyon kurulacak tarih 2015.Süreç adım adım ilerlemektedir.Bizde,bu süreç zarfında,tüm aleyhimize gelişen olaylara at gözlüğü takar,iki dini kelime, tv de üç pembe dizide takılır kalırız.
Yazı uzun,okumak zaman alır,verdiğim rahatsızlık için üzgünüm.